Radnici u Pošti obustavili rad- Centralna pošta u Valjevu od jutros ne radi

Zaposleni u Pošti u Valjevu pridružili su se kolegama u Srbiji i obustavili su rad. Zaposleni protestuju zbog niskih zarada.

šalter sala valjevske Pošte jutros

Radnici Pošta u Srbiji juče su stupili u protest , a nacionalni mediji prenose da su se zaposleni organizovali samoinicijativno mimo sindikata . Razlog za štrajk poštanskih radnika , kako prenose isti mediji  su zarade koje se kreću u rasponu od 32-39 hiljada dinara u zavisnosti od radnog staža“.

Kolegama u Srbiji sada su se pridružili I zaposleni uPošti u Valjevu . Kako Vamedia saznaje u pitanju nije štrajk već samoinicijativna obustava rada. Zaposleni potvrdjuju da se radi o obustavi rada bez organizatora u smislu da iza obustave ne stoje sindikati. Sagovornik Vamedie navodi da je razlog zaprotest neispunjeno obećanje potpredsednika Vlade Nebojše Stefanovića da će zarade zaposlenih u Poštama Srbije biti povećane.

Vlada Srbije pozvala je predstavnike radnika na razgovor najpre za danas u deset časova , a potom je isti sastanak prolongiran za petak u devet časova.

Kako se može čuti lista zahteva zaposlenih se proširuje, a medju njima je I da se iz rukovodstva PTT Srbija uklone ljudi iz PUPS-a na čelu sa Milanom Krkobabićem ministrom bez portfelja .

Zaposleni u Valjevskoj pošti poručili su da će obustava rada trajati sve dok na nivou države ne budu postignuti dogovori I ispunjeni zahtevi koje poštanski radnici traže.

1 comment on “Radnici u Pošti obustavili rad- Centralna pošta u Valjevu od jutros ne radi

  1. Joca

    Podrška ovim radnim a obespravljenim ljudima. Jedna od tetki službi koja je tacna pouzdana i sa transparentnim cenama. Poštar zvoni uvek 2 puta.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.