Nesvakidašnji folklorni doživljaj – 11.januar KUD „Kosta Abrašević“

KUD „Kosta Abrašević“ na sceni Centa za kulturu 11 . januara od 19h održaće veliki novogodišnji koncert.

Novu godinu KUD „Kosta Abrašević“ započeće velikim folklornim koncertom  koji će,   u najavi kažu, biti nesvakidašnji za valjevske prilike.“ U pitanju je koncert kakav po svojoj organizaciji do sada nismo imali u Valjevu. Sigurna sam da će Valjevci zaista uživati jer smo se trudili da uvedemo nešto novo , jedan novi pristup folkloru i da sve naše znanje i umeće prikažemo kroz jednu zanimljivu priču. Verjemo da Valjevo i Valjevci to zaslužuju. Okupili smo sjajnu ekipu, naši igrači su spremni“, kaže direktor Katarina Ašković.

KUD „Kosta Abrašević“ iza sebe je ostavio vrlo uspešnu godinu sa nizom nastupa u zemlji i inostranstvu. Grčka, Rumunija, Poljska , samo su neke od turneja na kojima je ovo Društvo imalo priliku da pokaže svoje igračko umeće. Krajem prošle godine u Valjevu su uspešno organizovali „Susrete Abraševića“, a  tokom jeseni KUD-u su se pridružili i novi mladi igrači.

„Za ovaj koncert pripremili smo 15 koreografija koje po našem mišljenju daju pravu sliku lepote našeg folklora, s tim da će prvi put na sceni biti vidjene dve nove koreografije. Koncert je pripremljen kao svojevrstan audio vizuelni doživljaj i u tome nam je pomogao koreograf Vladimir Spasojević koji je dao nemerljiv doprinos svojim zaista priznatim stručnim umećem na čemu mu se zahvaljujemo. Tu je hor , naš orkestar u kome su ozbiljna i značajna imena muzičara i još mnogo toga “kaže Ašković.

Sam koncert nosi naziv „Zaveštanje“ , a na pitanje zašto taj naziv Aškovićeva kaže: „Neka to ostane za sada mala tajna, a pravi odgovor biće svima poznat kad pogledaju koncert“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.