Danas bez testa iz matematike, učenici vraćeni kućama

Valjevski osnovci danas neće polagati završni test iz matematike i vraćeni su kućama, po odluci ministarstva prosvete.

U valjevske osnovne škole stigli su mejlovi obaveštenja za predsednike školskih komisija za završne testove u kojima se daju instrukcije o postupanju u slučaju testa iz matematike koji je bio predvidjen za danas. Ministarstvo je obavestilo direktore škola da najpre, neotvorene pakete testova vrate u Škoslku upravu na način na koji su ih i preuzeli, potom da se polaganje ovog završnog ispita otkazuje i pomera za 20. jun , četvrtak  i da se paketi testova nikako ne otvaraju.

„Dobili smo mejlove hitnog obaveštenja iz ministarstva i postupili smo po njima. Testove nismo otvarali, vraćamo ih u Školsku upravu, a decu smo obavestili da danas nema polaganja završnog ispita iz matematike već da se on pomera za četvrtak kako je ministarstvo i navelo. Naši učenici su već vraćeni kućama“, kaže Predrag Gojković direktor OŠ „Vladika Nikolaj“.

Direktor Gojković kaže i da u pristiglim mejlovima nema objašnjenja zašto je ministarstvo donelo takvu odluku, a da će kombinovani test biti održan sutra po ranije već predvidjenom rasporedu.

U celoj Srbiji danas nema polaganja testa iz matematike, a pojedini mediji spekulišu  za sada nepotvrdjenom informacijom da su otkriveni testovi iz matematike u rukopisu. Ipak, potvrde ove informacije zvanično  nema.   

foto: preuzeto sa fejsbuka

Na fejsbuku se od jutros deli slika rukopisa testa uz tvrdnje da su deca još sinoć izmedju sebe isti papir delila. Ipak da li je rukopis zadataka tačan, odnosno, da li se radi o zadacima sa ovogodišnjeg testa iz matematike, za sada nije poznato.

3 comments on “Danas bez testa iz matematike, učenici vraćeni kućama

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.