Ko postavlja klizalište i kada?

Na sajtu Centra za kulturu još uvek nema objavljenog ugovora vezanog za postavljanje klizališta. Rok za otvaranje ponuda bio je 30.decembar 2019. godine.

postavljanje klizališta 2018.godine

Kada bi u Valjevu moglo biti postavljeno najavljeno klizalište još uvek nije poznato jer objavljenog ugovora vezanog za pružaoca ove usluge još uvek nema.

Naime, na sajtu Uprave za javne nabavke 18. decembra objavljena je javna nabavka za uslugu klizališta, a kako je nabavkom predvidjeno krajnji rok i otvaranje ponuda predvidjeno je za 30. decembar. S obzirom da ne postoje izmene dokumentacije i objavljenog tendera može se zaključiti da promena nije bilo, odnosno da nije došlo do pomeranja rokova. Ipak odluke o izabranom ponudjaču još uvek nema.

Samo  raspisisvanje  javne nabavke ove godine je kasnilo, a razlozi za kašnjenje nisu saopšteni. Podsećamo da je u prethodne dve godine klizalište u Valjevu nakon izbora na tenderu postavljalo preduzeće Gemtehnik i za ovu uslugu prošle godine izdvojeno je milion dinara. Ipak koliko zaista grad košta klizalište takodje nikada nije objavljeno. Iznos od milion dinara prošle godine odosio se na plaćanje pružaocu usluge , ali ne obuhvata novčane iznose za struju i vodu kao i zakup prostora koji je svaki put snosio grad Valjevo. U objavljenom tenderu 18. decembra takodje teret tih koštanja pada na grad Valjevo dok pružalac usluge praktično ima samo zaradu, ali ne i bilo kakav rashod. Na pružaocu usluge je da postavi klizalište i potom naplaćuje klizanje. Iako se i u poslednjem tenderu pominju besplatni sati i Happy hour ne treba zaboraviti da prethodnih godina iako je u ugovoru navodjena ista obaveza ponudjaču , te obaveze iz ugovora nikada nisu ni realizovane. Odnosno, bespplatnih sati za valjevske mališane nikada nije bilo.

Ukoliko 30. decembra nije održano otvaranje ponuda , takva informacija o produženju roka ili pak odustajanju od tendera morala bi se nalaziti na sajtu Uprave za javne nabavke kao i ukoliko je održano otvaranje obaveštenje o izabranom ponudjaču. Svaki drugačiji način postupanja smatra se kršenjem zakona o javnim nabavkama.

S obzirom da ove informacije nedostaju nemoguće je predvideti kada će klizalište biti postavljeno.  

3 comments on “Ko postavlja klizalište i kada?

  1. Gazdarica BEMAKO med. SESTRA

    Demokrate su zlatne kakva je Gazdarica!
    Boba je samo tu obican fikus, nista se on ne pita. Gorica Gazdarica je alfa i omega.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.