Lokalni front: U šta to Gvozdenović investira?

Aktivisti Lokalnog fronta nakon konferencije za novinare pokušali su da predaju gradonačelniku Valjeva, koji je inače i dužan da se stara o imovini grada, predmete za koje se osnovano sumnja  da predstavljaju deo gradske imovine nestale iz zgrade nekadašnjeg Radio Valjeva. Aktuelna vlast predvodjena Slobodanom Gvozdenovićem pustoši gradski budžet, a jedina vidljiva investicija za protrekle tri godine bila je Gvozdenovićeva fabrika šarenih laža, tvrdi Lokalni front.

Neuspeh rada aktuelne gradske vlasti vidljiv je po mišljenju Lokalnog fronta po završnim računima budžeta i gomili lažnih obećanja koje vlast iznova daje.

„Ovo najbolje pokazuju završni računi budžeta Valjeva. Prvi, za 2016. godinu, sastavili su „oni  pre njega“. Valjda je stoga uspeo da za nekoliko miliona pređe magičnu crtu od 3 milijarde. Njegov prvi budžet pao je na 2 milijarde i 950 miliona. Drugi, za 2018, na 2 milijarde 865 miliona. Bajke o „smanjenju nezaposlenosti“ nisu pomogle. San da će neko dati pare za ostatke najlepših starih građevina, a jedna od njih je pred nama, nije se ostvario. Nigde nema TIC-a, ne zna se gde su pare koje je za ludoriju Gvozdenović/Jeremić odobrilo Ministarstvo prosvete? Nema ni mosta u Petnici, nema kanalizacije na Divčibarama. Nasip na obalama Gradca nešto čeka. Asfalt se po seoskim putevima drži samo do prve kiše. U Ulici Jakova Nenadovića, nažalost, nije ni toliko izdržao! Trogodišnji plan kapitalnih investicija grada Valjeva, a pravo ime mu je spisak želja, težak je milijardu 337 miliona dinara. Od toga je u 2018. ostvareno 1,56%- 20 miliona 851 hiljada. Ove godine, piše u planu, plotove iz pristojnosti ne pominjemo, grad će investirati milijardu i 71 milion dinara. Za koji dan videćemo gorku stvarnost  u šestomesečnom izveštaju budžeta. Dotle će se valjda  predsednik skupštine i gradonačelnik usaglasiti da li je budžet politička ili knjigovodstvena kategorija“, kaže Željko Trifunović aktivista Lokalnog fronta.

On navodi da je o svim tim činjenicama  Lokalni front Va je pisao i govorio, na sve ovo upozoravao je za govornicom Skupštine odbornik Ljubomir Radović. „Od početka smo insistirali na tačnosti svojih podataka, za svaku izgovorenu reč nudili pisane dokaze pribavljene na potpuno zakonit način. Skupština je bila gluva, ali ne i nema. Na naše argumente su odgovarali isključivo vređanjem i lažima, prvi ljudi skupštine ne samo da su tolerisali ovakvo ponašanje, nego su mu i sami svojim diskusijama davali ton. Ponešto od ovoga građani Valjeva povremeno su mogli da vide i čuju u prenosima skupštinskih sednica. I to samo onda kada nije bilo tonskih smetnji ili kada je morala da se zabašuri rasprava o katastrofalnom Gvozdenovićevom budžetu za prošlu godinu.Pokazalo se da sve ovo neće biti dovoljno. Istraživanja javnog mnjenja u Valjevu veoma jasno su pokazala kako, ko i gde stoji. Otuda valjda odluka da se težište radova na bacanju asfalta preko blata premesti u seoska područja gde se možda još uvek može spasiti poneki glas za Gvozdenovića. Čuli smo, već nekoliko puta najavio je da mu je san drugi uzastopni mandat“, kaže Trifunović.

Ipak, ni od birača koji gledaju platane pred svojim kućama još nije potpuno digao ruke. Za to je zadužena jedina Gvozdenovićeva uspešna investicija, fabrika šarenih laža, prljavih izmišljotina i lažnih optužbi. „Glavni konstruktor u toj fabrici, mali Gebels, koji se nekako sačuvao od dugogodišnje robije posle epizode sa SMS prevarama od pre nekoliko godina, dobio je odrešene ruke i direktno od gradonačelnika gomile para građana Valjeva kako bi mu spasao drugi mandat“, zaključuje Željko Trifunović.

Na konferenciji za novinare aktivisti Lokalnog fronta pokazali su predmete za koje se osnovano sumnja da su iz zgrade nekadašnjeg Radio Valjeva. Pred nama je prvi i veoma očigledan rezultat saradnje dva lika koji imaju mnogo toga zajedničkog. Tim skakavaca koji je od SPS vlasti u Valjevu kupio Radio Valjevo, iza sebe je ostavio samo ono što sada vidimo: nestala je studijska tehnika, reportažna kola, diskoteka i fonoteka, neprocenjivi arhivski materijal prikupljan skoro pedeset godina. Nestao je nameštaj, sa zidova su poskidani radijatori, iščupane utičnice. O svemu je tadašnja vlast načinila jedan zapisnik. Valjda će doći vreme da se taj dokument negde pročita kao deo neke optužnice. Gvozdenović je posle toga bacio još nekoliko naših miliona u pokušaj da se od opljačkane ruševine stvori elitni prostor u kojem bi on gazio po mozaiku i gostio se sa svojom kamarilom“, rekao je Ljubomir Radović aktivista Lokalnog fronta  i odbornik u Skuptštini grada.

On navodi i da je više nego vidljivo da se za to vreme fabrika laži se zahuktava. „Krajem januara lansirane su izmišljotine o tobožnjem fizičkom napadu na tobožnjeg novinara, začinjene lažima o „razlupanim opštinskim vozilima“. Potom su stigli falsifikovani tonski snimci sa protesta na ovom trgu. Pojavila se i fotografija na kojoj neki nepoznati momci nose transparent sa imenom svog kandidata za gradonačelnika. Zaštitni znak  Gvozdenovićeve  investicije postalo je stavljanje na stub srama novinara koji se trude da pišu objektivno, sa činjenicima u rukama. Zamisao  je jasna: kada se uklone i poslednji ostaci slobode medija u ovom gradu, ništa više neće stajati na putu neograničenoj pljački gradske imovine i razbacivanju gradskih para na nesuvisle projekte partijskih i ličnih prijatelja. Ono što smo gledali od početka godine na nekim portalima biće jednog dana verovatno obeleženo kao najniža tačka medijske kulture u ovom gradu“, kaže Radović.

Posebni pogon fabrike laži mesecima se bavi Lokalnim frontom. Kako kažu, nimalo slučajno: Lokalni front Va je, za relativno kratko vreme, javnosti Valjeva pokazao pravo lice gradske vrhuške i raskrinkao njihove lagarije i spinove. Izmišljeni uspesi, maštarije o najboljim budžetima, velikim investitorima, naučnom centru,  centru Zapadne Srbije, bili su izloženi testu istine i pali pred opipljivim dokazima koje je Lokalni front Va iznosio.“U vodu su pale bajke o rekordnim uštedama u javnim nabavkama, pokazalo se da čitav sistem javnih nabavki u gradu počiva na raspodeli novca građana Valjeva na projekte od kojih koristi imaju samo partijski i lični prijatelji gradske vrhuške. Setimo se, pljačka Valjeva kroz javne nabavke u 2016. godini još uvek nije dobila sudski epilog. Za istinu o svemu ovome Lokalni front plaća cenu: javnost se mesecima zasipa najgnusnijim lažima o tobožnjim finansijerima Lokalnog fronta, o tajanstvenim šefovima iz senke, o Lokalnom frontu kao leglu narkomanije, o hapšenjima koja se nikada nisu dogodila,“ rekao je Raddović.

Bez mnogo iluzija da će neka od institucija nešto odista preduzeti, Lokalni front je od početka ove prljave kampanje učinio sledeće:

 1. 15. aprila zatraženi su, kao informacija od javnog značaja, podaci o ugovorima Grada Valjeva sa preduzećem „In Network Solution”, kopije računa plaćenih iz budžeta ovom preduzeću i kopije dokaza da su ugovorene obaveze zaista bile izvršene.
 2. 6. maja smo upućen je dopis Upravi za javne nabavke Vlade Republike Srbije sa informacijom o mogućem kršenju propisa o javnim nabavkama i zatraženo pokretanje postupka nadzora nad javnom nabavkom br.1.1.1/2019- Usluge informisanja javnosti.
 3. Kako Grad ništa nije odgovorio na dopis od 15. aprila, 23.maja upućena je žalba Povereniku za informacije od javnog značaja Republike Srbije. Služba Poverenika obavestila Lokalni front  da je podnesak evidentiran 24.maja.
 4. Na sednici Skupštine grada od 31.maja Radović je  o svemu ovome upoznao Skupštinu grada i zatražio zaključak kojim bi gradonačelniku bilo naloženo da raskine ugovor sa preduzećem „In Network Solution”. Predlog je glatko odbijen.
 5. 6. juna obratili su se  Upravi za javne nabavke i  zahtev od 6.maja dopunili dokaznim materijalom o povezanosti preduzeća „In Network Solution” i portala kolubarski.info.
 6. 11. juna podneli su predstavku Agenciji za borbu protiv korupcije sa zahtevom da pokrene postupak iz člana 50 Zakona o borbi protiv korupcije protiv gradonačelnika Gvozdenovića zbog skrivanja podataka o javnoj nabavci usluga informisanja javnosti.

Lokalni front Va je, tokom konferencije za medije, javnosti pokazao radijatore, kablove, utičnice i ploče za koje sumnja da predstavljaju deo gradske imovine nestale iz zgrade nekadašnjeg Radio Valjeva. Ove predmete smo potom pokušali da predamo gradonačelniku Valjeva, koji je inače i dužan da se stara o imovini grada. Kako radnik obezbeđenja na portirnici zgrade nije dopustio aktivistima da prođu, predmeti za koje se sumnja  da su deo opljačkane imovine grada, ostavljeni su u holu gradske uprave, kao poklon gradonačelniku Valjeva.

„Sve ovo je učinjeno u nadi da će se gradonačelnik konačno pobrinuti i za ovaj deo gradske imovine  i sa svoje strane insistirati na pronalaženju odgovornih za njen nestanak“, kažu u Lokalnom frontu.

Lokalni front Va od gradonačelnika zahteva i da momentalno prestane dalje arčenje novca građana na one koji su najverovatnije odgovorni za pljačkanje opreme i nameštaja iz zgrade nekadašnjeg Radio Valjeva.

5 comments on “Lokalni front: U šta to Gvozdenović investira?

 1. Goran Markovic

  Gradonacelnik Valjeva !!Ko je zaista gradonacelnik Vlajeva ?Znamo papiroloski ali! Taj pored x nadimaka puplja privatizovao i Opstnu ne dozvoljavajuci nikome da udje i sprecava kretanje slobodnih gradjana{ kao i ovo sada LF} koji po zakonu imaju pravo da obavljaju svoje poslove u Opstini koja je svih gradjana , koristeci ovo obezbedjenje Dekapolit koje se upotrebljavalo i u Domu zdravlja a i{ na drugim mestima} da se ne podobnima zabrani u;lazak { e sada vi zamislite u jednu zdravstevenu Ustanovu } Naravno epilog na sudu i sve snimljeno , kao i ovo sto Lokalni Front radi sto smatram da je borba za pravdu , da gradjani znaji sta banda Valjevska radi kako se daje ogroman novac liku koji je prevario narod Srbije za 32.000.000 evra na SMS porukama i gde je u toku krivicni postupka koji se stalno odlaze ,Zasto ako je hrabar bezi od Drzavnih organa , jel dodje u Valjevo da opljacka i nas grad i to sve uz dozvolu puplje!Pored toga gvozdenovic je otpisao dugove , kako je to moguce da ne ostane ne procesuiran a d anaziva pogrdnim imenima sve opne kopji mu ukazuju na KEIMINAL koji raste u Valjevu brze nego trava posle kise .Podrska za sve kojio su hrabri , odvazni koji zele ne za sebe nego za grad da se uradi dobro , da se stane KRIMINALU na rep …KAD….TAD…

  Reply
 2. Obavestena

  Eee moj Bobo dokle si dogurao da se sa tobom sprdaju ovi cirkuzanti i narkomani!
  Potpuno si me razočarao…

  Reply
  1. Goran Markovic

   Ovo je prica iz pupljinog kotlica,cuj narkomani , a sta ste vi pored lopova , prevarnata ucenjivaca ?lep se zna ko pise pa sud . kao iz onog zutaca sa nekog portalcica koji se zaigrao !Mars bando lopovska !

   Reply
 3. Građanin

  Ma trebali ste da uđete u kancelariju Bobu, Majdaka i ostale „homiće“ da razjurite!
  Sta smo dočekali? Sledeći put da pozovete građane, a i mi sa Ćatinog puta ćemo da dođemo da vidimo ko je ukrao naš asfalt!
  Bagru treba motkom razjuriti!

  Reply
 4. Lule roletnar

  Neče da može tako kad bi ja bio direktor da me nisu doveli ljudi kao Mengele. Polako imaju o i zasluge za narod sa kupljenom diplomom ili bez nje sve jedno.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.