Lokalni front: Valjevski „talasi”

„Sudbina Valjevaca u mnogome zavisi od delovanja valjevske vlasti i institucija. Tako se i pre 15-ak dana surovo poigrala sa našim četrdesetogodišnjim sugrađaninom, koji je samo u trenu mogao ostati doživotni invalid. Ne svojom krivicom zadobio je ozbiljne, teške telesne povrede i samo zahvaljujući pravovremenoj reakciji službenika MUP-a i Hitne pomoći sprečena je veća tragedija.

Naime, krećući se biciklom iz pravca Beograda, preko puta  kapije „Srbijanke“, naš sugrađanin doživeo je nesreću izazvanu teškim oštećenjem kolovoza, tzv. kolotrazima, koji su u tom delu ulice duboki i do 40 centimetara, uz ivicu trotoara. Izgubivši kontrolu nad svojim biciklom, čovek je pao na nogu i doživeo težak prelom. Koliko je povreda ozbiljna, govori i podatak da su ga valjevski ortopedi operisali punih 5 sati. Njima duguje veliku zahvalnost, jer su uspeli da mu spasu nogu od trajnog invaliditeta. Bez obzira na tu činjenicu, oporavak će trajati više od 2 godine.

Lokalni Front Va po ko zna koji put ukazuje na katastrofalno stanje valjevskih ulica i puteva. Ulazna traka u Valjevo je u nadležnosti grada Valjeva, i to baš onaj  deo gde postoje veliki deformiteti kolovoza i gde se ova nesreća i dogodila zato što nečiji posao nije dobro urađen. Podsećamo građane da je poslednjih godina ta deonica presvučena asfaltom dva puta. Radove na presvlačenju asfaltnog zastora izvelo je preduzeće „Šumadija put“, uz nadzor službenika Odeljenja za infrastrukturu gradske uprave. Saznali smo da su zaposleni u preduzeću „Šumadija put“ tada sugerisali da je pre asfaltiranja neophodno uraditi tampon sloj, a da su se službenici Odeljenja za infrastrukturu oglušili o tu sugestiju izvođača. Nadzor nad tim radovima vršili su građevinski inženjer Odeljenja za infrastrukturu Milan Trifunović, koji je i potpisao taj nadzor, kao i građevinski tehničar istog odeljenja Zoran Velimirović.

Lokalni front Va pita odgovorne u gradskim institucijama i političku vrhušku grada zbog čega se navedena deonica radi više puta u par godina? Zbog čega radovi nisu izvršeni na kvalitetan način? Zašto nadzorni organ potpisuje radove koji nisu dobro izvršeni, odnosno urađeni? Koja je odgovornost načelnika Odeljenja za infrastrukturu i inženjera koji potpisuju nekvalitetno izvršene radove? Da li svi u lancu odlučivanja treba da snose odgovornost zbog sugrađana koji se neretko teško povređuju i izlažu riziku svoje živote i živote svojih najbližih? Da li uopšte postoji odgovornost nadležnih za katastrofalno stanje u kojem se nalaze valjevske ulice i putevi?

Novac poreskih obveznika Valjeva se nemilice troši na sve i svašta, a putna infrastuktura nikada nije bila u lošijem stanju. Kada će se ovom javašluku stati na put? Kada će lica koja mi plaćamo početi da rade svoj posao? Kada ćemo, nakon silnih priča, učiniti nešto po pitanju biciklističkih staza? Naš oštećeni sugrađanin će verovatno sudskim putem naplatiti štetu od grada, što svakako ne može ukloni posledice po zdravlje, ali Lokalni Front Va pita gde je nestao domaćinski odnos prema gradu i građanima? Koliko još nesreća na valjevskim ulicama i putevima treba da se dogodi? Kada će doći vreme da nadležni konačno svoje poslove obavljaju u korist građana koji su im dali mandat, ali i građana koji zahtevaju odgovornost?

Lokalni front Valjevo“

1 comment on “Lokalni front: Valjevski „talasi”

  1. Gojko

    Ono što Zoran Trifunović radi odvesce ga u ustanovu na Obnici.
    Njegovi potpisi su na fakturama Cevasa, Fazanove S. Z. R…a tek Jakova Nenadovica, Hajduk Veljkove, elementarne nepogode…

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.