Radni sastanak boraca

      1 коментар на Radni sastanak boraca

Ministar za boračka pitanja Zoran Đorđević održao je  radni sastanak u Beogradu u velikoj sali Vojnih invalida po izvršenoj sprovedenoj raspravi nacrta Zakona, sa svim predstavnicima udruženja boraca i sa delom članova radne grupe za izradu nacrta Zakona. Ovom sastanku prisustvovali su predstavnici Udruenja boraca iz Valjeva o čemu su izdali sledeće Saopštenje:


Valjevo i Kolubarski okrug treba da bude ponosno jer smo časno reprezentovali rad lokalnih samouprava i udruženja boraca prema svojim građanima, boračkom populacijom u domenu ostvarivanja prava i budućih prava. Od 12 održanih rasprava u Vranju, Leskovcu, Kragujevcu, Užicu, Sjenici, Kraljevu, Somboru, Zrenjaninu, Novom Sadu, Zaječaru, Beogradu i Nišu, nismo učestvovali samo u Beogradu.

Pohvaljeni smo od strane ministarstva za najveći doprinos u radu i davanju konstruktivnih predloga u vezi nacrta Zakona o borcu.
Iskreno nije bilo lako, velika kilometraža, kratak period rasprava, velika udaljenost gradova, duge rasprave neke su čak trajale i preko 6 časova.

Danas u Beogradu je jasno ministar rekao da će ,,zakon o borcu biti sublimacija sadašnjeg Zakona, predloga radne grupe i predloga sa javnih rasprava i posebno je pohvalio  predstavnike udruženja boraca grada Valjeva koji su dali veliki doprinos u davanju konstruktivnih i realnih predloga”

Bradić je istakao u svom obraćanju danas ,,da borci podržavaju donošenje zakona i da ne mogu više da čekaju, da je dobro što će se ispraviti mnoge nepravde i ne logičnosti kod porodica poginulih i ratnih vojnih invalida i da je dobar ovakav pristup rada gde se konačno i svi mi pitamo za ista prava” 

Sledeći sastanak je po izradi sva tri predloga a rok je 30 dana.

Član radne grupe za izradu predloga
nacrta Zakona o Borcu i
Udruženje boraca Valjevo
Predsednik, 
Bradić Ljubomir”

1 comment on “Radni sastanak boraca

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.