Tri decenije uspešnog rada

U subotu, 15. juna 2019. godine, sa početkom u 11 časova, biće održana jubilarna tridesetogodišnja skupština STKLA „LAV“, u prostorijama Psihijatrijske službe Opšte bolnice Valjevo(Sinđelićeva 62). Socioterapijski klub lečenih alkoholičara „LAV“ Valjevo ima tradiciju dugu tri decenije u pružanju pomoći u borbi protiv zavisnosti od alkohola. Socioterapijski klub lečenih alkoholičara „LAV” Valjevo, članovi kluba sa terapeutskim timom i ovoga puta će obeležiti svoju godišnjicu,  gde će uz prigodan program i druženje uz druga udruženja iz zemlje koja se bave problemom alkoholizma, razmeniti iskustva o ovoj značajnoj bolesti zavisnosti.

Klub za podršku apstinenciji od alkohola i resocijalizaciji lica lečenih od alkoholizma osnovan je 1989. godine pri savetovalištu za alkoholizam u Dispanzeru za mentalno zdravlje Opšte bolnice Valjevo. Tadašnji stručni tim činile su dr Branka Stanojević, neuropsihijatar, Milena Seka Maksimović, spec. klin. psihologije i Marina Ćesarević, medicinska sestra i započele su lečenje ove zaista kompleksne bolesti. Sadašnji terapeuti STKLA „LAV” su Ljiljana Balinovac, dipl.spec.pedagog i Violeta Popović, dipl.sociolog, a prostorije STKLA „LAV“ nalaze se u prostorijama Psihijatrijske službe Opšte bolnice Valjevo.

Tradicionalno se na skupštini dodeljuju zahvalnice članovima i drugim udruženjima zbog dugogodišnje saradnje i razmene iskustava. Osnovni cilj rada kluba jeste potpuna resocijalizacija svakog člana ponaosob i normalno funkcionisanje u svakodnevnom životu, a u redovne terapijske aktivnosti je uključeno oko trideset članova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.