Sneg na području Valjeva pada već 24 sata

Sneg na području Valjeva pada već 24 sata gotovo bez prestanka. Meteorolozi za popodnevne sate najavljuju prestanak padavina.

U zavisnosti od delova Valjeva I okoline, visina snežnog pokrivača ovog jutra prelazi I 20cm. Iz AMSS upozoravaju vozače na sneg na kolovozima I savetuju oprezniju vožnju kao I upotrebu zimskih pneumatika, a na prilazima planinama I zimsku opremu.

Ovako je noćas bilo na Divčibarama:

Gradske ulice u Valjevu delimično su očišćene. Iako je zimska služba održavanja u toku noći uklanjala sneg sa kolovoza , sneg koji neprestano pada otežava njihov rad.

 U nedelju iznad velikog dela Srbije oblačno i tmurno, mestimično sa snegom slabog, ponegde i umerenog intenziteta, uglavnom uz formiranje manjeg ili manje povećanje visine postojećeg snežnog pokrivača. Više padavina u zapadnim i jugozapadnim krajevima, kao i većem delu Šumadije, posebno u dolini Zapadne Morave. U navedenim delovima doći će do povećanja pokrivača za oko 5cm do lokalno 10cm i ukupna visina snega na kraju dana će dostići uglavnom od 10 do 20cm, na specifičnim lokalitetima na zapadu i jugozapadu do 25cm. U višim planinskim predelima “otvorenim” prema severu i severoistoku — Kopaonik, Golija, Jastrebac, Vlasinska visoravan, Valjevske planine… će biti najviše padavina, te se prognozira da se akumulira ukupno uglavnom od 25 do 35cm, lokalno preko 40cm novog snega za 48h — uključujući i subotu. Na severu i istoku zemlje mala količina padavina, a mestimično će se u ovim krajevima zadržati suvo vreme. U Negotinskoj Krajini će biti promenljivo oblačno, tokom većeg dela dana sa dužim sunčanim intervalima. Posle podne u većini mesta postepeno slabljenje padavina, a na krajnjem severu Srbije delimično razvedravanje. Biće hladno, u većini nižih zapadnih, južnih i centralnih krajeva temperatura će tokom čitavog dana imati negativnu vrednost, dok će naročito hladno biti na planinama usled prilično izraženog gradijenta temperature po visini. Vetar većinom umeren, povremeno jak, severnih pravaca, zbog čega će se u brdsko-planinskim predelima stvarati vejavica uz snežne nanose, a vejavica je povremeno moguća još ponegde u nižim predelima. Maksimalna temperatura južnije od Save i Dunava uglavnom u intervalu od -2 do 1°C, u Vojvodini od 1 do 3°C, a u Negotinskoj Krajini 4°C.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.