Okupljanje Valjevaca za Aleksandra

Povodom hapšenja Aleksandra Obradovića na Gradskom trgu održano je  okupljanje gradjana kome su prisustvovali i pojedini stranački prvaci. Štand na Trgu organizovao je Lokalni front , a okupljanju su se pridružili ostali čanovi Saveza za Srbiju i predstavnici drugih političkih organizacija.

Aktivista Lokalnog fronta Željko Trifunović na samom početku okupljanja gradjanima je poručio da na Trgu niko nije zbog štanda Lokalnog fronta već su na Trgu okupljeni gradjani i predstаvnici drugih političkih partija sa samo jednim ciljem, da javnosti pokažu da duh slobode u Valjevu postoji, a Aleksandru Obradoviću koji je u kućnom pritvoru da nije sam u svojoj borbi.

Podsećajući na hronologiju dogadjaja veznih za hapšenje Obradovića, Trifunović je rekao da je režim učinio sve da se ceo slučaj ne sazna. „Ovde se želelo da se pošalje poruka radnicima Krušika da ne bi slučajno se još usudio da zucne o onome što režim odnosno ministar i njegov tata rade našem gradu i našoj državi. I to ne samo u Valjevu. Maločas smo čuli pesmu „Dno dna“ i taman pomislimo da smo dotakli dno , mi propadnemo još dublje saznajući nešto novo“, rekao je Trifunović podsećajući prisutne na slučaj Lučana i brojnih penzionera koji se bogate na račun naroda . „Tako radi i gospodin Stefanović , Branko Stefanović, otac ministra, čuvenog sina , kompanija koja ima samo jednog zaposlenog izvozi naoružanje . A koliko nas to košta? On je toliko profitirao da bi svaki zaposleni u Krušiku mogao da ode u Diznilend. Pogledajte onda za koliko su oštećeni radnici , oštećen Krušik , ošetećeno Valjevo. Ali mi imamo i ovde u ovoj sivoj zgradi penzionere koji odlučuju o našoj sudbini, jedan od njih opet, zanimlljivo je teča čuvenog ministar , čuvenog sina“, rekao je Trifunović.

Željko Trifunović

Govornici na ovom skupu konstatovali su da je očito da su institucije u Srbiji zarobljene, slobodan narod zarobljen pa i da nije Aleksandar Obradović jedini u kućnom pritvoru već svi gradjani Valjeva. Dušan Teodorović akademik, obraćajući se gradjanima rekao je da je došao u Valjevo da oda poštovanje. „Došao sam da odam veliko poštovanje srpskom Snoudenu, srpskom Asanžu koji je svim gradjanima poslao poruku kako moramo da se ponašamo i šta moramo da radimo, da moramo da budemo hrabri. Ja ne vidim nijedan razlog zašto ne bi bili hrabri u odupiranju nenarodnom režimu Aleksandra Vučića. Meni je jedna reč jako bitna to je bojkot , to nije samo bojkot izbora to je mnogo veće značenje. Mi moramo da bojkotujemo i ljude i moramo da stavimo na stub srama i tužioca i sudiju koji Aleksandra drže u pritvoru , to mora da bude objavljeno za neko b uduće vreme. Borimo se na sve moguće načine. Pokazalo se da mala grupa ljudi , čestitih i dobrih može da izvrši pritisak na ovaj kukavički režim i verujem da nije bilo okupljanja pred zatvorom Aleksandar bi bio još tamo“, rekao je Teodorović.

Dušan Teodorović

U Valjevu je danas povodom gradjanskog okupljanja boravio i Borko Stefanović, potpredsednik Stranke slobode i pravde. „ Valjevo je danas ovde da sačuva svoj Krušik, svoju Srbiju. To je uradio Aleksandar Obradović. To je uradio jedan hrabar čovek i oni su ga strpali u zatvor pa jel to treba da trpimo? Radnici Krušika nemojte se plašiti , podignite glavu jer oni su mali. Da li je tačno da je neki dan 17 kamiona otišlo za GIM? Čovek je u pritvoru, a oni i dalje izvoze po posebnim cenama. Pa zašto ćutite, znate li zašto ćutite? Aleksandar je prvi krenuo neka cela Srbija krene za njim“, rekao je Stefanović.

Borko Stefanović

Na kradju Valjeva, Krušika i Srbije osvrnuo se Srdjan Milivojević, član IO DS, koji je rekao : „Danas je jedan čovek ustao i rekao – Ne kradi državu, ne kradi Valjevo! Kada iza žice sede kriminalci i sa njima pošten svet onda je cela država u zatvoru. Obradović je pokazao da istina i prvada pobedjuje. A ovima u sivoj zgradi što nas krišom gledaju kroz prozor imam samo jedno da poručim, a to je – Trenirajte trčanje kao Vesić, trenirajte trčanje kao Siniša Mali , juriće Vas gradjani na ulicama! A Vama u Krušiku koji ćutite kažem , slobodni ste ljudi, nije ovo nahija , nije ovo raja! Ne damo naše“.

Srdjan Milivojević

Svima okupljenim gradjanima zahvalio se na dolasku Ljubomir Radović, obdornik u Skupštini grada i aktivista Lokalnog fronta koji je najpre gradjanima rekao da nema razloga za strah „ Oni misle da se mi plašimo njih, oni misle da ih se ja plašim. Pa ne plašim se . A ne plašite se ni Vi sugradjani. Zašto ih se ne plašimo? Zašto nas nije strah ovih bandita u Valjevu. Zato što smo pošteni i časni i zato nam ne mogu ništa. Pokušavaju  govore da sam narkoman , da deci prodajem drogu da mi je brat nasilnik. Ovo je jedna bezobzirna skupina koja je spremna na sve. A tek će biti spremni jer im se izmiče tlo pod nogama . Ako smo pametni, a nadam se da jesmo nikada nećemo dozvoliti ni sličnima da dodju na pozicije koje su sada zauzeli. Tog 18 . septembra naš sugradjanin je uhapšen na random mestu u ovom gradu, od strane naoružanih ljudi. To je taj strah i njihov način rada , da uplaše radnike Krušika da govore o tome, tako oni rade. Pogledajte i sami, kada se u Valjevu dogodilo nešto , a da mi bar nismo načuli. Sada smo 20 dana živeli u tami i tek iz nedeljnika saznajemo šta se dešava u Valjevu. Zapitajmo se šta još ne znamo“, rekao je Radović .

On je naveo da nije samo otac ministra u pitanju već mnogi drugi koji kradu ovu zemlju , a s druge strane ispaštaju pošteni gradjani Srbije . „Ovo nije skup, ovde se ne brojimo ovo je štand na kome smo se okupili da upoznamo naše sugradjane sa onim što se dešava. Šta mislite da li će čitalac Informera ikad saznati za ovaj slučaj u Valjevu? Nikad. Ja Aleksandra ne poznajem, ali mu skidam kapu za tu hrabrost i sve što je uradio“, zaključio je Radović.

Medju okupljenim gradjanima bilo je i desetak zaposlenih u Krušiku , medju kojima i poneki od Aleksandrovih kolega iz kancelarije.  

20 comments on “Okupljanje Valjevaca za Aleksandra

 1. Zna se

  Za iste stvari njegova majka kažnjavala radnike,sada da ga brane,znaju to radnici Krušika

  Reply
  1. Dragan

   Koje to stvari? Pa radnici nisu imali tatu koji je kupovao od Krušika mine po ceni nižoj od tržišne, kao tvoj naprednjački ministar Stefanović.

   Reply
   1. Svi,svi,svi

    Imao je i tatu i ženu i dve sestre,i svi zaposleni u Krušiku,mama zaposlila,i svi imaju stanove,i sve to se zna,samo polako sve dolazi na red,od 90g do danas

    Reply
  2. Obavesteni

   Gospodine, njegova majka i bivsi direktor, nikom nisu dali otkaz, nikog anisu sikanirali, nisu EKONOMISTE, INZENJERE sa 35 goidna radnog stgasa slali u farbaruna na druge NK poslove, davali anekse. Uostalom dugovi Krusika u Vreme njegove majke su desetostruko manji nego posle Magacinera, Osiguranika i njihovih poltrona kojih se Mladen resavao kako su mu zavrsavali prljave poslove.

   Reply
   1. Neobavesteni

    Nisu davali otkaže ali su uzimali za sebe,od stanova i kola do debelih provizija,a Boga mi.i dugovi su bili pozamašn.Nikome nisu uplaćivali penziono,osim sebi,plate bile minimalne,a njihove maksimalne.Posle njih ovi su samo nadogradili lopovluk A šta je sa privatnim firmama u sklopu fabrike?Ko je tu valjao

    Reply
 2. DB

  Očigledno da je služba odradila da se protest organizuje u radno vreme, kako bi prošao nezapaženo. Naravno da je neposredni izvršilac LF, što služba zamisli, oni realizuju. Niko normalan ne pravi u radno vreme. Previše providno.

  Reply
 3. Protest

  I meni je bilo čudno da prave u radno vreme. Što kaže naš narod pravoverujući gde ima dima tu je i vatra.

  Reply
  1. DVERJANIN014

   NIJE OPRAVDANJE.KO SME TAJ MOZE…DO POBEDE. ZIVEO SRPSKI POKRET DVERI, ZIVEO SAVEZ ZA SRBIJU. KAKO RADILI,TAKO NAM I BOG POMOGAO.

   Reply
 4. Ivan Valjevski

  Očigledno da su SNS botovi veoma aktivni. Treba da opravdaju sendviče i sokove. Oni (Zna se, Svi, svi, svi, Neobavešteni, i dr.) ne osporavaju niša od toga štoje jedan mlad, hrabar, pošten čovek izneo o velokoj lopoviji u Krušiku, pa samim tim i u našoj zemqi, već pokušavaju da diskredituju njega kao ličnost i članove njegove porodice. Svi mi koji poznajemo Aleksandra znamo ga kao časnog i poštenog čoveka, koji za razliku od pojedinih svojih kolega nije mogao više da podnese očiglednu pljačku Krušika. Puna podrška za Aleksandra.

  Reply
 5. Miroslav

  Prica se da je teca ministra policije(clan gradskog veca u Valjevu)trazio 3000 eur najboljem drugu svog sina,odrasli zajedno,da ga zaposli u drzavnu firmu sa fakultetom.Covek izgubio sve u zivotu a teca trazi pare.U pitanju je pravnik ili ekonomista

  Reply
 6. Анонимни

  Jeli ovo oproštajni govor predsednika Lokalnog fronta?
  Tako je i delovao, ostade Radović sam od četverca!

  Reply
 7. GANE

  Manja šteta po grad bi bila ako pukne brana nego posle ove vlasti.A botovi su čudo neviđeno o njma će se film snimiti ,ako dođe normalno stanje u Srbiju.Treba izdržati i preživeti ovu pošast.

  Reply
 8. мр Предраг М.Вулетић

  Срђане, Маки није органиатор скупа о коме причате већ је то била удружена ваљевска опозиција али као *спонтано окупљање грађана*, јер би нас полиција похапсила, чак смо и плакате за окупљање лепили без навођења ко је организатор -такво је време тада било. На наше изненађење Маки се појавио са групом коју Ви Срђане врло добро знате и они су разлупали стакла на општини и ушли у њу. Остало cу прекриле Повленске магле које се још нису разишле. А кад ће – не знам.

  Reply
  1. Nikola Kalabić

   Druže Vuletiću,to ostavi za partijsku ćeliju,i za sastanak SKJ.Šta može komunista da kaže osim laži

   Reply
 9. Pako

  Zasto spominjati koga je mama zaposlila, pa sad svi zaposljavaju sve. Ista prica ona zaposljavala svoje, pa sad i OVI zaposljavaju svoje i to mnogo vise…

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.