Novi rekord na sednici Skupštine – 20 tačaka za 5 minuta

Sednica Skupštine grada dostigla je nove rekorde. U jednom trenutku nije bilo kvoruma, 20 tačaka dnevnog reda završeno je za 5 minuta 30 sekundi.

Sednica Skupštine grada na kojoj je usvojen budžet praktično je jedna od rekordnih sednica po svom trajanju . Inače trajanje samih sednica skraćivalo se od formiranja aktuelne vlasti do danas , ali je činjenica da su stotine i stotine tačaka dnevnog reda za protekle tri i po godine praktično „pretrčane“, odnosno o njima se nije diskutovalo, o njima se glasalo objedinjeno, a uglavnom su najčešće čitani samo nazivi , poziv za raspravu, poziv za glasanje i usvajanje. 

Poslednja, 38. sednica Skupštine bila je nedvosmislen dokaz nezainteresovanosti odbornika , a potom i transprentan prikaz kako se zapravo odluke i donose. Odbornici su još jednom u većini  pokazali da je štampanje materijala za sednice  samo puko bacanje novca na papir i tonere. Da je upravo tako nekoliko je dokaza:

Najpre na samom početku sednice kada je bilo reči o dopuni dnevnog reda i amandmanima u salu su uneti novogodišnji pokloni pa je u Sali nastala galama zbog koje je predsednik Skupštine prekinuo svoje izlaganje rekavši : „Pokloni? Dobro , tiše samo malo. Dobro sačekaćemo da se pokloni podele pa ćemo nastaviti. Imate tu knjigu o Nato bombardovanju , to je iz 2000 godine ali je to dopunjeno. Ne zaboravite koktel je u 14 sati.“

Potom ,  dokaz je i situacija  u trenutku u 11.43h nakon što je izglasan budžet za 2020. godinu. Najveći deo odbornika napustio je salu . Njihov izlazak bio je u toj meri evidentan da je predsednik Skupštine Ilić apelovao: „Dajte da zadržimo kvorum bar. Molim Vas. Dajte da prestanemo sa izlaskom. Biće koktel u 14 h , biće vremena za kafu“.

Samo minut kasnije u 11. 44 h odbornik Ljubomir Radović je ukazao da u Sali nema kvoruma. „Nema kvoruma , pa izašli. Dajte da se odbornici vrate. Tu su šefovi odborničkih grupa. Nećemo praviti pauzu , sad će ući. Ovo će sad brzo da ide“, rekao je Ilić.

U salu je potom ušlo nekoliko odbornika vladajuće koalicije. Bez brojanja konstatovano je da ima kvoruma pa je sednica nastavljena.

Ipak u 12. 24h predsednik Skupštine je obavestio odbornike da predaje vodjenje sednice svom zameniku Mihailu Milutinoviću i čestitao odbornicima i gradjanima Novu godinu , a odbornike još jednom podsetio da je koktel u 14h u Maloj sali.

U 12.25. minuta Milutinović je pročitao osmu tačku dnevnog reda. U 12.31 h sednica je bila završena. U medjuvremenu odbornici su glasali za 20. tačaka . 

Zamenik Milutinović toliko je brzo čitao da su pojedine rečenice bile nerazumljive. Odbornici su neki dizali ruke neki nisu , neki su već izašli , ali je rezultat glasanja bio uvek isti . Ako je moguće iščitati  za 5 minuta 20 tačaka dnevnog reda , kako je moguće izvršiti brojanje u rekordnom roku ili u stvari niko i ne broji? A i zašto bi ? Kao da se oni pitaju?

9 comments on “Novi rekord na sednici Skupštine – 20 tačaka za 5 minuta

 1. valjevac

  Gospodin Boba nije kriv! Oni koji su ga doveli i koji ga i sada drže na vlasti su ZLO. Sukob na relaciji Ub-Divci uništio je Valjevo.

  Reply
   1. Goran Markovic

    Pako zasto samo pisete , zasto se ne angazujete svi cuj ,, sukob , pa zasto gvozdenovic izvrsava sva naredjenja ?ZASTO? Nemoj da se svi femkamo , jednostavno gvozdenovic ima toliko krivicnih da je trebao jos 2017 godine da je u zatvoru i zato mora da slusa , Pitate li se koju ulogu ima prijateljica gorica Bozic BEMAKO ?Krivo je Divce ?Kako i na koji nacin , nemoj da mesate babe i zabe , glavni krivc je gvozdenovic i to je to , ako nije sposoban , a vidi se da nije onda lepo ostavku , ali kako se odreci lagodnog zivota i za njega i njegovu kalakurdiju kao i prijateljicu BEMAKO ? Sve je ovde jasno ,a to znaci olovku u ruke i napravite pravi kruzic na izborima .

    Reply
    1. Slikar

     Ko je Bobu doveo a vlast DIVCI, ko je Klombera postavik za direktora zavoda za zapošljavanje DIVCI….. ćuti malo Gogi ( i tvoju su ženu zaposlili DIVCI).

     Reply
     1. Goran Markovic

      ,,Slikar,,Nemate vi kalakurdio pojma ali nadam se da cete imati hrabrosti da se vidimo i da me pitate sve sto vam nije jasno i slobodno snimajte , a opet za vas kojima je IQ ravan nuli da vas podsetim znam i znamo ko se ovako ,,hrabro,, javlja i pise ovaj put ovde na Vamediji,Znam voleli bi da cutim ili cutimo .NE .Mnogo vas zuljaju ti Divci , ja , i jos neki , sta vas boli recite ili ce vas boleti noge kada budete bezali da stignete tamo gde ste mozda planirali …bakamunde ,, hrabre,,,Pisete Divce krupnim slovima kao nesto vicete svi se uplasili …hehhehe…KAD…TAD…BEMAKO ,i ostali mentalci tesko je vama da shvatite nesto mislite li na sutra, prekosutra?

 2. Gazdarica Fazan

  Vucicu obecao si doci u Valjevo za dva meseca. Covece ne cekaj ovde je alarmantno, GAZDARICA ce sahraniti Valjevo.
  Ili je vodi ili je drugom daj, samo najuri bandu iz Valjeva.
  Gvozdenovica oslobodi muka, covek je izgubljen i ne pita se nista.

  Reply
 3. Creator

  Jagnjeca brigada zuri na koktel , preselo im svima do jednoga na celu sa ovim matorim , coravim sarlatanom …

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.