Dijalog osudjuje upad u prostorije Kolubarskih.rs

Valjevsko udruženje građana Dijalog (kao organizacija civilnog društva i osnivač internet portala Dijalog Net) najoštrije osuđuje, još jedan u nizu, napad na redakciju internet portala kolubarske.rs. Saopštenje prenosimo u celosti:


“Nepoznata osoba, ili više njih, provalila je u redakciju internet novina Kolubarske.rs u centru Valjeva.
“Jasno je da se u medijsku kuću ne ulazi zbog pljačke, jer svako zna da novca i nakita nema u novinarskim redakcijama. U njima ima vredne dokumentacije i novinarskih tekstova”, navodi se u saopštenju redakcije portala portala kolubarske.rs.
Portal kolubarske.rs je postao prepoznatljiv kao medij koji aktivno prati aktuelna dešavanja na teritoriji Kolubarskog okruga. Novinari i saradnici ovog portala svoj rad baziraju na doslednom informisanju javnosti o radu i rezultatima rada javnog, privatnog i civilnog sektora.
U pripremi svojih tekstova, redakcija portala kolubarske.rs koristi zvanične i proverljive podatke koji su ili javno dostupni ili su dobijeni u skladu sa Zakonom o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.
Važno je podsetiti da redakcija ovog portala ne može biti odgovorna ukoliko ima nezadovoljnih sadržinom objavljenih tekstova, a koji su nastali na osnovu analize zvaničnih dokumenata.
Ono što je sigurno da ako se javni poslovi sa javnim novcem obavljaju u skladu sa javnim interesom i zakonom, onda nema ni razloga za nezadovoljstvo i negodovanje zbog novinskih tekstova.
Nezadovoljni tekstovima koji su objavljeni na portalu kolubarske.rs trebalo bi da se pobrinu da svoje delovanje usklade sa javnim interesom, moralom i zakonom.
Način kako se sprovode napadi na redakciju portala kolubarske.rs govori i ukazuje na ekstremnu podmuklost inspiratora i nalogodavaca.
Način na koji će nadležni državni organi sprovesti postupak otkrivanja nalogodavaca i počinilaca ovog krivičnog dela biće još jedan od dokaza da li u Valjevu (Srbiji) mediji mogu slobodno da izveštavaju o temama koje su od javnog interesa.
Način na koji će valjevska javnost podržati dalji rad portala kolubarske.rs i ostalih medija koji svoj posao obavljaju u skladu sa etičkim i profesionalnim standardima biće jedan od dokaza da li, i u kojoj meri, postoji solidarnost u društvu.
Autor teksta je Aleksandar Milijaševič, predsednik udruženja Dijalog i glavni i odgovorni urednik potala Dijalog Net”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.