Velika akcija zapošljavanja u Upravi – Ne propustite ponudu da uzmete člansku kartu

Akcija zapošljavanja u Gradskoj upravi i dalje traje pa je grad početkom ovog meseca raspisao još šest konkursa za zapošljavanje radnika. Rok za prijavu je 17. oktobar. Ili su mesta već rezervisana?

Partokratija ili vladavina partija koje učestvuju u vlasti , pojam je koji smo davno naučili. Neki kažu propratni efekat ili čak i manifestacija ovog društvenog sistema jeste partijsko zapošljavanje, namirivanje kadrova. 

Iako je na snazi zabrana zapošljavanja u sistem državnog aparata u proteklim godinama zaposlene su hiljade ljudi. Ipak za zaposlenje sa angažmanom za stalno, odnosno na neodredjeno radno vreme neophodna je saglasnost ministartsva za lokalnu samoupravu , ali i ministarstva finansija. Valjevo je očito miljenik ova dva ministarstva s obzirom da dozvole za partijske kadrove neprestano stižu.

Javni pozivi su objavljeni, formirana komisija istaknuti rokovi za prijavu i sve bi trebalo da zvuči transparentno. U dobijenoj saglasnosti za 6 mesta na neodredjeno radno vreme ne pišu imena lica koja će biti zaposlena , ali se u ovom slučaju sve unapred zna. Posao će dobiti oni koji su u Upravu ušli preko forme nekog PP ugovora , a koje su opet partije uvele na mala vrata.

U Gradskoj upravi sada će biti popunjena sledeća radna mesta:

-radno mesto u Odeljenju za finansije i to šef službe za javne nabavke , samostalni savetnik

-radno mesto u Odeljenju za finansije , odsek Trezor , izvršilac kontrole rashoda, upravljanje gotovinskim sredstvima, savetnik

-radno mesto u Odeljenju za zajedničke poslove, vozač

-radno mesto u Odeljenju za zajedničke poslove, pisarnica, pslovi ekspedicije pošte, viši referent,

-radno mesto u Odeljenju za finansije, izrada i praćenje finansijskih planova, savetnik

-radno mesto u Odeljenju za utvrdjivanje , naplatu i kontrolu izvornih prihoda, poslovi knjigovodstva i izveštavanja, viši referent.

Kako Vamedia saznaje koalicioni partner naprednjaka SPS ima razloga za radost jer će prvi put od formiranja ove vlasti tri njihova kadra biti zaposlena. Iz ove informacije jasno se može zaključiti da su partije u vlasti bratski podelile radna mesta  u ovom slučaju pa će tri  mesta pripasti naprednjacima , a  tri socijalistima.

Najporaznija činjenica u svemu nije način izbora zaposlenih već činjenica da je partijsko zapošljavanje u toj meri uzelo maha da je postalo podrazumevajuće i gotovo da niko više ne pravi pitanje da li je zaposleni u sistemu javne službe član neke partije. Ovakav način funkcionisanja jasno je poslao poruku da posla u državnom aparatu nema bez partijske knjižice. Sada kada se diploma može kupiti, pa kažu i da cena istih zbog velike ponude pada, očito je da taj papir ne znači mnogo . U svakom slučaju znači manje od nošenja neke parole, mesta u autobusu za dočeke, prijeme i otvaranja.

Možda će neko i reći da su na ovaj način bar otvorena vrata zapošljavanja ljudi , ostaće porazna činjenica da smo na taj način zatvorili vrata budućnosti jednog slobodnog naroda.

S.V        

19 comments on “Velika akcija zapošljavanja u Upravi – Ne propustite ponudu da uzmete člansku kartu

 1. Muljaže

  Ček bre ,zaboravili ste Jokićkinog supruga u Komunalnu Policiju….mora to da se ponovi.

  Reply
 2. FORTANJE

  SVI KOJI KRADU DOKUMENTACIJU IZ OPŠTINE I DAJU NOVINARIMA U POKUŠAJU ZARAD SITNIH LIČNIH INTRESA POD OKRILJEM TRANSPARENTNOSTI A USTVARI JE TO ZLOUPOTREBA TREBA DA BUDU ISTERANI NAPOLJE SA POSLA. ZA PRIMER!!

  Reply
 3. DVERJANIN014

  Napredno, napredno, napredno….i napredno, napredno,napredno…..narode g..i, narode g..i, narode g…i…i narode g…i,narode g…i…….

  Reply
 4. Pomozi Boze

  Nema potrebe nikoga isterati, sami ce se oni potamaniti izmedjh sebe! Mnogo su losi, a i ne znaju za onu izreku ” nicija sila nije Bogu mila”.

  Reply
 5. ČELIČNO MUDO

  EVO ME TRCIM DA VAM UZMEM CLANSKU KARTU BUZDOVANI VI MISLITE DA SE JOS NEKO PALI NA VASE LAZI.

  Reply
 6. Ceca

  FORTANJE@Rad u Gradskoj upravi bi trebao biti transparentan jer se finansira narodnim novcem. Za informacije od javnog znacaja ne treba krasti dokumentaciju, svima su, po zakonu, dostupne. Zato, neupuceni a zaslepljeni, otkaz treba dati svima koji rade tu a pojma o poslu nemaju, al ispunjavaju jedan uslov- da su slepo odani partiji, da znaju da cinkare, spletkare, da su drski, nekulturni, i totalno elementarno nepismeni

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.