Učenici Tehničke škole zablistali

Učenici Tehničke škole u Valjevu u proteklom period ostvarili su zapažene uspehe na brojnim takmičenjima što je bio povod da budu pozvani na prijem kod gradonačelnika Valjeva Slobodana Gvozdenovića. Uspešna deca su došla , ali ne I gradonačelnik. Umesto njih učenike je primio član Veća Miroljub Ivanović.

Valjevska Tehnička škola može se pohvaliti dobrim rezultatima svojih učenika u poslednjem periiodu. Iako je kako sam kaže svaki uspeh učenika vredan pažnje direktor škole Branko Goloskoković, zahvaljujući se na pozivu posebno je istakao činjenicu da su  učenici III-5 Marko Dević i Nemanja Divnić, osvojili  prvo mesto na međunarodnom takmičenju Balkan junior – oblast mehatronika, koje je održano 02-05.05.2019. godine u Ohridu.Sa njima su bili profesori Goran Mićević i Vukoman Leković, kao i sam direktor škole.  Projekat „Balkan junior“, nastao 2012. godine, je međunarodno takmičenje srednjih tehničkih škola Balkana – Srbije, Slovenije, Turske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Rumunije, na kojem se takmiče učenici iz istih područja rada. Ovaj projekat podrazumeva i međusobnu saradnju na području obrazovanja, edukaciju nastavnog osoblja i razvoj didaktičke opreme, kao i izradu i realizaciju zajedničkih projekata. „Ovo je sedma generacija koja učestvuje na takmičenju Balkan junior. Na prvom održanom takmičenju smo bili prvi i evo ove godine ponovo. Takmičenje se održava iz dva dela, teorijskog i praktičnog dela, gde učenici kao tim, izrađuju jedan mehatronski sistem, koji je za ovo takmičenje bio jedna pokretna kapija. Svake godine iza učenika koji učestvuju na ovom takmičenju, ostaje rad za buduće generacije,“ rekao je Goran Mićović mentor na takmičenju.

Da nisu samo tehničke nauke bliske učenicima ove škole svedoči i podatak da  je na  Republičkom takmičenju iz književnosti, Književnoj olimpijadi, održanom u Sremskim Karlovcima u nedelju 12. maja, Bojan Milivojević, učenik odeljenja II-4, osvojio  3. mesto. U kategoriji učenika drugog razreda on je postigao najveći uspeh od svih valjevskih đaka, kao što je bio najbolji i na okružnom takmičenju. Pored njega,  školu su dostojno predstavili i učenici odeljenja I-4, Luka Popović i Matija Pavić.

Pored toga na republičkom takmičenju u rvanju grčko-rimskim stilom održanom u Somboru, Strahinja Djermanović IV2 osvojio je I mesto.  Djermanović je na tačmičenju Balkansko prvenstvo u rvanju u slobodnom I grčko-rimskom stilu održanom u Tirani osvojio III mesto. Izabran je za najboljeg sposrtistu grada Valjeva 2019. godine. Strahinja potvrdjuje svoj uspeh rečima: “Krajem prošle godine sam osvojio dve bronzane medalje u rvanju grčko-rimskim stilom i u rvanju slobodnim stilom. Na početku ove godine sam osvojio treće mesto na prvenstvu Srbije za mlađe seniore i postao prvak Srbije za juniore u rvanju grčko-rimskim stilom. Samim tim sam izborio mesto u reprezentaciji i narednog vikenda se takmičim u Španiji na prvenstvu Evrope”

I to nije sve :

-Na republičkom takmičenju iz elektrotehnike- programiranja, održanom u Beogradu učestvovala su tri učenika : Mirosavljević Djordje IV3, Milovanović Tijana Iv3 I Arsenović Arsen II3 koji je osvojio I IV mesto na ovom takmičenju.

-Na republičko takmičenje iz Osnove elektronike plasirao se Grbić Vukašin I4.

-Na republičkom takmičenju učenika 3. Stepena mašinskih škola Srbije učestvovala su tri učenika: bravar-Krstić Marko I3,strugar Lukić Uroš III3 I glodač Pavić Ilija III3.

-Na republičkom takmičenju učenika mašinskih škola za četvorogodišnje obrazovne profile učestvovala su dva učenika: Marković Nikola I5 I Starčević Aleksandar I5.

-Na republičkom takmičenju u plivanju učestvovali su : Jeremić Luka I1 I Mitić Minja I5.

-Na republičkom takmičenju u streljaštvu, učestvovala su dva učenika: Raddosavljević Nikola I5 I Gavrilović Marija II6.

Učenicima ove škole na uspehu je čestitao čan Gradskog veća Miroljub Ivanović ističući da grad Valjevo odvaja za stipendije 253 učenika 25,5 miliona dinara godišnje.

1 comment on “Učenici Tehničke škole zablistali

  1. Mima

    Eee, kada bi gradonačelnik zablistao kao ovi djaci, gde bi nam bio kraj? Ovako, kraj ove agonije zvane vladavina Sns-a se ne nazire!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.