Gorivom u izbore

      8 коментара на Gorivom u izbore

Grad Valjevo ponovio je javnu nabavku za pribavljanje benzina za potrebe Gradske uprave. Grad ostaje pri traženim količinama . Kako potrošiti za godinu dana 37 tona goriva.

Iako Gradska uprava nije špediterska firma plan je da se za narednu godinu utroši okvirno 37 tona goriva pri čemu se konkretno u litrima traži :

 -Euro premijum BMB 95 ili odgovarajući litar  u količini od 30.000 litara

 -Euro dizel ili odgovarajući litar u količini od 18.000  litara

Postupak koji je bio raspisan u avgustu , sada je ponovljen,  a Gradska uprava ostala je pri traženim količinama . Ponudjači su sada dužni da ponude dostave do 28. oktobra tekuće godine.

S obzirom da se ne radi o špediciji i da u Upravi postoji samo nekoliko službi koje u opisu posla imaju izlaske na teren i pritom to čine uglavnom u samom gradu , pitanje koje se nameće jeste zašto je potrebno toliko goriva i ko će ga potrošiti?

Jedan od odgovora jeste najpre navika da se službeni automobili voze i van radnog vremena . Dokaz tome je prazan praking za dane vikenda, a situacija nije mnogo bolja i ni u večernjim satima. Korišćenje vozila u privatne svrhe gotovo je nešto na šta je Gradska uprava pokušala da nas navikne u prethodnim godinama.  Gradjani tako gotovo da više i ne komentarišu situaciju- gde ima tu i preliva!

Ipak 37 tona preračunato iz litara, ozbiljna je cifra za samu potrošnju sve i da se vozi kući, obilazi familija, putuje na vikend. Pa, možda bi se nešto i ušetedelo da nas u prvoj polovini naredne godine ne očekuju izbori.

Sada kada se koplja lome oko toga da li funkcioneri treba i uopšte po zakonu mogu da učestvuju u kampanjama , iako je u zakonu koji već postoji jasno defiisano da ne mogu , veliko je pitanje i korišćenje resursa grada , lokalnih samouprava i države u tu svrhu.

S obzirom da  niko ne očekuje da će se zakon sprovoditi i da su upravo ovdašnji funkcioneri u vlasti baš oni koji će se držati slova zakona , za očekivati je da gradski automobili bbudu jedan od resursa za obilazak terena. Gradski automobili i gradsko gorivo. Odnosno, automobili u vlasništvu svih gradjana bez obzira da li su ili nisu politički opredeljeni i gorivo u vlasništvu gradjana jer su ga gradjani i kupili plaćajući poreze i takse , puneći gradski budžet.

Ovaj stav samo je posledica svih prethodnih godina i izbora koji su održani kada smo upravo u kampanji vidjali gradske funkconere u gradskim automobilima. Da li će tako biti i za naredne izbore biće vidljivo vrlo brzo čak pre samog ozvaničenja kampanje na državnom nivou ili bar onom zakonskom iako je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović već kampanju započeo u Šestoj školi. Ostaje samo da se vidi da li na skupove i u obilazak terena funkcioneri idu uopšte i čime to idu.

Količina goriva koja treba da se utroši data je okvirno i kako se navodi u javnoj nabavci zavisi od potreba naručioca. Ipak ako bude malo i zafali , aneksom se lako može dodati neka nova količina.

8 comments on “Gorivom u izbore

 1. Gorica Gradonacelnica i ekipa

  Treba im gorivo za kampanju i privatno da se vozikaju.
  Ovi iz kabineta najvise trose, svi su dobili nove automobile, Mirko Kovacevic vozi novog megana za licne potrebe, pre mesec dana je isao sa Katarinom Romanovic u Kragujevac molim vas trazite putne naloge i kojim povodom su isli sluzbenim autom.
  Ivan Beljic svaki dan ide sluzbenim autom po dorucak. Gorica Multipraktik i Mister su dobili novi auto i nalepili turisticka. Provozaju se na Divcibare u Hebu popiju kaficu, naravno koju ne placaju. Napisu mesecno po 32 sata prekovremeno. Plata preko 90 hiljada.
  Mirko svaki vikend idem sluzbenim meganom na Ub, moli ubske sefove da ga postave za pomocnika gradonacelnika.

  Reply
 2. Jelica Osecanka

  Borko, Mister,Mirko Beljic, Ilija Gorica Boba
  Ne zna se ko vise trosi.
  Trazite im naloge, i slikajte sluzbene automobile gde god vidite zloupotrebu.

  Reply
 3. Draća

  Gorica Gradonačelnica i ekipa vidim da na Vas lepinja sa čvarcima deluje inspiritativno 😉

  Reply
 4. Gorica Gradonacelnica i ekipa

  Draga Draco,ili ti Goricina drugarice…
  Na mene lepinja sa cvarcima deluje isto kao na bilo koju osobu koja posteno radi i zaradjuje svoj hleb. Radim u privatnoj firmi, vozim svoj stari auto i te lepinje kupujem i svojoj deci.
  Za razliku od Gorice koja vozi novi sluzbeni auto, sipa gorivo na racun nas gradjana i pije kafu u Hebi na Divcibarima.
  A kako deluju opstinske bajaderice i espreso kafa na koju potrosite mesecno koliko je moja plata.
  Kako vas nije sramota sta radite?

  Reply
  1. DVERJANIN014

   Tako je.Nicija nije gorela do zore.Oterajmo nenarodnu vlast. Prvo bojkotomdoci do normalnih izbora, onda metla….

   Reply
 5. Levo smetalo

  Ako imaju 30 vozila u voznom parku, u šta sumnjam, to je preko 20000 kilometara po vozilu na godisnjem nivou.

  Reply
 6. Ludilo

  Jel ovde rec o Gradskoj upravi i njenom voznom parku, ili o nekom dobro stojecem transportnom preduzecu??! Potrosnja goriva je kao da svi voze drumske krstarice! Ili mozda cak i tenkove?

  Reply
 7. Dragce

  Ljudi to sve Fazan idlucuje gde ko ide i koliko goriva da se uzme. Sta taj covek vise hoce dokle ce da krade iz opstine i od naroda.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.