Održane još dve sednice Veća – Gradsko veće podnelo Gradskom veću amandmane

Za poslednja dva dana prethodne nedelje Gradsko veće održalo je dve sednice. Jednu na kojoj su usvojeni amandmani na budžet koje je Gradskom veću dostavilo Gradsko veće i drugu telefonsku. Nni o ovim sednicama nisu dostavljena obevštenja niti izveštaji valjevskim medijima.

Nakon što je Gradsko veće bez rasprave i diskusije usvojilo čak 39 tačaka dnevnog reda za samo 30 minuta i medju njima najvažniju tačku za gradjane Valjeva, budžet za 2020 godinu za očekivati je bilo da uslede amandmani koje Gradsko veće treba da usvoji ili odbaci i potom  dostavi Skupštini na usvajanje.

Javnost je sa pomenute sednice dobila šturo obaveštenje iz kog se zaista ne može zaključiti da li je Veće uopšte bilo zainteresovano za budžet koji se usvaja. Sudeći po činjenici da je budžet razmatran koliko i odbacivanje žalbe nekog gradjanina na pristiglo rešenje nije teško zaključiti da ukoliko je neko i imao nešto da kaže za to nije ni dobio priliku.

Razumljivo je potom i da je u četvrtak održana još jedna sednica Veća o kojoj mediji i javnost nisu obavešteni, a na kojoj su se razmatrali amnadmani koje je Gradsko veće dostaviloo Gradskom veću. Treba li reći i da su svi usvojeni. Na pitanje Vamedie dvojici valjevskih Većnika o čemu se tu zapravo radilo isti su objasnili da je konstatovano da u budžetu postoji mnogo grešaka koje je trebalo ispraviti pa je sednica u četvrtak zato i održana.

Hitnost je bila velika i u slučaju narednog dana , petak 27.12.2019. godine kada je održana još jedna sednica, ali ovoga puta telefonska. Šta je bilo toliko hitno, Valjevo ne može znati jer ni o njoj nije dostavlljeno ni obaveštenje , a ni izveštaj.

Većnici kažu da je za očekivati da moguće u ponedeljak ujutro pre same sednice Skupštine bude održana još jedna sednica jer postoje informacije da su na pisarnici predati još neki amandmani. S obzrom na to da je rasprava o budžetu na sednici Veća trajala skoro minut ukoliko i bude potrebe za novim zasedanjem jasno je da to neće oduzeti vreme Većnicima.

Tako će Valjevo shodno novom pravilniku aktuelne vlasti sa radnim nazivom „Jedan se pita – vi dižete ruku“ dobiti budžet . Greške koje se možda sad ne uoče ispraviće shodno trogodišnjoj praksi aproprijacijom načelnik budžeta Željko Tabašević.   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.