Saopštenje: Realizacija projektnih aktivnosti boraca

„Udruženje boraca Valjevo je još jednom dokazalo svrhu svog postojanja i sprovođenja aktivnosti u poboljšanju položaja boraca, ratnih vojnih invalida i porodica palih boraca putem dobijenog projekta Ministarstva za boračka pitanja i programa Negovan dobijenog od strane grada Valjeva.
Dana 26.juna.2019 godine sprovodili smo aktivnosti na podeli naočara sa dioptrijom i upućivanje na lekarski pregled u polikliniku u Valjevu.
Najhumaniju aktivnost smo sproveli kod teškog invalida, borca Zorana Ž. koji je prošao aktivnosti kod stomatologa sa dobijanjem dela proteze, vađenjem i popravkom zuba, pregled kod optičara sa dobijanjem naočara sa dioptrijom i istog borca smo odvezli kući po preuzimanju naočara. To je čovek, naš član pun života, strogo principijelan, čovek borac koji poštuje sva pravila sprovođenja aktivnosti u projektu i programu i čast nam je bilo da doživimo i pravog borca i počasnog i pravog člana udruženja boraca a teškog invalida!


Upravo zato i treba da postoje udruženja boraca gde će u ovakvim slučajevima da pomaže onako kako to od nas traži Ministarstvo za boračka pitanja i grad Valjevo a posebno ipak moramo da se zahvalimo našem ratnom drugu, ratnom vojnom invalidu, specijalnom samostalnom savetniku ministra Zorana Đorđevića, Saši Salu Dujoviću koji nas je na početku godine ,,ubeđivao“ u dugim razgovorima, da treba da nastavimo sa dosadašnjim radom iako smo mi doneli odluku da više ne konkurišemo za programe i projekte, bila bi to greška da nismo poslušali i ispravili našu odluku!!!
Konačno se desilo i drago nam je i zbog dobijanja imena na vojnom aerodromu Batajnica koji će nositi Herojsko ime našeg zemljaka koji je hrabro poginuo nad Valjevom 1999 godine protiv Nato zlikovaca, pilotom, komandantom, pukovnikom, Narodnim, našim Herojem Milenkom Pavlović!!!
Čestitamo porodici pokojnog Milenka Pavlovića, ovo je samo mali a veliki pomak a mi ćemo biti zadovoljni kada država Srbija posebnim ukazom ili leks specijalis zakonom Milenka Pavlovića proglasi Narodnim Herojem.

Udruženje boraca Valjevo
Predsednik,
Odgovorno lice i rukovodilac
Programa/projekat
Bradić Ljubomir“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.