Jubilarna Novogodišnja bajka uz 1050 paketića za decu

Jubilarna 20-ta Novogodišnja bajka Udruženja „Andjeli čuvari“ ove godine biće održana 27.decembra sa početkom u 18h na velikoj sceni Centra za kulturu. Ove godine u okviru Novogodišnje bajke deci će biti podeljeno 1050 novogodišnjih paketa.

Već dvadeset godina Udruženje „Andjeli čuvari“ za Novu godinu najmladje Valjevce iz osetljivih i socijalno ugroženih grupa obraduje novogodišnjim paketićima. U godini jubleja novogodišnje paketiće dobiće čak 1050-oro dece. Sve njih najpre očekuje novogodišnja predstava , a Udruženje je za ovu godinu pripremilo predstavu „Olovni vojnik“.

„I u ovoj 2019. godini Udruženje „Andjeli čuvari“ i Kreativna radionica Pinokio vredno su radili i za našu decu organizovali brojna dešavanja . Osvojili smo brojne nagrade , stekli nove sertifikate , a našu decu učili smo svim onim vrednostima koje od njih čine bolje ljude sutra. Mnogo je toga što smo uradili i teško je sve nabrojati , ali ovu godinu počeli smo zimovanjem na Zlatiboru, proslavili smo praznik žena uz bogati plesni program i priredbe. Decu svakodnevno učiimo da poštuju razlike i u tom cilju smo posetili izložbu kluba OSI . Naša deca uz saglasnost roditelja redovno idu na pričešće, a urednici Aha magazina su nas posetili priredivši posebnu reeportažu o godini jubileja. Za Uskrs smo zajedno sa valjevskim obdaništem pripremali program i naša deca imala su zapažene nastupe. Tu su svakako i brojni projekti“, navodi predsednica Udruženja Andjeli čuvari Vesna Lazić.

Kako se moglo čuti prvi projekat bio je „Strategije vaspitača za podršku inkluzivnom obrazovanju dece predškolskog uzrasta. Projekat javnog rada u okviru koga su angažovana tri lica sa evidencije Filijale za zapošljavanje. Cilj je bio uključivanje dece predškolskog uzrasta sa poteškoćama u razvoju u zajednicu.

„Tu je i projekat „Podrška bezbrižnom i bezbednom detinjstvu u porodici i dečijem vrtiću“ program od javnog interesa udruženja gradjana koji finansira grad Valjevo. Cilj ovog projekta bio je unapredjenje profesionalnih kompetencija vaspitača za rad na prevenciji nasilja . Medju našim aktivnostima je humanitarni rad naše dece , posebnu pažnju posvetili smo zdravlju i s tim u vezi imali smo niz predavanja za našu decu. Na likovnom konkursu „Zdravko Zubić“ osvojili smo prvo mesto, učestvovali smo a festivalu muzičko scenskog stvaralaštva , tu smo zaista ostvarili zapažen nastup sa hip hop zavrzlamom. U ovoj godini teško je nabrojati i sve priredbe koje su naša deca radila, svoje znanje i umeće uspešno su pokazali učestvujući na Tešnjarskim večerima uz brojne programe za decu. Lutkarske , dečije predstave , učešće na Jesenjem karnevalu u Lazarevcu i još zaista mnogo mnogo toga“, kaže Lazić.

U ovoj godini Vesna Lazić i vaspitač Tamara Raičević stekle su zvanje Montesori vaspitača čime su postale jedine u Valjevu koje poseduju ovo zvanje.

„Nama su osmesi naše dece najveće nagrade. Oni su uključeni u sve pa i u pripreme za ovu najavnu konferenciju za novinare oni su doneli figure Deda Mraza iz drugih prostorija i rekli neka oni gledaju u novinare. Sve radimo zajedno i brojna deca koja su za ovih dvadeset godina prošla kroz naše Udruženje, a mnogo ih je bilo i danas nam dolaze , uvek nas obraduju“, kaže Vesna Lazić koja se zahvaljuje svim ljudima koji su prepoznali rad Udruženja i uključili se u Novogodišnju bajku koja je oduvek kruna rada u jednoj godini . „Hvala svim našim donatorima , pomogli su nam i bez njih ne bismo mogli obezbediti ovako veliki broj paketa . Ipak broj od 1050 paketa je mislimo više nego značajan“, kaže Lazić.

Ove godine donacijama Novogodišnju bajku su pomogli:

Sweden „Internationel Humanitet“, Austroterm  Valjevo, Vega Valjevo, Am-Tb transport, Pavić doo, Istek, Sana J,Bosis, Europrom, Kip Kap Loznica,Le luks gradnja Valjevo, Bag plast , As Media, Video kraft media, PU Milica Nožica, KUD Djerdan, PK Kolus ….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.