Vidrak probio okvir za reklamu, a investicije na polovini plana

JKP Vidrak u izveštaju koji je prihvatilo Gradsko veće navodi da je za 14% premašilo predvidjeni iznos za tromesečni izveštajni  period za  reklamiranje i propagandu, ali su zato investicije na 52% od mogućih 100% za dati period.

JKP Vidrak je podnelo tromesečni izveštaj Gradskom veću o radu u periodu od 1.1.2019. godine do 31.3. 2019. godine. U izveštaju se navodi da su u tom periodu realizovani prihodi u iznosu od 81,6 miliona idnara dok su rashodi u stom periodu iznosili 80,3 miliona dinara. Ovo preduzeće navodi i da je ostvarena neto dobit pre oporezivanja u iznosu od 1,2 miliona dinara.

U izveštajnom periodu delatnost preduzeća obavljalo je 185 zaposlenih radnika na neodredjeno radno vreme i 21 radnik na odredjeno radno vreme. U odnosu na decembar mesec prethodne godine delatnost je obavljao 21 radnik manje. U zaključnim razmatranjima vezanim za dinamiku zaposlenih se navodi izmedju ostalog da je u periodu od prva tri meseca ove godine za 20 zaposlenih na odredjeno istekao ugovor  dok je dvoje primljeno na odredjeno vreme zbog povećanog obima posla što u ukupnom broju na dan 31. marta ove godine čini  broj od 206 radnika.

Investicije koje su bille planirane na 20,6 miliona dinara za tromesečni period realizovane su u iznosu od 10,3 miliona dinara, odnosno 52% od predvidjenog.

S druge strane premašen je predvidjeni iznos za reklamu i propagandu za 14%. Naime u prva tri meseca ove godine bilo je predvidjeno i od strane Skupštine odobreno da se može potrošiti 250 000 dinara, a potrošeno je 284 000 dinara.

Inače JKP Vidrak je za troškove reklame i propagande predvidelo za godinu dana milion dinara.

Tromesečni izveštaj koji je dostavljen članovima Veća odštampan je u izuzetno malom fontu tako da pojedini članovi Veća za Vamediu kažu da jedino lupom mogu  da  pročitaju pojedine stranice.

S.V.

1 comment on “Vidrak probio okvir za reklamu, a investicije na polovini plana

  1. Goran Markovic

    JKP Vidrak , Dom zdravlja , Polet , Opstina .Apotekarska ustanova ..putevi , ulice zagadjaneost grada , kradje , lopovluci , bahatosti , trosenej ne namaenski novac iz budzeta, zaposljavanaj bez konkursa !Sta jos? Kalat Jelena potrosni materijal kao i dr Zaven , kao i sto ce i drugi a puplja i nalogodavci mafijaski sta ? Koje vece koja lupa , pa zasto nisu trazili da se dostavi onako kako to treba ,zasto , jel tako bilo i za Domzdravbljai za Apotekarski Centar i za sve bakamunde Valjevska bando lopovska !

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.