„Krušik“: „Ne favorizujemo nijednog poslovnog partnera“

Poslovna politika “Krušika” se isključivo vodi interesima preduzeća bez favorizovanja ili stavljanja u povoljniji položaj bilo kog poslovnog partnera, saopštila je Holding korporacija “Krušik”. To saopštenje prenosimo u celini.

Povodom iznošenja netačnih informacija u javnost, koje su izvučene iz konteksta i koje se na pogrešan način interpretiraju od strane nekompetentnih lica, Holding korporacija “Krušik” a.d. Valjevo želi da upozna javnost o sledećem:

1) Holding korporacija “Krušik” a.d. Valjevo je fabrika koja zapošljava 3160 radnika, koja ostvaruje godišnju proizvodnju u vrednosti preko 100 miliona USD, čiju prodaju preko 95% čini izvoz, koja predstavlja lidera u namenskoj industriji Srbije i jednog od glavnih pokretača privredne aktivnosti u zapadnoj Srbiji i čija se poslovna politika vodi isključivo u interesu Krušika bez favorizovanja ili stavljanja u povoljniji položaj bilo kog poslovnog partnera (kupca, dobavljača ili neke druge strane),

2) od 01. januara 2014. godine do danas zarade zaposlenima se isplaćuju redovno sa svim pripadajućim porezima i doprinosima,

3) u skladu sa zakonskom i podzakonskom regulativom i internim pravilnikom o zaštiti tajnosti podataka u HK “Krušik” a.d. Valjevo komercijalni ugovori smatraju se poslovnom tajnom. S obzirom da se u medijima spominju termini službena tajna, vojna tajna i sl., želimo da naglasimo da se radi o poslovnoj tajni kako javnost ne bi bila dovođena u zabludu,

4) objavljivanjem dokumentacije na domaćim i stranim internet portalima (ugovori sa različitim kupcima sa podacima o tehničkim karakteristikama, cenama i modelima proizvoda, slike sa utovara robe, slike magacina u krugu fabrike, slike unutrašnjosti fabrike, interni izveštaji proizvodnje i dr.) naneta je ozbiljna šteta Holding korporaciji “Krušik” a.d. Valjevo kako sa aspekta bezbednosti fabrike i zaposlenih u njoj, tako i sa aspekta činjenja dostupnim svih bitnih podataka (cene, tehničke katakteristike i sl.) nelojalnoj konkurenciji čime se pokušava oslabiti pozicija Krušika na svetskom tržištu.

3 comments on “„Krušik“: „Ne favorizujemo nijednog poslovnog partnera“

  1. Roditelj.

    Molim rukovostvo Krušika da uzme u razmatranje ,učenike Tehničke škole koji su završili srednju sa smerom oparatere mašinske obrade,da počnu da rade..Pošto su oni proveli dve godine na praksi u Krušiku..

    Reply
    1. Čistač

      Ti ko da si jeo bunike pa rukovodstvo se ne pita ništa, sve im serviraju oni su samo luzeri marionete, oni ne rešavaju probleme roditelja, oni stoje mirno pre ovima sa Uba Trlića i Beograda. Use i u svone kljuse.

      Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.