Vrhovni kasacioni sud presudio u korist Pantića

Vrhovni kasacioni sud u Beogradu poništio je odluke Višeg suda u Valjevu i Apelacionog suda u Beogradu koji su odbili  tužbu Vladimira Pantića  protiv Grada Valjeva u vezi sa uzbunjivanjem.

Vladimir Pantić , zaposlen u Gradskoj upravi,  premešten je na drugo radno mesto samo dan pošto je, pre dve godine, odbio da izda građevinske dozvole firmama „Gorenje“ i „Gejt“ za gradnju hale i stambenog kompleksa . Odmah posle toga, ove firme dobile su potrebne dozvole. Uzbunjivač je valjevskom tužilaštvu podneo krivičnu prijavu protiv zamenika gradonačelnika Valjeva i još šestoro načelnika i šefova gradske uprave za nelegalno izdavanje građevinskih dozvola. Više tužilaštvo u Valjevu do sada nije reagovalo kako bi utvrdilo da li je došlo do prikrivanja krivičnog dela bespravne gradnje i trgovine uticajem. „Reagovalo“ je Osnovno tužilaštvo u Valjevu koje je sa zastupnicima firmi „Gorenje“ i „Gejt“ sklopilo sporazum po kojem je u zamenu za 30.000 dinara, odnosno 50.000 dinara, krivična prijava protiv njih odbačena.

“Ovi sudovi su smatrali da moja tužba nije blagovremena te mi nisu dali priliku da dokažem da sam nezakonito premešten sa svog radnog mesta. Vrhovni kasacioni sud je ispravio grešku te naredio da se suđenje ima nastaviti u septembru 2019. godine”, kaže Pantić.

Ovo je prvi sudski predmet povodom uzbunjivanja o kojem je odlučivao Vrhovni kasacioni sud u postupku revizije.

1 comment on “Vrhovni kasacioni sud presudio u korist Pantića

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.