Grad bez ulične rasvete za vreme kiše

Za vreme kiše I nakon nje, vozačima u Valjevu nije bilo lako jer se ulična rasveta u gotovo svim centralnim ulicama nije upalila.

Mrak, kiša I velika saobraćajna gužva obeležili su još jedno kišno veče u Valjevu. Situacija sa neupaljenom rasvetom se praktično ponovila jer rasvete nije bilo ni prilikom poslednje večernje kiše u Valjevu.  Ovakva situacija u brojnim ulicama izazvala je gotovo saobračajni kolaps, a opasnost su predstavljali I pešaci koji su prelazili ulicu mimo pešačkog prelaza , odnosno pretrčavali je. Žureći da se sklone od kiše njihova pažnja bila je smanjena.

Grad Valjevo za javnu rasvetu, tačnije samo za potrošnju struje izdvaja blizu 60 miliona dinara godišnje, a u sistemu javne rasvete je više od 10 000 svetiljki.
Javna rasveta u Valjevu pali se na dva načina, poluautomatski i ručno. Vreme za paljenje rasvete je u skladu sa obdanicom.Postoje i primenjuju se različiti režimi paljenja i gašenja rasvete. Ipak, s obzirom da se dobar deo rasvete pali i gasi ručno, dešava se da ponekad svetla ostanu upaljena duže, ne budu upaljena na vreme ili budu upaljena pre vremena. Nije retka slika u Valjevu da u pojedinim ulicama rasveta bude upaljena u toku celog dana, a isto tako da kao večeras u Valjevu ne bude upaljena uopšte.

Pre nekoliko godina tadašnja Direkcija za izgradnju započela je zamenu I zamenila hiljade živinih sijalica, ali nije poznato da li je grad potom nastavio sa ovom aktivnošću.

Bilo kako bilo za skoro 60 miliona dinara koliko se već daje za uličnu rasvetu korektno bi I očekivano bilo da ona radi kako I kad treba.

3 comments on “Grad bez ulične rasvete za vreme kiše

  1. Ljuba

    Grad je toliko prljav, pre kiše je duvao vetar u Knez Miloševoj sva prašina je išla šetačima u oči. Čuo sam od jednog prolaznika da ima osećaj kao da šeta pustinjom, a ne pešačkom zonom jednog bivšeg grada Valjeva.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.