Jubilej i slava u jednom danu

U prisustvu predstavnika opozicionih partija i članova Pokret Dveri u Valjevu obeležio je svoju slavu Svetog Savu. Predstavnici Pokreta u Valjevu izrazili su nadu da će narednu slavu obeležiti u Valjevu koje će biti slobodno kao gradu u kom nema straha i ucenjivanja.

Savindan 2020. godine bio je za Srpski pokret Dveri ne samo slava Pokreta već i značajan jubilej.„Danas smo se okupili i zbog činjenice da Srpski pokret Dveri obeležava 21 godinu postojanja . Drago nam je da su sa nama svi naši dragi gosti iz opozicionih političkih organizacija u Valjevu sa voljom i da uz Božji mir nastavimo našu borbu za bolju Srbiju. Zato smo za bojkot predstojećih izbora. Ova naša lokalna vlast nije pokazala zainteresovanost da gradjima Valjeva život učini boljim, nismo videli ništa dobro od njih. Jedino što se dešavalo u prethodnoj godini jesu brojne afere i izražena korupcija“, rekao je Željko Živković, član Pokreta.

Živković kaže da je najveći utisak godine koja je ostala za nama hapšenje uzbunjivača Aleksandra Obradovića i afera Krušik. „Mi smo bili jedni od organizatora protesta podrške u Valjevu zajedno naravno sa partijama iz Saveza za Srbiju sa kojima smo ostvarili odličnu saradnju, posebno sa Demokratskom strankom. Od ove godine imamo očekivanje da istrajemo u našoj borbi i sva naša delovanja biće u pravcu bojkota izbora u ovom prvom delu godine. Ne pristajemo na ovakve izbore.“

On napominje da su Dveri 2016 godine učestvovale na lokalnim izborima i za 300 glasova nisu ušli u lokalni parlament s obzirom da su bili iznad 4% dobijenih glasova. Nakon toga , kako kaže, nastao je period reorganizacije Pokreta da bi tokom prošle godine ponovo bio uspostavljen sistem organizovanog rada. „Imamo sve više i više članova , mnogo simpatizera i ljudi koji nas podržavaju iako na žalost mnogi od njih imaju strah da sada otvoreno pokažu podršku. Ali borimo se da taj strah nestane, to je cilj da živimo u slobodnom gradu bez ucena i straha, “rekao je Živković.   

1 comment on “Jubilej i slava u jednom danu

  1. Leka

    Svaka čast Dveri,jedina svetla tačka valjevske opozicije,samo sto pre da se rešite onog lozničkog šerifa ako mislite da opstanete i da vas ne zadesi sudbina kao i ostale.Zim Vam svako dobro i samo tako nastavite,najjači ste…puna podrška

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.