Promenljivo oblačno, toplo I sparno

U ponedeljak promenljivo oblačno, toplo, sparno i nestabilno, mestimično sa kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, uglavnom posle podne i uveče, posebno u zapadnim i centralnim delovima zemlje i u planinskim predelima, uz uslove za pojavu grmljavinskih nepogoda sa gradom, olujnim vetrom i jakim pljuskom uz veću količinu padavina. Vetar slab i umeren, na jugu Banata i u donjem Podunavlju i jak, jugoistočni, posle podne u slabljenju. Maksimalna dnevna temperatura od 30 do 34°C.

U utorak promenljivo oblačno i vrlo toplo sa dosta sunčanih perioda, ali uz jači lokalni razvoj oblačnosti ređa pojava pljuskova sa grmljavinom u popodnevnim i večernjim časovima, uglavnom u planinskim predelima na zapadu, jugu i jugoistoku zemlje, gde će postojati mogućnost za izolovanu pojavu grmljavinskih nepoda sa gradom, jakim pljuskom i kratkotrajno jakim vetrom. U košavskom području se prognozira da se zadrži suvo vreme. Vetar slab i umeren, na jugu Banata i u donjem Podunavlju i jak, jugoistočni. Maksimalna dnevna temperatura od 31 do 35°C.

U sredu i četvrtak pretežno sunčano i vrlo toplo, u košavskom području i vetrovito. Posle podne u planinskim predelima na jugozapadu, uz jači lokalni razvoj oblačnosti, retka pojava slabijih, kratkotrajnih pljuskova uz mogućnost grmljavine. Vetar slab i umeren, u košavskom području povremeno jak, a na jugu Banata povremeno sa olujnim udarima, jugoistočni. Maksimalna dnevna temperatura od 30 do 35°C.

Iznadprosečno toplo vreme za ovaj period godine zadržava se do kraja meseca, kao i u prvim danima septembra. Uz košavsku situaciju tačka rose će biti u značajnom padu i biće veoma niska, pa će se visoke temperature bitno lakše podnositi. Ciklonska aktivnost, jača promena vremena i padavine na širem području mogući su tek oko ili nakon 05. septembra prema trenutno raspoloživom prognostičkom materijalu.

serbianmeteo.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.