Protest “1 od 5 miliona”: “Vučić pada na proleće”

Na Desankinom trgu u centru Valjeva večeras su se po 15-ti put okupili građani u protestu „1 od 5 miliona“, a govornici, predstavnici opozicije, za njih su imali poruku da se u protestima mora istrajati i da će “režim Aleksandra Vučića pasti na proleće sledeće godine”.

Početak protestne šetnje

Valjevcima su na protest večeras govorili narodni poslanik SDS Marko Đurišić, sekretar Nove stranke Đorđe Nakić i Srđan Milivojević, član Demokratske stranke.

– Nasilje režima nad ljudima, kao što je poslednja razbijena glava u Knjaževcu, je znak da im je kraj, da se ubuduće neće libiti ničega, ali ne smete imati strah i pokazati im to, time se hrane i to žele da vide. Mi imamo samo jedan cilj – da se niko nikada u Srbiji više ne plaši. Neka znaju da ćemo ih za godinu dana oterati tamo gde im je mesto, na smetlište istorije. Nestaće iz istorije i niko ih nikada više neće pomenuti, ali moraju platiti račun za sva zlodela – poručio je Nakić.

Đorđe Nakić

Po proceni Marka Đurišića, režim Aleksandra Vučića će pasti sledećeg proleća na izborima, a građani i opozicija moraju nastaviti da se bore za slobodne izbore.

– Počeli smo sa ovim protestima pre šest meseci kada je razbijena glava Borka Stefanovića i to je zapalilo plamen. Znam da je bilo više ljudi prethodnih meseci nego sada, ali nemojte to da vas obeshrabri. Ovo je maraton koji moramo da trčimo punom snagom, kao da trčimo sprint na 100 metara. Ali, verujem da ćemo pobediti. Iz naših šetnji mora da nastane poruka koja će stići do svih građana. Hoćemo promenu vlasti i sistema na izborima, ali da bi došlo do promene ti izbori moraju da budu fer i pošteni – rekao je Đurišić, podsećajući da su predstavnici opozicije koji učestvuju u protestima „1 od 5 miliona“ postigli sporazum da na izbore, koji ne budu pod fer i poštenim uslovima, neće izlaziti.

Marko Đurišić

Voditelj i večerašnjeg protesta bio je član DS Srđan Milivojević koji je najpre čitao vesti iz Valjeva, večeras potpuno posvećene, kako je rekao, „kriminalnom arčernju budžeta Valjeva od strane gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića“.

1 comment on “Protest “1 od 5 miliona”: “Vučić pada na proleće”

  1. Goran Markovic

    Da obavestim ove dusebriznike i one portalcice uznemirene , Bice jos vise i mnogo drugacije a vi troskarite bakamunde lopovsek novac nas koji vam je obezbedio gvozdenovic i/KAD…TAD..Ovo je pravi izvestaj pravih novinara koji rade i bez ,,gvozdenovicevog novca,,Bez vredjanja , ..ali i za to postoje oragni koji ce da to rese.Samo napred i jako.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.