Zapošljavaju se samo podobni, ostali treba da posluže svrsi I

Grad Valjevo raspisao je još jedan interni konkurs za zapošljavanje ovoga puta za popunjavanje izvršilačkog mesta u Gradskoj upravi. Za protekle tri godine valjevski naprednjaci zapošljavali su samo svoje kadrove pa ih za ove tri godine uprkos zabrani zapošljavanja ipak ima na spisku desetak.

Dana 6. avgusta Gradska uprava Valjevo raspisala je interni konkurs za popunjavanje izvršilaškog mesta, radno mesto za poslove zaštite od elementarnih i drugih nepogoda i za vanredne situacije i poslove odbrane u zvanju savetnika. Na ovaj konkurs mogu se javiti samo lica koja su zaposlena u sistemu javnih preduzeća i uprave Grada , a da ispunjavaju uslove navedene u konkursu.

Od ustanovljenja nove gradske vlasti, iako je na snazi zakon o zabrani zapošljavanja valjevski naprednjaci zaposlili su više lica . Zanimljivo je da sva lica dolaze iz redova valjevske SNS pa se shodno ovoj činjenici može lako zaključiti da ili samo ova stranka ima članstvo ili je baš to članstvo „zelena karta“ za radno mesto?  

Počev od 2016. godine u Gradsku upravu su po saznanjima Vamedie, zaposlena  lica:

-Zoran Trifunović koji je najpre bio zaposlen na radno mesto u inspekciji da  bi potom dobio rešenje za mesto načelnika u Odeljenju za infrastrukturu.

-Borko Aleksić zaposlen rešenjem u inspekcijske poslove , a svojevremeno je suprotno rešenju, radio poslove šefa kabineta gradonačelnika .

-Djordje Jovančić rešenjem rasporedjen u inspekcijske poslove , takodje bio angažovan suprotno rešenju u kabinetu gradonačelnika.

-Sladjana Marković, rešenjem zaposlena na poslove ekologije da bi potom bila bila postavljena na mesto načelnika odeljenja za zajedničke poslove

-Danijela Matić zaposlena na poslovima turističkog inspektora.

-Gorica Božić zaposlena na poslovima turističkog inspektora.

-Ivan Beljić rešenjem zaposlen u Odeljenju za razvoj, a suprotno rešenju angažovan na poslovima rada u kabinetu gradonačelnika.

-Mirko Kovačević zaposlen u Odeljenju za urbanizam, a suprotno rešenju obavlja poslove šefa kabineta gradonačelnika.

-Milica Ostojić zaposlena na mesto prosvetnog inspektora . Ostojićeva na ovo mesto dolazi nakon radnog mesta direktora škole u Brankovini.

Iako se na sajtu grada mogu svremena na vreme pronaći oglasi i konkursi za radna mesta koja se plaćaju iz budžeta grada nikada se na sajtu ne mogu naći i obaveštenja o epilogu završenog konkursa, odnosno rešenja o zaposlenju.

Sva navedena lica zaposlena su sa rešenjima na neodredjeno radno vreme što praktično znači da su bez obzira da li SNS bila na vlasti ili ne oni imaju sigurna radna mesta do penzija.

U Gradskoj upravi samo, po za sada nezvaničnim informacijama, ima više od 40 lica koja su angažovana po osnovu raznih ugovora uključujući ugovore na odredjeno radno vreme. Medju tim  nazovimo ugovorcima ponovo su u najvećoj meri  angažovana lica iz redova SNS, dok manji broj čine kadrovi SPS-a  i deca zaposlenih u upravi koja se opet nalaze na spiskovima pomenutih partija.

Interesantno je da se medju rešenjima na neodredjeno radno vreme ne nalaze kadrovi koalicionog partnera SPS dok sa druge strane dozvole i saglasnosti za zapošljavanje daje upravo ministarstvo za lokalnu samoupravu koje vodi funkcioner Socijalističke partije.

Sada kada više nema ni sumnje i kada se transparentno pokazuju uslovi za zapošljavanje u sistem javnog sektora, za one koji veruju da se znanjem i radom, trudom i zalaganjem , stručnošću i sposobnošću  zapošljava u Valjevu, ne preostaje mnogo nade.   Na kraju je samo pitanje kojih je više? Odnosno, da li baš svi nezaposleni iz autobusa, stajači iza govornika, vikači, nosioci transparenata, botovi iza računara, nosioci mobilnih telefona i lični asistenti funkcionera , mogu biti zaposleni? Da li za sve ima mesta u tom sistemu u Valjevu koje se prazni i odumire?

Ili su svi oni zapravo tu da posluže svrsi kako bi se jedan broj lica  udomio, obogatio i potom kao i nakon što svaka vlast prodje brzo menjao člansku kartu za drugu ili onu koja ga je dovela na neko radno mesto vešto pokušavao da sakrije i postajao jedan od onih nevidljivih brižljivo vodeći računa da se ko ne doseti načina dolazaka?

Ali kako, kako sakriti kad je  oduvek bilo: Drag mi je Platon, ali mi je istina draža. – Aristotel ! S.V.35 comments on “Zapošljavaju se samo podobni, ostali treba da posluže svrsi I

 1. Lule roletnar

  Šta je sa kumićem Androm i kumicom njih nema na spisku ovog nepotizma, izdvojili ste ih sa razlogom.

  Reply
 2. Strajk

  E to je doslo glave Krušiku,danas radnici ulaze zvanično u strajk upozorenja u trajanju od sat vremena

  Reply
  1. Obavesteni

   Gospodo iz Krusika, pa dizali ste Mladju, jelicica, Brankicu i ekipu u nevidjene strucnajke kako ce prporoditi Krusik, Valjevo. Isti ti sindikati su imali sovju kvotu za zaposlenje. Daj sad neko neka prebroji sestre, bracu, svalerke, i SNS botove, Ubljane. Sto strajkujrete. Kad je primano sakom i kapomi trosene pare nemilice sve je bilo potman.

   Reply
 3. Djura Brat

  E Bobo sta ti rade Klomber i ekipa posle izbora nece sa tobom ni kafu popiti.

  Reply
 4. Djura Brat

  Zorane
  Ovi su preuzeli sve Pocutine igrace
  Djuru, Petru, Fiskala, Tosketa
  Sve je isto samo njega nema

  Reply
 5. Vojkan

  Dok se Boba brcka kod Fazana u uvali hladno, Klomber dogovara svoju kandidaturu za Predsednika SNS u Valjevu!

  Reply
 6. ISTORIČAR

  Ma Boba je već ušao u istoriju ovog Grada!!!!
  Ostaće zapisano da je najgori Gradonačelnik u istoriji Grada!!!!

  Reply
 7. Baba Vanga

  Mrtva trka za narednog Gradonacelnika, bice zanimljivo videti ko ce biti kandidat, Mire Ivanovic ili Mica Klomber

  Reply
 8. Jelena Alic

  Ovi ovde naprednjaci i onako nisu Vucicevic, nisu oni SNS, ovo su neki SPO mutanti!!!

  Reply
 9. Radnik GU

  Zato zena, posle 10 godina rada u Odeljenju za zajednicke poslove-pisarnici, na odredjeno vreme, ostade bez posla, uprkos svom znanju, zalaganju , poznavanju posla… nikoga za to nije briga, sve ce im se o glavu olupati. Sram ih bilo!

  Reply
 10. Sjaj u travi

  Sramota ko sve radi u Opstini.Sve neki valjni sefovi kabineta,pa koliko kabineta ima ? O ovima sto su nabrojani suvisno je dati bilo kakav komentar,ali polako samo , nicija do zore nije gorela pa nece ni vasa .
  Tenderdzije opet u modi vidimo,ako ako.

  Reply
  1. Kontra

   Ima i gorih od njega. Ima neki sto stoji stalno ispred regulise ko prolazi i dolazi i snima sve. Neki iz kolonije.

   Reply
 11. Државни службеник

  АМАНЕТ

  Мислио сам, наћу срећу
  у државном предузећу.
  Да у праву нисам био
  брзо сам се уверио.

  Припаде ми одмах част
  да подржим нашу власт.
  Слободну замених вољу,
  за работу ту ђавољу.

  Не тражи се знање, школа,
  већ послушност к’о у вола.
  За пружену кору ‘леба
  правим гужву где затреба.

  Бусевима се возикам,
  међ’ масом за Дневник сликам.
  Кад од посла се убледи,
  сендвич обавезно следи.

  Обмана је главна цака.
  Уговорци мета лака.
  Врхушка се својски бори
  да се лажна слика створи.

  Очи имам, нисам слеп,
  али ипак подвих реп.
  Да би, децо, били сити,
  тата приста пион бити.

  Заболе ме средња нога,
  за Милоша Великога,
  а иста ме жига зона
  за Путина и Макрона.

  Мудровати нисам смео,
  зато стада постах део.
  Да сам клинцу песму свир’о
  вратили би ме на биро.

  Пола прошло ми живота,
  на картици смешна свота.
  Приватник ми зезн’о знање –
  стажа имам за плакање.

  Проклет нек је онај дан
  кад постадох странке члан.
  Празна црева када кмекну,
  гладни лако потпис звекну.

  Немам интересовањe
  за страначкo деловање.
  Ал’ ко шљиви вољу брава?
  Уцењена ја сам глава.

  Веров’о сам сваком скоту,
  изиграв’о патриоту.
  Чекајући боље дане
  не одмаглих преко гране.

  Зато децо, живи били,
  ал’ да не би дангубили,
  послушајте овај савет
  што остављам у аманет.

  Чим вам крила ојачају
  и науке приђу крају,
  не будите овце слепе –
  марш одавде у три лепе.

  Reply
 12. Svi sa vezu ja bez veze

  Dok se Boba brcka kod Fazana u debeloj hladovini Klomber dogovara svoju kandidaturu za predsednika SNSa u Valjevu

  Reply
 13. Fiskal

  Fiskala majmune mozes samo da mrzis a i druge ljude koje pominjes,kosi dasi prvo treba da me DOBRO UPOZNAS PA DA PRICAS,ALI NESMES JAJARO.TI SI VEROVATNO NEKI POLTRON ILI GLUPAN KOJI PRICA STO MU NEKO KAZE.prepostavljam da ovo nece biti objavljeno ali da probam.

  Reply
 14. Provereno..

  Socijalist ako dozvole jošnekog da zaposle naprednjaci ondasu ugasili. Sadaje naredu fazanov čovek…

  Reply
 15. KRKI

  DOCI CE VREME UBRZO KAD OVI PRIVATNICI ODRESE KESU JER IM VEC FALI RADNIKA DA NIKO NECE POZELETI DA RADI U KOMUNALNIM PREDUZECIMA I NARAVNO UPRAVI MOJE POJEDINE KOLEGE SA SREDNJOM STRUCNOM SPREMOM KOD POJEDINIH PRIVATNIH PREDUZETNIKA IZLAZE I NA 90000 PLATU TOLIKO NEMA NIJEDAN DIREKTOR JAVNOG PREDUZECA A ZA TAJ POSAO KOD NJIH SE PRIMA DALEKO MANJA PLATA ZATO SE NIKAD NE BIH MENJAO JER COVEKA SAMO NOVAC MOTIVISE . I MENI NE TREBA NIJEDNA STRANKA NITI ME ONI INTERESUJU AKO SI SPOSOBAN U STRUCI UZECE TE SVAKI A UBRZO CE DOCI VREME DA CE STRANKE BITI PROSLOST JER SU ODAVNO TU USLI KOJEKAKVI BILMEZI KOJI LAZU NAROD. DECA TREBA DA UCE A STARIJI DA SE PREKVALIFIKUJU I OBUCAVAJU ZA ONO STO SE TRAZI .

  Reply
 16. Mrki

  @krku lupetaš ko maksim, oni jedva čekJh da od tih t ojih 90000 dinara više od pola pripada klomberu i ekipi i da potroše te pare, plaćajte samo takse loreze doprinose da ovi na vlasti rasipaju se.

  Reply
  1. KRKI

   PA RODJENI MOJ SVE VLASTI SU DO SADA UZIMALE ZA POREZ I DOPRINOS I NIKO SE TOGA NE ODRICE I BUDUCA VLAST CE ISTO TO DA UZIMA NEMOJ DA VAS NEKO LAZE DA NECE . NECE SAMO DO ONOGA DANA DOK SE NE PRIMAKNE KASI . DA LI JE TO KLOMBER ILI CE BITI NEKO DRUGI ZIV BIO PA VIDEO.

   Reply
  1. Francuz

   A pa ako je to onaj mali rumeni, što radi u Milici Nožici , taj ti je u kriminalu do guše …
   Preprodaja goriva, nameštanje tendera ( pomaže nadređenom ) , uvođenje problematičnih
   dobavljača u posao ( umalo ne potrovaše decu , Zlaja je za dlaku pretekao ) , a logistiku
   i pomoć mu pruža jedan inspektor … Koga je direktor Zlaja , preko Vujića hteo da protežira
   za jedno jako odgovorno mesto .. Na sreću , nije prošao provere ..

   Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.