Gradjanski front osudio napade na odbornika Radovića

Asocijacija Građanski front najoštrije osuđuje nove napade na aktivistu Lokalnog fronta Valjevo i samostalnog odbornika Skupštine grada Valjeva, Ljubomira Radovića, kao i napade na urednicu portala kolubarske.rs, Dariju Ranković. 
Radović se našao na meti lokalnih moćnika nakon što je Lokalni front Va razotkrio mrežu povezanih organizacija koje, pod plaštom informisanja građana, služe za izvlačenje javnih sredstava iz lokalnog budžeta, ali i za napade i blaćenje neistomišljenika i novinara koji se usude da pišu i govore o štetnim potezima vlasti i kršenjima zakona. 

Radović je na svojoj koži mogao da iskusi kako izgleda mehnizam za gušenje kritike, u kome pod krovom firme „In network solution“ funkcioniše preko 10, što formalnih, što neformalnih, medijskih entiteta. Neposredni povod za kampanju blaćenja i širenja govora mržnje je činjenica da se Ljubomir Radović obratio pravosudnim organima, ukazujući da iza mreže fantomskih medijskih organizacija stoji blizak saradnik gradonačelnika Valjeva, Zoran Majdak. Majdak je od ranije poznat organima gonjenja zbog prevara sa SMS porukama, a javnosti Valjeva i kao jedan od učesnika u pljačkaškoj privatizaciji nekada uglednog lokalnog radija.

Meta „medija“, bogato plaćenih da  na ovakav način prikrivaju nerad i promašaje lokalne i republičke vlasti, nisu samo politički protivnici. Na najodvratniji  način, uz skaredne  fotomontaže, u javnost se plasiraju i besramne optužbe protiv novinara lokalnih redakcija koji se trude da očuvaju svoju nezavisnost, odgovornost prema javnosti i, najzad, da odbrane elementarnu pristojnost u komunikaciji među ljudima. 

Na više primera u brojnim gradovima Srbije videli smo da se vlast pokušava da uguši kritičko delovanje Građanskog fronta. Nedavno je policija privela na informativni razgovor profesora Jova Bakića. U Apatinu, aktiviste udruženja „Bez straha“ pratila su nepoznata lica nakon protesta povodom dolaska predsednika Srbije Aleksandra Vučića u zapadnu Bačku. Aktivistima Ne davimo Beograd preti se zatvorom zbog organizacije jednog od protesta na kome su ukazivali na kršenje zakona od strane vlasti. Nedavno se, nakon objavljivanja istraživanja koje objašnjava prirodu i način održavanja rejtinga vladajuće stranke, na meti našao i Zoran Gavrilović i Biro za društvena istraživanja BIRODI. Motiv za sve ove napade je isti, pokušaj gušenja svake kritike.

Građanski front upozorava da je ovo što se danas događa u Valjevu samo blaga najava atmosfere koju će Aleksandar Vučić i SNS tek stvoriti pred redovne izbore. 

Građanski front će uvek solidarno stati uz sve građane koji trpe nepravdu i napade vlasti zbog svog javnog delovanja. Našu punu podršku imaju ne samo Lokalni front Valjevo i Ljubomir Radović, već i svi nezavisni mediji u Valjevu koji dele sudbinu aktivista i građana na udaru autoritarnog režima. 

Građanski front 

2 comments on “Gradjanski front osudio napade na odbornika Radovića

  1. Hrabrost

    To je cena borbe protiv vlasti.samo hrabro ako se povuče tek je nagrabao.Samo nastavi,oni su kukavice a svaka vlast se bori protiv istine,a nisu svesni da istinu ne mogu da ubiju.Istina je I

    Reply
  2. Novi dan

    Podrska prof. Radovicu od postenih gradjana grada Valjeva. Nicija nije gorela doveka pa nece ni njihova.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.