„Lepa Brena za četiri osobe“

U izveštaju Državne revizorske institucije se navodi da je 6 korisnika gradskog budžeta za poziciju domaćinstvo i ugostiteljske usluge potrošilo  1,6 miliona dinara u 2018. godini. Na pitanje Vamedie valjevskim knjigovodjama šta je konto 423600 , jednoglasno kažu – kafana.

screenshot: Tesna koža

Državni revizor u analizi koju je izršio vezanoj za 2018. godinu bavio se i analizom konta 423 000 na kome se mogu knjižiti i knjiže usluge po ugovoru, administrativne, kompjuterske,usluge obrazovanja i usavršavanja , informisanja,stručnih usluga, ostalih opštih usluga, ali i usluga pod sintetičkim kontom 423600 usluge za domaćinstvo i ugostiteljstvo. Na ovom kontu je i usluga reprezentacije.

Za sve navedene usluge grad je iskazao rashod u iznosu od  249, 6 miliona dinara, a na uzorkovanim primerima koje DRI navodi može se uočiti da je na konto  423 600 usluge za domaćinstvo i ugostiteljske usluge potrošeno 1,6 miliona dinara.

screenshot: Tesna koža

Za konto 423 600 DRI navodi knjiženja:

Skupstina grada  25 000 din

Gradonačelnik 233 000 din

Gradska uprava 763 000  din

TO 10 000 din

 CZK 268 000 din

Valis 320 000  din

Kako Vamedia saznaje, manji iznosi fakturisani su i potom knjiženi za konkretne usluge domaćinstva, hemijsko čišćenje npr, a značajno veći za ugostiteljske usluge odnosno kafanu.

S obzirom da kafana pruža uslugu jela i pića, može se konstatovati da je u navedenim primerima iskazano prilično i jela i pića. Važno je napomenuti da ovaj konto nije konto reprezentacije već se reprezentacija knjiži pod kontom 423 700 gde se pored svega što podrazumevamo reprezentacijom knjiže i pokloni koji se kupuju i potom dele.

Tesna koža:

Šojić:Ti samo kaži , Šojić traži „Mile voli disko“ i donesi račun!

Konobar: A ko će sve to da plati?

Šojić: Pa preduzeće! Ja to ne slušam zbog sebe, ja to zbog preduzeća slušam.

Konobar: Kako ja to da pišem muziku?

Šojić: Piši Lepa Brena za 4 osobe, ja potpisujem!

4 comments on “„Lepa Brena za četiri osobe“

 1. Novi dan

  Ubedjen sam da Gvozdenovic nece preziveti ovu cistku koja se sprema u SNS-u. Ako kojim slucajem prezivi onda su ovi u vrhu stranke kompletni idioti i Glisic im dostavlja lazno stanje sa terena pa da mu je sto puta kum. Mislim da je ovo najomrazenija vlast u Valjevu skorije vreme

  Reply
 2. Jelena

  Toliko nam se smucila ova bahata vlast, da nilo vis ne komentarise njihove prljave radnje! Cudo bi bilo da urade nesto pametno, nesto sto ce ih obeleziti kso ljude, ovako su samo “ oni pokvareni, daleko im lepa kuca“!

  Reply
 3. Za ime Oca

  Gospodin Gvozdenić je tipičan primerak rupičastok kadra brušen obojen…… Kakava je razlika izmedju Lula roletnara Gvozdenića Poćute Djordja Milićevića Radojice BK Kaplara … ima ih koliko poželite- samo u nijansama brušenja je razlika. Kod nekih pomenutih nije imalo šta da se brusi pa su uskraćeni za taj doživljaj a ovi malo drugačiji posle brušenj a i dovodjenja na funkciju umislili da su Cezari. Nek se ugledaju na ministra Vulina kako je lepo izbrušen ošišan obučen ratnički i nije umislio da je pametan.Daleko im lepa kuća.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.