Osam godina zatvora za obljubu deteta

Penzioner Danilo S. (65) iz Vrčina osudjen je na osam godina zatvora  zbog produženog krrivičnog dela obljuba zloupotrebom položaja. On je oglašen kriv za obljubu svoje maloletne pastorke koja je tada bila u uzrastu deteta od 6 do 14 . godina .

U presudi koja je u petak saopštena javno, dok je njeno obrazloženje bilo zatvoreno za javnost, navodi se da je Danilo S. učinio više istih krivičnih dela u vremenskoj povezanosti koja predstavljaju celinu zbog jedinstva umišljaja, korišćenja iste situacije i prema istoj oštećenoj. Sud je utvrdio da je Danilo S. zloupotrebom svog položaja i ovlašćenja u više navrata izvršio čin izjednačen sa obljubom prema maloletnom oštećenom detetu, tako što je, pored ostalog, od devojčice tražio da se skida, dodirivao je po intimnim delovima tela, tražio da ga oralno zadovoljava… Optuženi se pri tome koristio činjenicom da je bio vanbračni suprug majke tog deteta sa kojom je živeo u porodičnoj kući u Trebinju i Valjevu i da je svoju vanbračnu suprugu i njenu maloletnu decu – sina i ćerku, finansijski pomagao, vodio brigu o vaspitanju i starao se o devojčici i njenom bratu. Oštećena je pristajala na to što joj je očuh činio u strahu da će on, ukoliko ne uradi zahtevano, prestati da se stara i brine o njenoj porodici, stoji u presudi.

Prema njemu je primenjen i takozvani „Marijin zakon”, odnosno obavezan je da se po pravnosnažnosti presude lično javi povereniku za izvršenje alternativnih sankcija na području teritorijalne nadležnosti Višeg suda u Beogradu, na čijem području ima prebivalište u vreme donošenja presude, odnosno povereniku prema mestu svog boravišta u roku od tri dana od dana izvršenja krivične sankcije koja mu je izrečena.

Za slučaj obljube saznalo se tek nakon devet godina kada je oštećena sve ispričala svom bratu blizancu. U trenutku saopštavanja oštećena je bila već punoletna. Ceo slučaj brat je odmah prijavio policiji .

Postupak je vodjen pred sudom u Valjevu gde  pomenuta porodica i danas živi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.