Klizalište polovinom januara

Centar za kulturu raspisao je javnu nabavku za postavljanje klizališta . Otvaranje ponuda predvidjeno je za 30. decembar . Uz predvidjeni rok za žalbu I sedam dana predvidjenih ugovorom za postavljanje , klizalište bi u Valjevu trebalo da proradi oko Srpske nove godine.

Praksa da se u zimskim mesecima na platou ispred Centra za kulturu postavi klizalište biće sprovedena I ove godine . Centar za kulturu 18. decembra raspisao je javnu nabavku male vrednosti za postavljanje klizališta. Prošle godine iako je ugovor bio potpisan znaajno ranije klizalište nije radilo za Novu godinu , a sigurno neće ni ove jer je rok za otvaranje ponuda I izbor dobavljača 30. decembar.

Ove godine sama javna nabavka kasni ,a izvesno želelo se da se na svaki način izbegne postavljanje klizališta u decembru jer je ove Nove godine za doček predvidjen koncert Dejana Petrovića na platou.

Konstantni izbor preduzeća za postavljanje klizališta u prethodne dve godine bio je Gemtehnik . Klizalište je zime 2018/2019 koštalo  million dinara dok je zime 2017/2018 taj iznos bio 750 000 dinara.

U raspisanoj javnoj nabavci od ponudjača se traže identični uslovi kao I prethodnih godina pa je grad ponovo naveo I mogućnost da naručilac koristi klizalište za izvodjenje zabavnih programa četiri puta u trajanju od po tri sata za vreme dok klizalište bude radilo. Ponovo se pominje I Happy hour  kao I u prethodnim javnim nabavkama . Iskustvo prethodnih godina pokazuje da nikakav zabavni program grad nije organizovao , a nije poznato ni da je Happy hour (vreme sa nižim cenama ulaznica) ikada realizovan.

Za razliku od prethodne godine ovoga puta u modelu ugovora se ne navode troškovi grada po pitanju vode I struje pa je za pretpostaviti da će teret troškova pasti na ponudjača, iako takva obaveza nije definisana ni kao obaveza ponudjača.

JAVNO OTVARANjE PONUDA: 30.12.2019. godine u 10.00 časova

Ponuđač je u obavezi da:

 · izvrši postavljanje klizališta minimalne dimenzije 26×10 m sa prirodnim ledom u skladu sa uobičajenim standardima, najkasnije SEDAM DANA OD DANA ZAKLjIČUVANjA UGOVORA a u skladu sa važećim propisima, u kom vremenu će, najkasnije, klizalište početi sa radom;

· klizalište treba da poseduje aluminijumsku instalaciju radi uštede električne energije i efikasnijeg održavanja leda.

 · obezbedi konstantno održavanje leda na klizalištu u ugovorenom periodu (od dana kada se izvrši postavljanje klizališta pa do 20.02.2020. godine do kada klizalište mora biti u funkciji) -led mora biti čist, bez snega i neravnina.

· punuđač je u obavezi da obezbedi konstantan kvalitet leda u rasponu temperature a najviše do 10 C˚;

· obezbedi svakodnevno korišćenje klizališta u periodu od 09,00 do 23,00 časa;

· obazbedi i iznajmljuje minimum 100 pari klizaljki u ispravnom stanju; · obezbedi i organizuje pružanje hitne medicinske pomoći u slučaju eventualnog povređivanja korisnika klizališta;

· vrši naplatu ulaznica za korišćenje klizališta i iznajmljivanje klizaljki;

· obezbedi da cena pojedinačne ulaznice za korišćenje klizališta u ugovorenom periodu ne može iznositi više od 150,00 dinara za 90 minuta efektivnog klizanja;

 · obezbedi da cena ulaznice za organizovane posete (najmanje petnaest osoba) u ugovorenom periodu ne iznosi više od 75,00 dinara za 90 minuta efektivnog klizanja;

· obezbedi muzičku opremu dovoljne jačine za površinu klizališta;

· obezbedi zaštitunu ogradu oko klizališta;

· obezbedi prostor za postavljanje reklamnog sadržaja oko klizališta (na ogradi);

· obezbedi Naručiocu besplatno korišćenje klizališta za vreme trajanja ugovora za realizaciju kulturno- zabavnog programa i to minimum četiri puta u trajanju od po tri sata.

· obavezuje se Naručilac da najkasnije jedan dan pre održavanja kulturno- zabavnog programa obavesti Ponuđača o realizaciji istog a radi usklađivanja vremena;

 · obezbedi Naručiocu besplatno korišćenje klizališta za vreme trajanja ugovora i to minimum osam puta po principu „Happy hour“-a. Obavezuje se Naručilac da dostavi raspored kulturno- zabavnog programa kao i termina za „Happy hour“.

3 comments on “Klizalište polovinom januara

 1. Gorica GAZDARICA

  Ljubisa bosanac zvani STUDIO M je strucnjak za klizalista.
  Gazdarica Gorica je dala dozvolu i bice klizaliste za to ima para.
  Za ANDJELE nema ni za hranu.
  Bahato do zadnjeg dinara iz budzeta.
  Sigurno gazdaricina cerka voli da kliza.
  Voli dete i na Platane na novogodisnju proslavu opstine da ide, a voli i da slusa Jelenu Rozgu. Voli dete sve#
  Narode dokle cemo vise trpeti ovu belosvetsku a valjevsku GAZDARICU?

  Reply
 2. Goran Markovic

  Nema novca za porodilje , za trudnice , smanjuje se za 35 dece sredstva za obroke, daje se novac za projekte sumnjive prirode , pa i ovom nazalost Ljubisi bosancu Studio M .i deljenje nekim portalcicima gde je upravo sada pred pravosudnim organima ,naravno uvek za bjih . ali otom potom.Medjutim moj predlog zasto u januaru ,bolje u junu ?Pa bakamunde jedne deca su na raspustu a vi tek u Januaru i to kog? KAD…TAD..

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.