DS: Lažno izvršenje budžeta , a evidentan nerad vlasti

Izveštaj Stručnog tima za aerozagadjenje pokazuje da pomaka u rešavanju ovog problema nema uprkos predlozima koji su dati . Odbornik DS-a Duško Rakić je podsetio da je vlast nevoljno pre godinu dana prihvatila javnu raspravu na ovu temu,  ali i uopšte tačku na dnevnom redu Skupštine.

„To je bilo pre godinu dana i od tada kako se može videti ništa nije uradjeno. Doneti su tada neki zaključci i formirane neke komisije , utvrdjene neke činjenice i ništa . Od tada ništa. U Valjevu ponovo imamo situaciju da možemo vazduh da mirišemo i da ga vidimo, a mogli smo i da čujemo da su čestice opasne po zdravlje ponovo iznad dozvoljenog. Ako pogledamo taj izveštaj kao da se nalazimo na početku priče jer je komisija konstatovala da postoji zagadjenje i dala je neke predloge. Ja sam očekivao da u ovom izveštaju umesto birokratije vidimo neke konkretne stvari. Ovako smo izgubili godinu dana da bi saznali ono što već znamo“, rekao je Rakić.

On kaže da je u izveštaju moralo da se vidi koliko je ugovora potpisano sa gradjanima o promeni energenta. Umesto toga vidi se samo predlog , ali konkretne akcije nije bilo kao ni vremenskog oročenja.

„ Dakle ni sa jednim gradjaninom nije potpisan ugovor o subvenciji. Drugi element je inspekcijski nadzor nad zagadjivačima i u izveštaju nema podataka koliko je mera izrečeno, koji su zagadjivači obidjeni , gde su ti izveštaji , šta im je naloženo da urade. Ili to uopšte nisu ni radili. Predlozi i ideje bez ijedne realizacije“, kaže Rakić.

Kako Rakić navodi upra„Nestručnost, nedostatak želje, nedostatak znanja sve su odlike ove vlasti koje se vide kroz činjenicu da ništa nije uradjeno. Gradsko veće je to koje snosi najveću krivicu za to nečinjenje“, bio je konkretan Rakić.

Pred odbornicima na narednoj sednici Skupštine naći će se i izvršenje budžeta do septembra 2019. godine, a kako Rakić navodi takav izveštaj ne bi ni smeo da se nadje prd odbornicima jer je neistinit.

„Ovo je skandalozno. Ovo je nevalidan dokument i kao takav ne bi smeo da bude razmatran. Ovde se radi o tome da su stavke koje su stavljene za budžet 2019. godine u njavećoj meri stavke iz prvog rebalansa budžeta . Podsetiću vas da je umedjuvremenu bio drugi rebalans i da po zakonu o finansijama poslednji rebalans je činjenično stanje. Sve ono što je pre toga bilo više ne važi. A mi ovde imamo podatke iz prvog rebalansa. Ovo ne bi smelo da se pojavi u petak pred odbornicima. Da li je to rezultat  nesposobnosti, nemarnosti, neznanja ljudi koji to rade , zaista ne znamo ali ovo ne sme. Ili je to namerno uradjeno eto da se odbornicima da neki papir pa može biti i prazan nije bitno oni ne čitaju, glasati moraju. Ovo je riskantno i to se vidi na poziciji prenetih sredstava , sećate se da smo još tada ukazali da nije preneto 177 miliona već 39. Oni su to u drugom rebalansu ispravili na 39 , a sad ovde opet piše preneta sredstva 177 miliona. Pa molim Vas o čemu se ovde radi?“ upitao je Duško Rakić odbornik DS-a.

O samom stepenu izvršenja Rakić kaže da je suvišno komentarisati jer u trenutku kada bi on trebao da iznosi preko 70 % , izvršenje je u najvećoj meri u rasponu od 30 % do 60%.

16 comments on “DS: Lažno izvršenje budžeta , a evidentan nerad vlasti

 1. Profesor

  Da li je ovaj lik jedini profesor koji je izgubio posao u Ekonomskoj školi zato što je imao više jedinica od broja učenika? Kakav je to profesor koji ne zna da prenese znanje deci? Da li je istina da je po gubitku posla u Ekonomskoj školi preko načelnice Školske uprave Zorice Jocić, visoko pozicioniranog člana Sns, dobio posao na određeno uz uslov da sve prenosi istoj? Da li je istina da je jedini profesor istorije, koji je dobio negativnu ocenu i ista uneta u stručni almanah foruma istoričara? Zašto su tužbe roditelja ove dece sakrivene? Ko ga štiti?

  Reply
 2. Slavica

  Večita želja za govornicom, a kada se uključi ton – praznina. Neko mu od 2m visine pozajmio ovaj sako pred konferenciju? Tema je deplasirana i izlizana. Očekivala sam da napadne Gvozdenovića i da konačno nešto kaže protiv njega. Ali izgleda da mu nešto duguje.

  Reply
  1. Platon

   Ašto to nisi rekla Sirćetu,on kada je govorio sve je bilo puno………gluposti

   Reply
   1. Savesni gradjanin

    Koja opsesija za Sircetom pa to nije normalno vise.Spominjite umesto njega malo druge,npr Milku ,Jokića,Miću,Dzimija,Sandu,Arsenice i tu ekipu koja je opet preuzela kormilo….ali tonete sve dublje i dublje .

    Reply
    1. Megi

     Ja bih rekla da je tvoja, Željko Đukiću, mnogo veća opsesija ovim ljudima nego njima sa tobom i Bobanom Pavlovićem. Tolika je opsesija da prosto čovek počinje da te sažaljeva.

     Reply
     1. Megi Sanda

      Sanda, kada si toliko hrabra podnesu prijavu Tužilaštvu za nenamensko trošenje novca iz budžeta. Ostavi ti i Sirćeta i Željka, mani se zamagljivanja stvarnosti. Nemoj u svakom dobronamernom komentaru videti Sirćeta i Željka. Hajde napravi prvi korak i glasno uzvikni – Gvozdenović je lopov! Hajde, mozes ti to! Ali znaš da ne smeš, kao ni Milka Kruševac. Dosta sa prodajom magle. Maske su pale

     2. dzimika i ortaci

      Kome li ce dzimi ponuditi dugmice sada….od Ds-a, ostali dugmici samo…toliko o vasoj demokratiji,ipak je tu nesto drugo u pitanju tek danas smo se u to uverili…..hvala dzimika otvorio si nam oci konacno.

 3. Lukićka i Ostoićka Klomberova

  Stvari su više nego jasne. Trgovci diplomama i oružjem neće se zaustaviti sami, samo ulica može da ih otera sa vlasti. Badava su argumeni o i poznaju samo zakkn sile i nužde.

  Reply
 4. Vladimir

  Za vas je pitanje aerozagadjenja izlizana tema? Vi ili dišete vazduh iz ronilačke boce ili Vam je smog ozbiljno udario u glavu pa višw i ne znate šta pišete.

  Reply
 5. Without sugar

  Uspešno sve rečeno,ali nigde nema gradonacelnika Gvozdenovića. Pomislih u sebi, sme li ga pomenuti. Zašto samo opšte fraze pominje, brojke su irelevantne. Očekujem da ode do Tužilaštva i podnese prijavu. Tako će stati iza onoga što je rekao. Očekujem konferenciju u ponedeljak, da nam pokaze broj predmeta pod kojim je zavedena prijava. Znam da će mnogi reći da on nema hrabrosti za to i da ga Gvozdenović drzi u šaci, ali ja verujem u Rakića. Videćete u ponedeljak da njegove reči nisu bile prazne.

  Reply
 6. Srdjan Stanojlovic

  Od demokrata očekujemo mnogo više. Ako je sve ovo tačno odmah sutra da svi koji sada vode Demokratsku stranku odu ispred Tužilaštva i podnesu prijavu za nenamensko trošenje para iz budžeta. Ako ne urade, nemaju šta više da nas zamajavaju. Na potezu ste. Dosta prazne priče i čekanja u redu za fotelju.

  Reply
  1. Potvrda

   Neće Rakić izneveriti. On je čovek koji drži reč. Ja garantujem da je pre konferencije za štampu podneo krivičnu prijavu. Pokazace u ponedeljak ako nije podneo neka se više ne bavi ovim poslom.

   Reply
 7. Is

  Hahahahahahah…..koje nebuloze od doticnih i doticnog….
  Trlja baba dlan da joj prodje dan….pa tako i vajne ove demokrate.Izvinite ali o cemu vi pricate ,u kom veku zivite….hajde ćao.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.