Tribina „Razgovori pod lipom” – Ima li smisla baviti se politikom u Srbiji?

 “Ne zanima me politika” – rečenica je koju čujem barem pet puta dnevno, od raznih bitnih i nebitnih persona, često u doba izbora ili običnih dnevnopolitičkih komešanja. Ojačana dodatnim “Svi su oni isti” ili još radikalnijim bojnim pokličem “Mrzim sva ta …” ova krilatica više liči na otrcanu frazu za skrivanje odgovornosti, nego na odraz nekog buntovnog, anarho-lifestyla. Vojislav Durmanović, učenik prvog razreda bijeljinske Gimnazije “Filip Višnjić”.

Živimo u pretpolitičkom društvu u kojem naša sudbina ne zavisi od institucija, koje su u dobroj meri urušene, nego od pojedinaca na vlasti. Aktuelna vlast je ovaj pretpolitički “princip” toliko usavršila da sada naša sudbina zavisi od samo jednog jedinog pojedinca.  Ta i takva vlast u saradnji sa delom medijski eksponiranih društvenih delatnika, saradnika vlasti, uspela je da kod građanki i građana stvori prezir prema politici i pretvori ih u sopstveni oslonac.

O tome da li ima smisla baviti se politikom u Srbiji razgovaraćemo sa: Konstantinom Samofalovim, članom predsedništva Socijaldemokratske stranke, Ivanom Mandićem, članom predsedništva Stranke slobode i pravde, Stefanom Jovanovićem, generalnim sekretarom Narodne stranke i Bogdanom Tatićem, članom Izvršnog odbora Demokratske stranke, u petak 23. avgusta u 20 časova na tribini „Pod lipom“ (Plato ispred stare železničke stanice Valjevo, Železnička 7).

5 comments on “Tribina „Razgovori pod lipom” – Ima li smisla baviti se politikom u Srbiji?

 1. Slepi putnik

  Ne zanima me politika,povlacim se iz nje !!!
  Zar to nisu bile reci “profesora ” iz Ds-a.
  Ova tribina namenjena njemu izgleda.

  Reply
 2. Radenko

  Stara ljubav zaborava nema.Ovi Micini i Dzimijevi upropastise Ds nacisto.Vratila se cela postava koja je i bila dok su vladali Valjevom.
  Isao bih da cujem neku pamatnu rec od gostiju ali mi dostojanstvo i ponos to nedozvoljavaju.Kada bude na nekom drugom mestu organizovano docicu ali kod ovih starih iz Ds-a,NE .

  Reply
 3. KRKI

  PRVO SREDITE FASADU U KUCI KOJE VAM JE DRZAVA DODELILA PA TEK ONDA NESTO PRICAJTE VIDEO SAM I VAS DOK STE VLADALI . BIRACEMO NEKE TRECE ALI VAS VISE NIKAD MOZETE DA SEDITE POD LIPOM CELE GODINE OSIM AKO VAM NE BUDE ZIMA KAD ZAHLADNI.

  Reply
 4. Čelični

  “Ne bavi se politikom, spavaj, radi, ćuti, jedi i ne veruj vise nikom…”

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.