Specijalno tužilaštvo traži dokumenta o stanovima Jelene Kalat?

Po nalogu Specijalnog tužilaštva iz Beograda a preko Osnovnog javnog tužilaštva u Valjevu izdat je  nalog načelniku  Gradske uprave Jelici Panjkovic Tešić da dostavi dokumentaciju koja se odnosi na stanove Kalat Jelene, saznaje iz dobro obaveštenih izvora  Vamedia.

zgrada socijalnog stanovanja nas.Sretena Dudića

Valjevska javnost je prošle godine informisana da je jedan od korisnika stana socijalnog stanovanja sadašnja vd direktora JKP Vidrak Jelena Kalat. U informacijama, koje je  javnosti predočio na konferenciji za novinare, odbornik Rafailo Mitrović  je naveo da je u jednom stanu Kalatova , a da je u drugom stanu takodje socijalnog stanovanja njena svekrva Nevenka Kalat. Na burnu reakciju javnosti Kalatova je tada gostujući na Vujić televiziji upitana za stan socijalnog stanovanja navela da je to jedina nekretnina koju koristi dok s druge strane trenutno renovira stan roditelja. Na pitanje ukoliko vrati stan koji je dobila iz programa socijalnog stanovanja u naselju Sretena Dudića gde će, Kalatova je odgovorila da će morati na ulicu kao podstanar jer je to njena sudbina.

Ipak u toj izjavi ona nije navela da je takodje ona vlasnik stana u Karadjordjevoj 59, što je podatak iz Katastra. Dobru vest za direktorku da ipak neće morati na ulicu I u podstanare potvrdila je I ona sama podnoseći prijavu protiv Udruženja boraca zbog buke koju su pravili tokom svog protesta I navodeći u prijavi da joj je adresa stanovanja upravo Karadjordjeva 59.

Vrlo brzo nakon toga u javnosti je obelodanjena I informacija da Kalatova čak ne plaća redovno ni zakupninu za socijalni stan pa je u trenutku kada je MItrović informisao javnost da ona ima dodeljen stan socijalnog stanovanja taj dug iznosio oko 300 000 dinara. Grad Valjevo je čak Kalatovu 2015. godine tužio zbog neizmirenog duga od 147 000 dinara. Kalatova je nakon pisanja o dugu isti uplatama u par navrata gotovo izmirila . Ali, stan nije vratila, iako je time prekršila gotovo svaku odredbu koja je predvidjena zakonom I ispunila uslove za prestanak zakupa.

Član 24  gde se navode razlozi za prestanak zakupa:

-ukoliko zakupac  svojom  voljom prestane koristiti stan

-ukoliko zakupac ili član njegovog  porodičnog domaćinstva reši stambeno pitanje  na drugi način

-ukoliko zakupac stana ne koristi stan izričito za stanovanje

-ukoliko neredovno plaća stanarinu (3 meseca uzastopno, ili 4 u toku 12 meseci)

-zakupac stana da stan  pod zakup

Zgrada, u kojoj kako je rečeno ne živi direktorka Vidraka, ali ga poseduje, je rađena kao rešenje za trajni smeštaj i integraciju raseljenih lica i izbeglica u Valjevu. Projekat je finansiralo Ministarstvo za kapitalne investicije i Vlada Italije i ITEA institut Trento, a cilj je bio smestiti 35 stanova u zgradu čije građenje ne sme preći 350 evra po metru kvadratnom. 

U članu 25. ovog istog Pravilnika stoji da se zakup stana može produžiti na period od 3 godine. Pisani zahtev se podnosi najkasnije 90 dana pre isteka ugovora Komisiji. Stoji I da se ugovor neće produžiti ako je  zakupac ili član njegovog porodičnog domaćinstava postao vlasnik stana ili porodične kuće na teritoriji  R. Srbije, ili ako su lična primanja članova porodičnog domaćinstva izvan opsega predviđenog članom 7. ovog istog Pravilnika.O produženju zakupa stana  odlučuje komisija i sa zakupcem koji je ostvario pravo na produženje ugovora pravi aneks.Kalatova s obzirom da ima drugi stan I zaradu direktora izvesno nije socijalna kategorija.

screenshot:Jelena Kalat

“02.12.2016 godine je formirana Komisija  za odabir korisnika –zakupaca stanova izgrađenih u okviru SIRP programa, rešenje je doneo Gradonačelnik Valjeva. Negde pred kraj  2018 godine je isticao trogodišnji period za produženje zakupa i mi smo iz tog razloga  uputili zahtev Povereniku . Od njega  smo dobili  sledeći odgovor ,da ni jedan zakupac stanova izgrađenih SIRP programom nije podneo zahtev za produženje roka. Dvojici zakupaca je prestao zakup stanova .Jedan se odselio, a drugi je na drugi način rešio svoje stambeno pitanje. Iako je rekla da će stan koji ne koristi vratiti i predati gradu na korišćenje, vidimo da Jelena Kalat ni na datum kad joj je isticao rok zakupa dotični stan nije dala na raspolaganje gradu da ga dodeli nekoj drugoj socijalno ugroženoj porodici”, konstatovala je tada odbornica Snežana Spajić koja je na sednici Skupštine zatražila reviziju dodeljenih stanova.

S obzirom da je direktorka Vidraka na kvoti SNS-a Skupština je glasala protiv ovog predloga praktično podržavaju nezakonite radnje . Ipak sama Skupština bez obzira kakve odluke u smislu proizvoljnosti  donosila, one moraju biti u skladu sa važećim zakonima Republike Srbije.

Protiv Kalatove je zbog slučaja stana  podneto više krivičnih prijava , a poslednja informacija je da je Specijalno tužilaštvo od grada zatražilo svu dokumentaciju u vezi njenih stanova. Epilog celog dogadjaja daće dakle, pravosudni organi države Sbije.

Kalatova je, kako Vamedia saznaje, trenutno jedan od kandidata za mesto direktora Vidraka pa je pitanje kako će se ceo ovaj slučaj odraziti na njenu nominaciju za mesto direktora.

13 comments on “Specijalno tužilaštvo traži dokumenta o stanovima Jelene Kalat?

  1. Micko

    Ukoliko su za Specijalno tuzilastvo toliko bitni SAMO stanovi Jelene Kalat,odmah da kazem da od toga nema ništa jer se mnogo mutnije radnje Jelene Kalat precutkuju.Od ovoga nema nista.tresla se gora-rodio se mis.

    Reply
  2. Poštar

    Kakva li poplava nju nanese i Valjevo o odakle,Kalata u Valjevu nikada nije bilo.U Valjevo sve najgore dodje

    Reply
    1. Obavesteni

      Ostatci 6 licke koja unisti Srbiju od 44 pa nadalje. Sada se samo povap-iruju. mi njih hlebom, a oni nama ovako? Srbijanci su ugrozena vrsta? Nisu njih dzaba Rvati proterali?

      Reply
  3. Чвороња

    Калатова, опери улице. Смрде на цркотину. Развиће се зараза.

    Reply
  4. Brdjanac

    Malo strogoće pred izbore,nema ništa od ovog..Daje radnik biobi iseljen brzinom svetlosti…

    Reply
  5. Dragana

    Jelena Kalat je direktor javnog preduzeća, funkcioner vladajuće partije, menadžer EU projekta Nevidljiva deca-koji je i nevidliv, nju niko nije video da predstavi projekat?nejasno zašto?Jlelna koristi socijalni stan na koji nema prava ni po kojem osnovu!Jelena laže na VTV da ga ne koristi!Jelena ne plaća zakup!O veš mašini i kamionu bele boje je bespredmetno pričati!Ne budite kao Jelena, nije u redu!Hoće li odgovarati?Niko ne veruje!Ne dozvolite više ovako guranje prst u oko građanima Valjeva, bez obzira na partije, moć i moral

    Reply
  6. Žana

    Državljanka Srbije je i bivša premijerka Šinavatra, osuđena zbog korupcije, donela pare u džakovima i eto može njoj jedan stančić.Pošto je čuvena po malverzacijama u nekretninama i radiodifuziji baš bi joj bilo lepo u Valjevu.Kupi neku diplomicu, nauči par reči Srpskog i snađe se u društvu Kalata, Majdaka, šizoja gvozdenovića i ostale ekipe.Strašno ljudi!Ispraše nam mozak

    Reply
  7. dva u jedan

    Ma kakvo tuzilastvo ,kakvi bakraci. Kalatova ceo odmor koristi u Kninu,kazu ima tamo odlicnu kucu i nikakve probleme. A u Valjevu ekspresno dobi stan ,posao,pa zavrsi fakultet (moglo bi se tu stosta isproveravati),pa u roku od 7 dana bolje radno mesto,pa rekordno brzo i bolje i unosnije. Pa muz posao u Krusiku,al Krusik ogradjen, nije pozeljan,prebaci se u DZ,kazu nije se gotovo ni pojavljivao,otvarao bolovanje za bolovanjem. Recite mi dragi sugradjani gde vi zivite,koliko vas dobi stan solidarnosti pored kuce u Kninu (roditelji i sestra kazu u Americi). Koliko valjevaca placa i grca u kreditimna ,placa deci skolarinu i ne izlazi s posla na 5 min da polozi ispit. Dosta bre vise ovih polupismenih partijaca koji su nam seli za vrat i isisavaju zadnji dinar. Tuzilastvo-tresla se gora ,rodio se mis-ko jos veruje u tuzilastvo u zemlji Srbiji

    Reply
  8. Ludilo

    „Kadija te tuzi-kadija ti sudi!“, to je Tuzilastvo u ovoj mucnoj Srbiji! Ja im bas nista ne verujem!

    Reply
  9. Fazanka S

    Prosle godine u Backoj Palanci 4. Avgusta na obelezavanju godisnjice od Oluje Jelena Kalat place, tri dana posle na koncertu Jelene Rozge skace i peva.
    A Rozga pevala u Kninu i slavi stradanje srba.
    Neka doticna objasni o cemu se radi.
    Ko je ovde lud?

    Reply
  10. Goran Markovic

    Davno sam ja o ovom problemu pisao pre ovih ..opozicionara,, neko je tada nije verova ali Jelena Kalat ima pedigre jos dok je radila u Domu zdravlja kao medicinsaka sestra gde je imala probleme sa Drzavnim organima kao i njena porodica {deo} , sta je bilo sa tim da li se neko pitao ili je bila podobna da se postavi na mesto u Domu zdravlja gde po zakonu kao ni gorica Bozoc BEMAKO iz vise razloga a jedan je i ovaj problem sa Sudsko- Policijskim organima i drugo nije polozila strucni ispit za brzo zavrseni fakultet tako da je ovim dvema divama Dom zdravlja ne zakonito isplacivao iz licnih sredstava licne dodohotke { sto je i utvrdjano od RFZO} gde je Dom zdravlja morao da vrati ogroman novac a ovim divama ni dlaka nije falila sa glave . Posle je postavljena na odgovorno mesto gde su joj bile dostupne razno razne malverzacije u vidu javnih nabavki potpiisvanja za zavrsene strucne osposbljenosti { posedujem dokumentaciju} njene drskosti prema zaposlenima ,Posto je odradila Dom zdravlja pojavila se zlatna koka JKP Vidrak e tu je poceo jos lepsi zivot Jelene Klat kao ,,uspesne .. direktorke i vrapcima je poznato njen ,,posten ,, rad koji su po mojim sumnjama zabelezili i Drzavni organi Ja pitam da li je istina da ima dva stana, da li je istina d aima dva auta ja pitam ko je to dozvolio i ko je odgovoran ?Postavljam pitanje i moja osnovana sumnja je da je Kalat Jelena bila siroke ruke za javne nabavke kada je bila u Domu zdravlja i potpisivala nesto sto nije imala zakponsko pravo , dalje pitam od koga je dobila stanove ko je opremao ceo enterijer i da li nisu to one firme koje su lagano prolazile na tenderima u Domu zdravljaa kasnije i u JKP Vidraku? Za ono sto je iznela na onoj VTV gde je sve slagala – govorila ne istinu morala bi da odgovara i vidi se da kada razgovara ta osoba retko kada gleda u oci sto je znak da je nesto mucu .LAZE Naravno pomocu gvozdenovica gorice Bozic BEMAKO i ,,postenih,, postavljenika direktora u Domu zdravlja zaposlila je njenog muza koji je tacno neko rekao da bukvalno nikada nije na poslu i bolovanja { koliko mi je poznato vodiga sadasnja direktorka dr Branka Antic APSURD} pa sada vidite kak ose to radi ? Imam pitanja jos da li je istina da su vrseni priitsci od gvozdenovica i ostale Valjevske bande da niko drugi ne sme da konkurise sem Jelene Kalat a vi sami sto kazu Hrvati prokuzite postene namere vladajuce lopovske garniture. Naravno da bih mogao da napisem Tom o ovim likovima postavljenicima gvozdenovicevim , naravno da je NAJODGOVORNIJI covek gradonacelnik slobodan puplja gvozdenovic jer ocito da prikriva kriivcna dela sto je kaznjivo nasim zakonom , Zasto je trazeno da se ne rasprtavlkja o Jleni Klat njenom radu , tj stanoviama , setite se Klonfera kak oje brz na skupstini tj. prelazio na druge tacke { da li i on nije nesto umesan a cudilo bi me da nije ,,posteni,}, na skupstini jel to poruka kada gvozdenovic trazi da se neko hapsi ko pise istine ili ovaj KRIMINAL kod svih njemu bliskih saradnika sto nazalost nije ni jedina sasvim normalno .ZAKON, DA LI JE ZA SVE SITI I LICE OPET gradonacelnik DA PRETI TUZIOCIMA DA RADE KAKO ON KAZE ?Zato se gvozdenovic sa njegovim pljuvackim portalcicima uznemirio , al poruka ne mozes sve daoters u ztavor ima casni i postenih koji znaju gvozdenovicu i Valjevsko dosljacka bando sta sve radite.

    Reply
  11. Micko

    Branka Antic nema nikakve veze sa Jelenom Kalat jer cak nisu ni prijateljice.Branka nije primila njenog muza na posao vec Zaven u saradnji sa Jelenom,Goricom,Dasovickom i advokatom Doma zdravlja.Jelena Kalat je osoba opasna za upotrebu jer je prvo bila bliska SPS a onda odjednom u SNS.Zena ume da muze a da ne odgovara.Jedino ce odgovarati pred Bogom zbog mutnih radnji,kradja ili laznog svedocenja.

    Reply
    1. Goran Markovic

      ,,Micko,, Pa zasto ga vodi ona na bolovanju, zar kao direktor nema komisiju koja kontrolise bolovanje , zasto mu je dala ne palceno , zasto se primaju onad drugi , zasto nije izvrsila primopredaju kada je preuzimala funkciju od dr Zavena , zasto nije usla u problem nabavki { osnovano sumnajm d aje i dr Antic umesana } u koje je ukljucena Jelna Kalat , koliko je ..slobodnih dana , godosnjih odmora imala gorica Bozic BEMAKO , zasto je meni kukala i svasta nesto na gvozdenovica i goricu Bozic BEMAKO sada se kune u njih i koliko je to de Zaven der Hazrajan ostavio ne zakonitosti u Domu zdravlja ,zasto to nije prosledjeno gde je trebal ili je tacno ono sto je rekla{ opet snimljeno aman ljudi } da je dosla da opere dobre poslove , zasto prima radnike na mesta gde po strucnosti ne moze , zasto ne trazi da vozac u Domu zdravlja Gajic Vladimir -rodjeni brat Gajic Milana zvanog postenje vrati novac stecen falsifikatom diplome ?Zasto daje naloge { posedujem celokupnu dokumntaciju} da se isplacuju prekovremeni za projekat za NEVIDLJIVU DECU gde je odmah za zatvor to odgovorno tvrdim , zasto nije upozorila Jelenu Kalat za niz propusta i podnela krivicnu prijavu , koliko je ta ista dr Branka Antic dozvolila da se palca iz sopstvenih sredstava palte kao sto sam rekao i ovoj Kalat Jeleni . Nemoj da pokusavate da branite dr Antic Branku i Dom zdravlja kada znam SVE i gde bi neko morao na dugogodisnju robiju i zasto ta ista dr Antic ne da ostavku ako je ,,tesko,, jel da bi muz dobijao novac od projekta , jel da bi mogla da putuje kad god i gde god i da ostavi pecat da drugi lekari koji cak nisu ni polozili svoj staz-strucni ispit pregledaju pacijente i to ima snimljeno. Koliko ima krivicnih dr Brankja Antic i koga moli da se ne procesuira , da li sam u pravu ?Pitajte dobicete sve odgovore . Ko odlucuje o zaposlenju u Dom zdravlja ?Zasto dr Antic nije rekla da je jeko je naredio da prima vozace u Dom zdravlja po cijem nalogu ?,,Micko ,, kazes jel cak nisu ni prijateljice ..smesno je to , pa prijateljica je sa goricom Bozic BEMAKOM istom onom za koju je licno meni pricala sve najgore ,, ali ocoto da posotiji intersna zica .Povezanost je ogromna to odgovorno tvrdima sa Kalat Jelenom .

      Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.