Jovo, nanovo ili kako Gradska uprava istrajava u kršenju zakona

Gradska uprava I žalbena komisija I dalje se oglušavaju na sudske presude po pitanju premeštanja na drugo radno mesto uzbujivača Vladimira Pantića.

Naime,Upravni sud u Beogradu presudom broj 24 UUZ 5/19 (2018) od 26.6.2019. poništio rešenje Žalbene komisije u Valjevu kao nezakonito. Upravni sud je uvažio Pantićevu tvrdnju da je Žalbena komisija povredila njegova prava kada je odlučivalala o  žalbi protiv nezakonitog premeštaja iz službe za građevinske dozvole u odsek za vanredne situacije. “Ovo je drugi put da Upravni sud ukazuje na nezakonito postupanje Žalbene komisije i Gradske uprave u istovetnom predmetu. Krajem prošle godine, Upravni sud je rešavajući po mojoj tužbi poništio odluku Žalbene komisije ukazujući na propuste i kršenje pravila procedure prilikom odlučivanja po mojoj žalbi. Presudom iz oktobra prošle godine Upravni sud je naložio Žalbenoj komisiji da preispita svoju odluku kojom je odbijena žalba na rešenje o premeštaju, te da odluku donese saglasno propisima. Ocenjujući navode iz tužbe, kao i argumente tužene Žalbene komisije i Gradske uprave, sud je ukazao da tuženi organ nije dostavio odgovarajuću dokumentaciju kao dokaze, te da nije poštovao obavezu iz člana 141. Zakona o opšem upravnom postupku o sastavnim delovima rešenja. Donoseći novo rešenje o raspoređivanju na radno mesto Gradska uprava i Žalbena komisija su učinile iste propuste zbog kojih sam se ponovo obratio ovom pravosudnom organu za zaštitu svojih prava”, kaže Pantić.

 Novom presudom iz juna ove godine sud je ponovo konstatovao istovetno nezakonito postupanje Žalbene komisije i Gradske uprave, te ponovo naložio preispitivanje odluke i donošenje rešenja o  žalbi koje će biti zasnovano za zakonu. “Sve je počelo u jesen 2017. godine kada sam saglasno Zakonu o zaštiti uzbunjivača svom poslodavcu, vd načelniku uprave Vladanu Jeriniću prijavio nezakonitosti i zloupotrebe u postupku izdavanja građevinskih dozvola. Umesto da budem zaštićen, bez razloga i bez obrazloženja sam premešten u drugu službu u decembru 2017. godine nakon što sam odbio da izradim nezakonite građevinske dozvole za preduzeća „Gorenje“ i „Gejt“. Novi načelnik Gradske uprave, Jelica Panjković Tešić, odbila je da ispravi „grešku“ prethodnika te da me vrati na radno mesto sa kojeg sam nezakonito premešten”, podseća Pantić.

 Uporan je sud u nameri da poništava nezakonite akte. Uporne su Žalbena komisija i Gradska uprava da nezakonito posluju i krše  prava. “Uporan sam, Boga mi, i ja da se borim i izborim za pravdu”, poručio je Pantić u dopisu dostavljenom valjevskim medijima.

1 comment on “Jovo, nanovo ili kako Gradska uprava istrajava u kršenju zakona

  1. Milica

    Samo napred Vlado, „osveti“ sve koji su zrtve ove bahate klike! Da imaju obraze stideli bi se, da imaju znanja- ne bi donosili nezakonita resenja. Strucnjaci!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.