Pojačana kontrola saobraćaja

Pripadnici saobraćajne policije Policijske uprave u Valjevu u cilju unapređenja bezbednosti tokom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika pa sve do kraja januara pojačano će kontrolisati učesnike u saobraćaju  na putevima kako grada Valjeva tako i ostalih opština u Kolubarskom okrugu. Zbog pojačane frekvencije saobraćaja koja se očekuje u narednom periodu akcenat će biti na otkrivanju i sankcionisanju saobraćajnih prekršaja koji su najčešći uzročnici saobraćajnih nezgoda sa najtežim posledicama, pogotovo na vožnju pod dejstvom alkohola.

U kontroli saobraćaja, od početka godine, na području Policijske uprave otkriven je 1.881 prekršaj upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, a zadržano je 420 vozača jer su u organizmu imali više od 1,20 promila alkohola.

Apelujemo na sve vozače da budu savesni, da se odgovorno ponašaju u saobraćaju i poštuju propise, a pogotovo da u ovim prazničnim danima ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola jer na taj način dovode u opasnost svoj život ali i živote ostalih učesnika u saobraćaju.

Takođe, veoma bitno je da poštuju propise o ograničenju brzine i da prilagode brzinu kretanja svojih vozila uslovima i stanju na kolovozu, ali i vremenskim prilikama, s obzirom da se na pojedinim deonicama može očekivati mokar i klizav kolovoz sa poledicom i mestimično slaba vidljivost zbog pojave guste magle. Podsećamo da je u sličaju pojave snega, leda i poledice na kolovozu obavezno korišćenje zimske opreme.

Policijska uprava u Valjevu svim građanima želi srećne praznike i bezbednu 2020. godinu.

PU

2 comments on “Pojačana kontrola saobraćaja

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.