Kalatova još uvek nije vratila stan

Gradska uprava ne postupa po zakonu prema zakupcima stanova socijalnog stanovanja. Direktorka JKP Vidrak Jelena Kalat bez obzira što više ne ispunjava uslove za korišćenje stana isti stan nije vratila. Iz Stranke moderne Srbije apeluju na gradske vlasti da reše probleme zakupaca, a od direktorke Kalat da stan koji joj ne pripada vrati.   

Odbornica u Skupštini grada Snežana Spajić SMS, na konferenciji za novinare je ukazala na nemarnost I zloupotrebu kada su u pitanju stanovi dodeljeni iz SIRP programa.

„Gašenjem Opštinske stambene agencije koja je bila formirana radi sprovođenja ovog programa nastupa nered u odnosima zakupodavca i zakupaca tih stanova. Pre nego što je bila ugašena,  OSA je počela sa slanjem aneksa Ugovora o zakupu. Gradska uprava za društvene delatnosti, finansije, imovinske i inspekcijske poslove  nije adekvatno preuzela poslove oko zakupa i brige o ovim stanovima. Tako dolazimo do situacije da ljudi koji traže da produže ugovor nemaju adekvatne formulare, šalju se sa 4 sprata da ručno pisani zahtev predaju na pisarnicu bez propratne dokumentacije, što ništa ne znači“, rekla je Spajić.

Ona tvrdi da čak neki zakupci nisu platili ni jednu zakupninu, neki su prestali da plaćaju tako da je Grad počeo utuživanja pozivajući se na Zakon iz Obligaciog  prava o prećutnom i podseća da  ako ni jedna strana  ne reaguje na istek roka Ugovora stari Ugovor se i dalje smatra važećim.

„Koristeći ovaj propust direktorka JKP Vidrak Jelena Kalat, iako je imala promenjenu finansijsku  situaciju, rešenje stambenog pitanja na drugi način i nije mogla biti više korisnik ovog stana, nastavila je sa korišćenjem istog. Nećemo ulaziti ovde u to da li je to moralno ili ne i da li postoji empatija direktorke prema licima kojima je stan potreban. Koliki je nered u odeljenju koje vodi brigu o ovim stanovima možemo videti u odgovoru Poverenika za informacije od javnog značaja. Naime, na naše pitanje da li je Jelena Kalat vratila ključeve od socijalnog stana dobili smo odgovor da nije, ali nas je poverenik doveo u  nedoumicu da ne kažem zabludu, jer je napisao da stanove koriste dve osobe pod istim imenom Jelena Kalat a različitim jmbg brojevima. Od ranijeg poverenika nismo imali tu informaciju, već da jedan stan koristi svekrva Jelene Kalat, Nevenka. Da li je u međuvremenu još jedna osoba sa istim imenom i prezimenom dobila stan, s obzirom da smo na odgovor čekali par meseci, ili je nastupio totalni nemar i nebriga  u ovom odeljenju gradske uprave, da ne znaju ko su im zakupci stanova?“ upitala je Spajić.

Situaciju nemara Gradske uprave po pitanju rešavanja pitanja stanova socijalnog stanovanja očito koristi direktorka Kalat s obzirom da se nemar uprave odvoja na više nivoa i Spajić kaže da u cenu zakupa  ulazi i obaveza održavanja zgrade, ali i da Grad nije platio  popravku krova, sanaciju nakon požara, kanalizacionu cev. „To su platili stanari, koji nemaju ni konkretan odgovor zašto im se ne daju aneksi ugovora. Od Poverenika smo tražili i informacije o sastancima i zaključcima sa sastanaka Komisije za odabir korisnika-zakupaca stanova izgrađenih u okviru SIRP programa koja je  je formirana 2016 godine po Rešenju  Gradonačelnika. Priloženo  nam je da je Komisija prilikom zasedanja je odlučivala o pravima budućih korisnika stanova i da nam ne mogu priložiti zapisnike s obzirom da se radi i fizičkim licima i da oni nisu dali saglasnost za dostavljanje njihovih podataka. Tražimo od GU, nadležnog odeljenja da uradi anekse ugovora sa zakupcima, da proveri stanje na terenu i da Grad ispunjava svoju obavezu oko investicionog održavanja zgrada koje je definisano Ugovorom. Tražimo i od direktorke JKP Vidrak, Jelene Kalat, da ukoliko još nije vratila stan  to uradi, jer sigurno ima sugrađana koji imaju potrebu za stanom iz socijalnog programa“, rekla je Spajić.

8 comments on “Kalatova još uvek nije vratila stan

  1. SIRĆE

    Da vrate pare svi koji su omogućili ovoliki KRIMINAL i KORUPCIJU u Valjevu od MUPA pa svi ostali. Dzaba imaju velike plate kad cveta kriminal.

    Reply
  2. СМС

    Ова говори о моралу а запослила кћерку у Водовод.Зато и служе ове странчице да заведу и изведу људе на гласање а оне кобајаги критикују власт.Изваљена си и проказана.Склони се

    Reply
    1. Aca

      Dete i treba da radi jer je punoletna i kakve veze ima majka Snezana sa tim.Kada bi se ona zaposlila u Upravu grada pa onda mozes diskutovati.Strasno je kako diskutuju pojedinci.

      Reply
  3. GAZDARICA Gorica

    Koliko doticna ima krivicnih prijava, i postupa li se po njima?
    Jel tacno da Fazanove firme dobijaju sve tendere?
    Otvorite pitanje Javnih nabavki u Vidraku.

    Reply
  4. Emilija

    Stranacka promocije jedne zene koja ni sama ne zna o cemu govori. Problem ne poznaje ni rukovodstvo opstine jer je ovo pro lem sedam gradova i opstina. Na ovakvoj muci se ne ubiraju poeni. Svaki izlazak za skupstinsku govornicu joj neko,do detalja,pripremi pa ga ona,u celosti,izvergla. Nije dorasla ona mestu na kom je a pogotovu problemu kojim hoce da se bavi.

    Reply
  5. Goran Markovic

    Prvo da odgovara gradonacelnik slobodan gvozdenovic , ocito je da je on taj koji stiti sve bakamunde oko njega .Jelena Kalat koliko poseduje stanova vozila-auta , kako i na koji je nacin to stekla , zasto se krije sta je potpisivala zajedno sa Jokic Vesnom oko javnih nabavki , ovo je dokaz da se gvozdenovic ruga narodu , ponizava , maltretira , on je zakon covek koji ima NULA podrske gradjana i kome smo mi dozvolilio da sa njegovom goricom Bozic BEMAKO -gazdaricom mlatretira ceo grad ispunjavajuci njene zelje .Zato narode osvestite se pustite pricu nekih koji kao su protiv bande Valjevske bande a pod njihovim su skutima ,Zasto ova Odbornica Spajic Snezana nije podnela krivicne prijave ,ZASTO i ocito je da misli { nemam nista licno protiv Spajicke , ali ovo je samo eto da pokaze da kao ona je ta koja je nesto iscackala i bori se .E Spajicka pa znas li kada sam ja ovo pisao i objavio i ide se dalje . Narod vas sve procita a oni drugi kazu koliko je to i pssss! Svako ko na ovaj ili slican nacin pokusava da izigrava opoziciju je vec kod gradjana u tefteru pa mozes da se slikas sa 100 Obradovica , ili Lutovaca ne veruje ti narod kao i slicnim tebi , a to znaci ili jako ili nikako !

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.