Protiv četvoro sudskih izvršitelja podnete krivične prijave

Pisanje Vamedie o meri udaljenja sa posla četiri sudska izvršitelja potvrdjuje Saopštenje za javnost Osnovnog suda u Valjevu. Sud protiv četiri lica podneo i krivične prijave VJT u Beogradu.

U Saopštenju koje potpisuje sekretar Suda Igor Ljujić , a koje je objavljeno na internet stranici Suda se navodi da je dana 21. 11. 2019. godine izvršni sudija Osnovnog suda u Valjevu obavestila sudsku upravu da je u dva izvršna predmeta utvrdila nezakonito postupanje službnog lica- sudskog izvršitelja D.J. Postupajući po navedenoj prijavi , izvršen je uvid u naveden spise predmeta i utvrdjeno da u postupanju sudskog izvršitelja postoje propusti u radu , koji predstavljjau težu povredu radne obaveze , te da postoje osnovi sumnje da je izvršeno krivično delo zloupotrebe službenog položaja iz člana 359.KZ.

U daljem delu  Saopštenja se navodi i da je izvršena kontrola svih predmeta u kojima je po evidenciji računovodstva evidentirana uplata predujma za zakazane službene radnje popisa i plenidbe pokretnih stvari izvršnog dužnika. Kontrola je pregledala 56 predmeta , predsedniku suda dostavljen je izveštaj u kome se navodi da je u svim navedenim slučajevima postoje propusti koji imaju elemente teže povrede dužnosti iz radnog odnosa tako i elemente krivičnog dela . U Saopštelju se dalje navodi da su propusti utvrdjeni u premetima u kojima su postupali sudski izvršitelji: D.J(1960), S.V.(1971), S.P.(1971) i G.B.(1971).

Protiv ovih lica pokrenut je disciplinski postupak i istog dana protiv navedenih lica doneta je odluka o njihovom udaljenju sa posla do okončanja disciplinskog postupka. Istovremeno protiv pomenutih lica podnete su krivične prijave nadležnim Višem JT u Beogradu, navodi se u Saopštenju Osnovnog suda. 

2 comments on “Protiv četvoro sudskih izvršitelja podnete krivične prijave

 1. Nenad Ruzic

  U Sombru rad izvrsitelja je blago receno bahat.Sto je jos gore kad se zali sudivima sudovi donose ne zakonitaresenja i njihovu korist.Resenja su puna netacnih navodacak i pozivanja na cl.Zakona.
  U najvise slucajeva spominje se Javni izvrsitelj Ranka Trivic.
  Zalba nanju Komori javnih izvrsitja donosi iste rezulteate.
  U.oba slucaja obrazlozenjasu takva da se mi zalioci osecamo kao debili
  Ne mozemo im nista
  Molim.za savet,jer na moju zalbu sudu podnetu 03.06.2020 dobo sam resenje 11.12
  2020 sa nebuloznim obrezlozenjem o dbijanju moje zalbe

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.