Novo suđenje za ubistvo u “Zipi” do kraja meseca

Beogradski Apelacioni sud ukinio je prošlogodišnju presudu valjevskog Višeg suda, pa će se Sretenu Nikoliću (26) ponovo suditi za ubistvo Damjana Dragojlovića (25) koje se dogodilo u noći između 29. i 30. oktobra 2016. godine.

Viši sud u Valjevu Nikolića je lane osudio na 35 godina zatvora. Presuda je, međutim, ukinuta a u svom rešenju Apelacioni sud je naveo da se izjavljenim žalbama tužioca i branilaca okrivljenog “osnovano ukazuje da je ta presuda zahvaćena bitnim povredama odredaba krivičnog postupka koje se ogledaju u tome da joj je izreka nerazumljiva”, kao i da je ta presuda “zasnovana na nepotpuno utvrđenom činjeničnom stanju”.

Kako saznajemo, novo suđenje Nikoliću očekuje se u drugoj polovini ovog meseca, kada će najpre biti održano novo pripremno ročište, a posle toga će biti zakazan novi glavni pretres.

Podsećamo, optužnica je teretila Nikolića za teško ubistvo i nedozvoljeno nošenje oružja. Zločinu koji se dogodio u noći između 29. i 30. oktobra 2016. godine prethodio je verbalni, potom i fizički obračun ispred noćnog kluba „Zipa” u kojem je Damjan Dragojlović, koji je bio radnik obezbeđenja tog kluba, zadao Sretenu Nikoliću nekoliko udaraca rukama i nogom. Unica se nakon toga udaljio, ali se ubrzo potom vratio s pištoljem, pokušao da uđe u lokal u kojem je bilo oko 200 gostiju, najpre ispalio hitac kroz staklo, a onda kada je ušao nastavio da puca u Damjana i druge goste. U Dragojlovića je ispalio više hitaca, dva su ga pogodila, jedan u grudi, drugi u butinu. Ispalio je i dva hica u prisutnog Davora Milića, pogodivši ga u prepone i karlicu, čime mu je naneo teške telesne povrede. Lakše povrede od rikošeta zadobio je gost Dalibor Petrović.

Teško ranjeni Dragojlović prebačen je u bolnicu gde je ubrzo izdahnuo, a Nikolić je iste noći uhapšen.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.