Konkurs za direktora JKP Vidrak I njegova pozadina

Gradsko veće donelo je odluku o raspisivanju konkursa za radno mesto direktora JKP Vidrak. Ovu dužnost trenutno obavlja Jelena Kalat u statusu vršioca dužnosti direktora.

Nakon što grad raspiše konkurs za radno mesto direktora, JKP Vidrak bi prvi put nakon smene Djordja MIlanovića 2016. godine trebalo da dobije direktora sa četvorogodišnjim mandatom , a ne vršioca dužnosti kako je to do sada bio slučaj .

Naime, odmah nakon konstituisanja novog skupštinskog saziva na mesto vršioca dužnosti direktora JKP Vidrak postavljena je Sladjana Marković, član Srpske napredne stranke. Zanimljivo je da je poslovanje Vidraka za to vreme najnegativnije komentarisao na sednicama Skupštine u to vreme njen partijski kolega dr Milan Marković koji je za govornicom ukazivao na malverzacije i korupciju.

Skupština grada nakon godinu dana raspisala je konkurs za imenovanje direktora ovog preduzeća na kome je po mmišljenju Komisije koja je dala predlog najbolji kandidat bila upravo Markovićeva. Ipak njeno imenovanje se prolongiralo sve do odluke Skupštine da sam konkurs bude poništen. Kao razlog njenog ne postavljenja za direktora gradonačelnik Slobodan Gvozdenović je naveo da će u narednom periodu doći do spajanja JKP Vidrak i JKP Polet te i da će tada biti raspisan konkurs za direktora koji će rukovoditi sa novonastalim preduzećem. Do spajanja ova dva preduzeća nikada  nije došlo, a u javnosti se  nakon takvog epiloga spekulisalo da očito Markovićeva nije bila po meri visokih funkcionera SNS-a.

JKP Vidrak tada je dobio novog vršioca dužnosti direktora. Ksenija Badem Nenadović postavljena je na mesto direktora JKP „Vidrak“ na sednici Skupštine 3. novembra 2017.godine, ali se na tom mestu nije zadržala u mandatu od godinu dana jer je već u maju naredne godine , 2018. godine, podnela ostavku na to mesto. „Zbog nemogućnosti da nesmetano obavljam posao vd direktora, a što je prouzrokovano raznim dešavanjima i verovatno mojom nespremnosti da vršim ovu funkciju dajem neopozivu ostavku na mesto vd direktora“, navela je Nenadović u ostavci. Valjevska javnost ubrzo je nezvanično  saznala da je ista zapravo odluku donela kako bi izbegla dalje pritiske I direktive.

Na sednici Skupštine početkom juna prošle godine, na mesto vršioca dužnosti direktora postavljena je Jelena Kalat do tada zaposlena u valjevskom Domu zdravlja. To u tom trenutku nije bio jedini angažman Kalatove jer ju je Skupština kako bi je uopšte postavila na mesto vd direktora u Vidraku morala razrešiti dužnosti  predsednika UO Centra za kulturu, ali i sa funkcije predsednika NO JKP Polet. Kalatova je na žalost javnosti u Valjevu postala poznata po sada već čuvenoj aferi sa korišćenjem stana socijalnog stanovanja I gostovanja na Vujić televiziji u kome je navela da će ako iz stana izadje morati sa porodicom na ulicu. Nakon toga objavljena je informacija da Kalat nije govorila istinu jer je u katastru bilo vidljivo njeno vlasništvo nad stanom u Karadjordjevoj ulici. Ista je prijavljujući valjevske borce zbog buke u toku njihovog štrajka I policijskim organima potvrdila da živi u Karadjordjevoj. Njen dalji rad bio je vidljiv kroz kupovinu dva službena automobila, ali I kroz  nabavku veš mašina I za sada nepotvrdjene informacije o brojnim drugim tenderima sa dogovornom pozadinom.

Kalatova je javnosti poznata I kao najuspešniji direktor po pitanju odvodjenja 70 zaposlenih na miting SNS-a , ali I sa neuspelom najavom o odvodjenju čak 100 zaposlenih na miting “Budućnost Srbije” koji je organizovala ista partija.

Sagledavši prethodne tri godine po pitanju rukovodjenja JKP Vidrak nije teško uočiti da je za kandidata najvažnija karakteristika partijska podobnost I bliskost sa kabinetom gradonačelnika Gvozdenovića. Ipak po zakonu konkurs mora biti raspisan I procedura sprovedena, a poznavajući praksu dosadašnjih izbora direktora jasno je da će biti postavljen onaj za kog se vrh stranke odluči bez obzira na prošlost, dokazane kvalitete I na kraju ocenu komisije.

6 comments on “Konkurs za direktora JKP Vidrak I njegova pozadina

  1. Goran Markovic

    Kalat Jelena je poznata po mnogo cemu ne samo po odvodjenju tih 70 { ja kazem manje dobil aj e ,,korpu,, od nekih } ona je vedete koja je dosla iz Doma zdravlja gde je,, uspesno, vodila poslove za koje je bila dobro nagradjena{ koliko je puta dvala izjve u Mup-u} i sada zamislite da ode sa tog mesta nije kupila i peti {5} stan i treci autu , pa gde ce vam dusa , a mnogo vam je pomogla .Mesto direktora se zna o tome i oni vrapci na drvetu isprod prozora kancelarije Jelene Kalat cvrkucu .Znaci vodo kotlic pusten , kao dr Zaven , kao imnogi drugi ali ako Jeca progovori jbg !! , Jedino ako joj banda Valjevsak ne obeca kao i dr Zavenu postavljenje ili promenu posla za cutanje ali to cutanje je kratkog daha mora se odogvarati .KAD TAD .lepo bese !!Pratimo kako ovi sposobni to lako rade dok se materijal ne istrosi kao sto ce biti i sa Direktorkom Doma zdravlja dr Brankom Antic{ nisu javili} koja lebdi u pohvalama ,,najboljem,, gradonacelniku …hehheehe ..Vodo kotlic odavno sisti negde curi !!

    Reply
  2. Stanojka Matic

    Kad bi se Slobodan Pavlović vratio u Vidrak. Najsrecniji bi bili radnici. Na prvom mestu postovani. Najbolji Direktor, za moji 22 godine je bio i osta ce Slobodan Pavlović zvani sirce. Svi posle njega gledaju sebe i svoje dupe.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.