INTERMEDIC SAVET: Gastroskopija zlatni standard u dijagnostici ulkusne bolesti

Ulkusna, odnosno, čirašna bolest koja je aktuelna u ovo doba godine, veoma je ozbiljna i treba je otkriti na vreme, a kao najsigurniju dijagnostiku, stručnjaci Poliklinike Intermedic preporučuju gastroskopiju za rano otkrivanje bolesti jednjaka, želudca i dvanestopalačnog creva.

„To je dijagnostika gde se fleksibilnim endoskopom ulazi i pod video nadzorom prati sluzokoža jednjaka, želudca i dvanaestopšalačnog creva. U patologiji ulkusne, odnosno, čiraške bolesti gastroskopija je zlatni standard dijagnostike. Ako bolovi u želudcu ili dvanaestopalačnom crevu kod pacijenta ne prolaze ni posle mesec dana terapije, bilo inhibitorima protonske pumpe sa ili bez dodatnog uklanjanja heliko bakterije, obavezna je gastroskopija kako bi se utvrdilo da li u pitanju nije neki drugi, nekada znatno ozbiljniji uzrok bolesti“, savetuje dr Radoje Petrović iz Poliklinike Intermedic.

Poliklinika Intermedic iz Valjeva zapošljava tim lekara sa iskustvom koji vodi računa o Vašem zdravlju. Savremena oprema i visokokvalifikovani kadar koji zapošljavamo garant su kvaliteta usluge: Pregledi specijalista; Pregledi za zapošljavanje; Periodicni pregledi radnika;  Pregledi sportista; Ultrazvuk štitaste žlezde i mekih tkiva vrata; Ultrazvuk dojke; Ultrazvuk srca sa doplerom; Ultrazvuk krvnih sudova vrata i nogu; Ultrazvuk jetre, žučne kese, pankreasa, slezine, bubrega, mokraćne bešike, prostate i trbušne aorte; Endoskopski pregledi jednjaka, želudca, dvanaestopalačnog creva, pregled završnog dela debelog creva i celog debelog creva (bez i sa anestezijom); EKG; Praćenje rada srca i krvnog pritiska za 24 časa (holter); Test fizičkim opterećenjem; Rendgen; Laboratorijski pregled krvi i mokraće i bakteriološke analize. Poliklinika Intermedic se nalazi u ulici Vlade Danilovića 19, a brojevi telefona su: 014/291-358 i 014/291-359.

1 comment on “INTERMEDIC SAVET: Gastroskopija zlatni standard u dijagnostici ulkusne bolesti

  1. MIRČETA

    SJAJNI STE!MIRČETA STANIŠIŠ JE OVDE!LJUBAZNO VAS MOLIM ,ZAMOITE DR RADOJA ,KADA BUDE SLOBODAN DA ME POZOVE NA 014245622,LIOŠE SE OSEĆA,PRVO,PO NJEG0VOJ STECIJALNOST.KOVID NEMAM!VELIKO VAM HVALA!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.