Radna grupa za isplatu ratnih dnevnica

Udruženje boraca rata od 1990 godine izdalo je saopštenje u kome se navodi da je Valda RSS imenovala radnu grupu koja će se baviti problemom I rešavanjem isplate ratnih dnevnica. Saopštenje prenosimo u celosti.

ˆ

“23.01.2020 godine Vlada Republike Srbije imenovala je radnu grupu povodom iznalaženja rešenja i načina isplate ratnih dnevnica.

Borci imaju tri člana i to su Dejan Milošević Kuna iz Kuršumlije, Dejan Veličković iz Niša i Miroslav Živković iz Beograda advokat.

Pored boračkih predstavnika imenovani su po dva člana ministarstva odbrane, pravde, boračkih pitanja i 2 člana iz kabineta Vlade Srbije.

Godinama smo predlagali ovaj model i na svim štrajkovima to nam je bio prvi zahtev. Konačno je imenovana radna grupa, Bradić Ljubomir je bio predložen da predstavlja borce ali zbog zauzetosti i trenutnog zdravstvenog stanja nije mogao da prihvati još jednu odgovornu obavezu. Dva dobra člana radne grupe ispred boraca oba Dejana dobro poznaju tu materiju oko neisplaćenih dnevnica i to nas za sada zadovoljava i daje nadu da se rešenje nazire. Nadamo se dobrom rešenju i da konačno stavimo tačku na ratne dnevnice.

Udruženje boraca Valjevo

Predsednik,

Bradić Ljubomir”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.