Požar u svečanoj sali nekadašnjeg hotela Jablanica

Valjevski vatrogasci uspešno su lokalizovali požar koji je ovog prepodneva izbio u svečaoj Sali nekadašnjeg hotela Jablanica.

U svečanoj Sali u kojoj su nekada održavane svadbe I druge svečanosti u nekadašnjem hotelu Jablanica ovog jutra izbio je požar. Na lice mesta odmah su došli vatrogasci koji su požar uspeli da lokalizuju pa se požar nije proširio na ostatak zgrade. Nalicu mesta Vamedia saznaje da je uzrok požara najverovatnije opušak , s obzirom  da su vrata hotela razvaljena, a očevici govore da skitnice, ali I narkomani često borave u unutrašnjosti I sale I hotela uopšte.  

Zgrada nekadašnjeg hotela od juna prošle gofidne je vlasništvo države Srbije , odnosno vlasništvu ministarstva prosvete, s obzirom da je hotel zbog dugova preuzela Direkcija za imovinu. Svojevremeno je ovaj hotel I upravnu zgradu Jablanice kupio valjevski biznismen Vidoje Vujić za 90 miliona dinara, a osam godina kasnije predvideo UPPR-om prodaju radi namirenja poverilaca.

Hotel Jablanica bi po rečima aktuelnog ministra prosvete Mladena Šarčevića trebao da postane učenički dom pa su ključevi hotela prilikom posete ministra predati Poljoprivrednoj školi. Ipak početkom ove godine pojavila se I informacija da će samački hotel biti pretvoren u Regionalni centar za nauku I obrazovanje iz oblasti tehničkih nauka.

Za sada to niti je Dom učenika niti je Regionalni centar već sklonište za skitnice I kako očevici tvrde narkomane.

1 comment on “Požar u svečanoj sali nekadašnjeg hotela Jablanica

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.