Nova titula prvaka Srbije za bicikliste valjevskog Sputnjika

Pobednički niz sa kraja prethodne sezone, biciklisti valjevskog BK Sputnjik briljantno su nastavili na početku ove takmičarske godine.

Najtalentovanija mlada srpska biciklistkinja Tara Čulić potvrdila je svoj primat osvajanjem zlatne medalje na državnom prvenstvu u ciklo-krosu koje je u nedelju održano na Srebrnom jezeru. Po lepom danu, na tehnički ne baš lakoj stazi u disciplini gde se kombinovano vozi i gura trkački bicikl, 11-ogodišnja članica BK Sputnjik Valjevo Tara Čulić je debitovala u konkurenciji poletarki i svoje rivalke ponovo pobedila u velikom stilu i našem gradu i svom klubu donela prvu ovogodišnju titulu nacionalnog prvaka. Pored Tare Čulić, u istoj trci, naše sugrađane – sestre Nika i Zoja Ratković iz biciklističkog kluba „Vila Gala“ su osvojile srebrnu i bronzanu medalju na koji način su upotpunile uspeh valjevskog biciklizma i potvrdile da ovaj teški sport posle decenijskog posrtanja u gradu na Kolubari doživljava preporod sa mladim ljudima koji ozbiljno rade sa decom koja su zainteresovana da se takmiče na dva točka. I muški deo ekipe BK Sputnjik je na ovogodišnjem ciklokros prvenstvu bio uspešan – Bogdan Angelovski je posle velike borbe u poslednjem krugu uspeo da se domogne trećeg mesta i osvoji bronzanu medalju u konkurenciji 20-ak mlađih kadeta, dok je u istoj trci prijatno iznenadio njegov klupski drug Nenad Nikolić plasmanom oko 8-og mesta. „Sputnjici“ Borisav Đurić i Vanja Maksimović su debitovali u kategoriji kadeta i zauzeli pozicije oko 10-og mesta. Još jedan valjevski biciklistički klub – „Outdoor’ Petnica je imao svog predstavnika na ovom državnom prvenstvu. U kategoriji Mastersa prvi put je nastupio Igor Angelovski koji se rame uz rame borio sa još 20 konkurenta i u cilju ostvario plasman u sredini grupe što je rezultat vredan pažnje na nacionalnom nivou.

Ovakvim furioznim početkom, valjevski biciklisti, a naročiti mladi takmičari BK Sputnjik, najavljuju nove dobre rezultate i još jednu uspešnu sezonu.

Foto: Tara Čulić sa Bogdanom Angelovskim sa medaljama i sa sestrama Ratković na postolju

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.