Borci traže hitan sastanak sa ministrom Đorđevićem

Udruženja boraca sa ogromnim brojem članova traži hitan sastanak sa ministrom na kojem će se definisati ko može u ime boraca, porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, civilnih invalida rata i mirnodopskih invalida Srbije da nekakvim štrajkom odlaže donošenje Zakona o borcu i borce koji nisu za štrajk i koji dobijaju projekte zato što znaju da rade nazivaju ,,političkim prostitutkama“ države.

ˆ

Dokle više favorizovanje rata na jednom delu teritorije kada se zna da su mnogi ratovi bili herojski od 1990 godine, u Hrvatskoj, Borovu selu, Kninu, Šodolovcima i mestu oko Šida, Bratuncu, Mostaru, Bjelovaru gde pogibe naš Valjevac Stojadin Mirković ili Valjevu gde herojski u nepravednoj borbi poginu pilot pukovnik Milenko Pavlović i svi mora da znaju svi su oni poginuli borci heroji i svi su herojski ratovi nema favorizovanja!!!
1.29 godina. nemamo nikakav zakon, sada dobijamo prvi put posle toliko vremena nešto osnovno. Svi bi smo hteli više ali ovo je ipak nešto u odnosu na ništa, 
2. Svi koji ovo što smo teškom mukom izdejstvovali pokušavaju da sruše i ostanemo na ništa nisu dobronamerni prema ogromnoj boračkoj populaciji i niko im ne dozvoljava da se predstavljaju kao borci za boračka prava i predstavnici boraca Srbije, 
3. Svi zaboravljamo koliki novac izdvaja država i gradovi za porodice poginulih boraca, ratne vojne invalide, razne subvencije, banjsko lečenje, školovanje dece, rad udruženja boraca i dr. Ne može se to osporavati tražiti smena ministra Zorana Đorđevića i mešati se u politiku. Ovim zakonom se prvi put grupišu određena prava jednim Zakonom posle 29 godina i to samozvanim liderima smeta, nerazumno? 
4. Stvoreni su uslovi da se u vremenu pred nama, shodno finansijskoj moći države, budućim promenama zakona postepeno proširuje krug boračkih prava, 
5. Ni pod kojim uslovima ne smemo tražiti finansijski više od realnih moći države jer bi to ugrozilo finansijsku stabilnost i Zakon o borcu nikada ne bi bio donet. Prostim rečima ako bi smo tražili u ovom trenutku nova prava koja bi drastično više koštala država bi morala da se zadužuje mimo realnih moći. 
Nerealnim traženjem bi smo ugrozili budućnost naše dece zarad sebičnih interesa ,,umišljenih lidera“ pojedinaca i ogromne manjine. Većina nas boraca nije za to i ko pojedincima dozvoljava da se predstavljaju kao zastupnici svih boraca, porodica poginulih boraca, rvi, cir, mrvi.
Na kraju mi nismo veterani nego Srpski borci a veterani su u ustaškoj državi sa čijim udrugama pojedinci imaju prisne sastanke i veterani su u SAD oni koji su nas bombardovali.
Sastanak jasno mora da definiše bez umanjena prava ratnih vojnih invalida,  porodica poginulih boraca, cir i mrvi a da da po prvi put prava borcima a tu je posebno zdravstvena legitimacija.
Znamo i mi da štrajkujemo ali glađu i radikalno u interesu boračke populacije i za donošenje Zakona a ne za odlaganje donošenja Zakona kako to pojedinci hoće, možda budući političari??? to nećemo dozvoliti borci nemaju vremena da čekaju!!!

Udruženje boraca Valjevo
Predsednik, odgovorno lice i rukovodilac projekta Povlen i Aleksa i programa Negovan
Bradić Ljubomir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.