INTREMEDIC SAVET: Kako se zaštiti prilikom rada na suncu i vrućini

Leto i visoke temperature predstavljaju izuzetan fizički i zdravstveni napor za ljude koji su trenutno, kao sezonci, angažovani na poslovima u poljoprivredi, kao što je sada slučaj u aktuelnoj berbi maline. Zato, u današnjem Intermedic zdravstvenom savetu govorimo kako da se adekvatno zaštite.

„Bez obzira na starosnu dob ili pol sezonskih radnika, apsolutno neophodna za sve njih jeste rehidracija, odnosno, dovoljno unošenje potrebne količine vode u ekstremnim uslovima kao što je sunce i vrućina, pogotovo sada u malinjacima, gde već postoji zapara ili kada posle kiše dolazi do jačih isparenja. Iako je reč o težim poslovima koji se izvode u spoljnim uslovima, upravo zbog vremenskih uslova, potrebna je lakša hrana, odnosno, nikako se ne prejedati. Ko od njih već koristi terapiju lekovima, nikako ne sme da je izostavlja ili preskače termine uzimanja. Potrebna je bela odeća koja odbija sunčeve zrake, zaštitna kapa i krema, a kada je sunce u zenitu i kada je zračenje najveće, rad treba obustaviti“, savetuje dr Milan Nikolić iz Poliklinike Intermedic.

Poliklinika Intermedic iz Valjeva zapošljava tim lekara sa iskustvom koji vodi računa o Vašem zdravlju. Savremena oprema i visokokvalifikovani kadar koji zapošljavamo garant su kvaliteta usluge: Pregledi specijalista; Pregledi za zapošljavanje; Periodicni pregledi radnika;  Pregledi sportista; Ultrazvuk štitaste žlezde i mekih tkiva vrata; Ultrazvuk dojke; Ultrazvuk srca sa doplerom; Ultrazvuk krvnih sudova vrata i nogu; Ultrazvuk jetre, žučne kese, pankreasa, slezine, bubrega, mokraćne bešike, prostate i trbušne aorte; Endoskopski pregledi jednjaka, želudca, dvanaestopalačnog creva, pregled završnog dela debelog creva i celog debelog creva (bez i sa anestezijom); EKG; Praćenje rada srca i krvnog pritiska za 24 časa (holter); Test fizičkim opterećenjem; Rendgen; Laboratorijski pregled krvi i mokraće i bakteriološke analize.

Poliklinika Intermedic se nalazi u ulici Vlade Danilovića 19, a brojevi telefona su: 014/291-358 i 014/291-359.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.