Najskuplje Tešnjarske do sada 12,2 miliona: Koncert Maje Berović 2, svi ostali izvodjači 3 miliona dinara

Shodno objavljenom plakatu na sajtu grada, Tešnjarske večeri će ove godine u Valjevu biti održane u periodu od 2. do 10. avgusta. Kako se može videti, nastupi će biti organizovani na dva mesta, na platou Centra za kulturu i na Letnjoj sceni na Kolubari. U budžetu grada za organizovanje Tešnjarskih večeri naveden je iznos od 12,2 miliona dinara ili  oko 103 000 evra. Iz javnih nabavki vidljivo je da Maja Berović košta gotovo koliko svi preostali izvodjači.

Centar za kulturu javnu nabavku za organizovanje koncerata objavio je na portalu Uprave za javne nabavke.

 Naime, na sajtu CZK sve do trenutka prvog poziva Vamedie  direktoru Centra Nemanji Rasuliću 12.20h javna nabavka nije bila objavljena da bi nakon drugog poziva već oko 13.20h na sajtu CZK javna nabavka bila vidljiva. Direktor Rasulić je prethodno na pitanje Vamedie zašto nema objavljene javne nabavke ili pregovaračkog postupka ukoliko je vodjen ljubazno objasnio da je javna nabavka objavljena na portalu Uprave za javne nabavke, a da je u izradi novi sajt Centra te da se stari ne ažurira, te da stoga na sajtu CZK nema objave. Slučaj ili već nešto drugo hteo je da sajt ipak bude ažuriran izmedju dva telefonska razgovora.

Ipak kako se može videti u sada objavljenim javnim nabavkama CZK je raspisao dva pregovaračka postupka jedan za Uslugu izvođenja centralnog koncerta tokom manifestacije 33.“Tešnjarske večeri“  pri čemu je ugovor dodeljen Aleksi  Tomiću PR Agencija za grafičko oblikovanje dokumenata Margo IN Valjevo, ugovor je potpisan na iznos od 2 miliona dinara.  Kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji pregovaračkog postupka Agencija Margo in “je jedina na tržišu koje ima ekskluzivno pravo zastupanja i pregovaranja za koncert Maje Berović kao izvođača na manifestaciji, a u skladu sa Ovlašćenjem koje je sastavni deo ovog Zahteva“.

Centar za kulturu raspisao je još jednu nabavku za Uslugu izvođenja muzičkog programa tokom manifestacije 33.“Tešnjarske večeri“ za koju je ugovor potpisan sa Agencijom za digitalizaciju dokumenata  BIT Uroš Tomić PR Valjevo, a na iznos od 3 miliona dinara. Kako se u konkursnoj dokumetaciji navodi od agencije BIT se traži da organizuje : – 02.08. 2019. godine koncert grupe “Divlji kesten” od 21 – 23 sata; – 03.08.2019. godine koncert grupe “Piloti” od 21-23 sata; – 04.08.2019. godine koncert “Di džej pena parti od 21-23 sata;- 06.08.2019. godine koncert Adila od 21-23 sata;-  10.08.2019. godine kncert Bilje Bistrik od 21-23 sata  na Letnjoj pozornici- Kej na Kolubari.

Iz navedenih ugovora i potpisanih iznosa vidljivo je da koncert Maje Berović košta 2 miliona dinara ili milion dinara manje nego koncerti 4 izvodjača i dodatno Di džeja i organizovanja pena party gde je ugovor potpisan na tri miliona.

Kako je u budžetu grada navedeno 12,2 miliona za Tešnjarske večeri , za očekivati je da bar još dva miliona na zbirno gledano pet miliona na koliko su ugovori potpisani, bude uloženo u ostale programe. Preostaje koncert iznenadjenja koji bi po svemu sudeći mogao koštati i do pet miliona, s obzirom da bi  se okvirno tom sumom u ostatku  moglo raspolagati.

Prošle godine koncert iznenadjenja nije održan jer je javnost saznala i spekulisala informacijom da se radi o koncertu Ace Lukasa. Da li će ove godine Lukas zapevati u Valjevu po ugledu na recimo Ub nedavno, ili pak neko drugo zvučno ime,  ostaje da se vidi.  

Iako za sada još uvek nema najavne konferencije za novinare na kojoj bi trebalo da budu promovisane aktivnosti i programi koje Valjevce očekuju na ovogodišnjim Tešnjarskim večerima , grad je za sada objavio samo plakat koji će pratiti Tešnjarske večeri. Kako se na objavljenom plakatu može videti program je podeljen na dva dela odnosno na platou ispred Centra za kulturu program bi trebao da bude sledeći:

2. avgust – Igor Starović i Divlji kesten

3. avgust – Piloti

4.avgust – DJ veče i Pena party

5. avgust- Maja Berović

6. avgust – Adil

Na Letnjoj sceni programi će se takodje odvijati od 21h i to :

7. avgust- Veče dečijeg folklora

8. avgust- Koncert iznenadjenja

9. avgust – Veče valjevskog folklora

10. avgust – Bilja Krstić i Bistrik orkestar.

S.V.

2 comments on “Najskuplje Tešnjarske do sada 12,2 miliona: Koncert Maje Berović 2, svi ostali izvodjači 3 miliona dinara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.