Požar u krugu “Nove Srbijanke”, ali bez opasnosti od amonijaka

U krugu nekadašnje fabrike za preradu voća I povrća “Nova Srbijanka večeras je došlo do požara. Požar je uzorkovalo varničenje prilikom sečenja gvozdenih šipki u jednoj od hala.

Amonijak iz zatvorene hladnjače u u prostoru “Nove Srbijanke” dislociran je pre nekoliko dana pa u požaru koji je večeras izbio u ovoj nekada velikoj valjevskoj fabrici nije mogao ni doći u kontakt sa ovom materijom. Požar koji je izbio u krugu nekadašnjeg prehrambenog kombinata “Nova Srbijanka” stavljen je pod kontrolu.

Kako Vamedia saznaje do požara je došlo prilikom sečenja gvozdenih šipki u jednoj od hala “Nove Srbijanke”, zbog čega je došlo do varničenja, nakon čega je varnica zahvatila termnoizolacioni materijal u mašinskoj “hali 2”, a onda se proširila na krov tog objekta.

Gusti dim se proširio iz kruga firme, uplašivši građane u najbližem naselju. Vatrogasci koji su ubrzo stigli na lice mesta i požar stavili pod kontrolu.

Još koliko juče imovinu Nove Srbijanke na javnom nadmetanju kupila je kompanija Europrom za 288 miliona dinara, a nalog za današnje sečenje materijala u krugu fabrike, kako se saznaje, izdao je doskorašnji stečajni upravnik „Nove Srbijanke“.

U samim pogonima fabrike više nema mašina I opreme jer su predjašnji vlasnici iz Bugarske svu opremu za proizvodnju prodali u najvećoj meri u staro gvoždje.

Dalja istraga o uzroku požara večeras u krugu fabrike očekuje se narednih dana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.