Fenjeri I zaprežna kola rešenje za stanare ?

Oko 50 domaćinstava samo tri kilometra od centra grada u levom kraku ulice Jakova Nenandovića, živi praktično u 19. veku. Na njihove apele I peticije da je tim putem nemoguće proći , da ne postoji ulična rasveta I da se bandere klate, gradska vlast ne reaguje.

Teško je zamisliti da u doba ekspanzije informatičkih dostignuća u jednoj ulici u gradskoj zoni ne postoje elementarni infrastrukturni uslovi za život. Ipak svako ko je bar prošao levim krakom ulice Jakova Nenadovića prema Šabačkom putu u ovu tvrdnju se mogao lako I uveriti. “Ovde se skoro ništa nije radilo već 16 godina, nije kriva samo ova lokalna vlast vec i prethodne al i ova ništa nije uradila za ovaj kraj. Pogledajte ulicu , da li je ovuda moguće proći, a to je naša stvarnost svakog dana”, pričaju za Vamediu meštani pomenute ulice.

Rupa do rupe pa čak I provaljene nekadašnje zakrpe otežavaju kretanje ne samo automobilima već I pešacima naročito u večernjim satima. “ Ulično osvetljenje nemamo, a došlo je ulično u nekim selima, a mi smo na 3km od centra. Još uvek su bagremove bandere. Deca se plaše uveče da prodju ovuda jer je tu i Dročinsko groblje, uzan put pa roditelji dolaze po decu, stvarno je nesnosna situacija, nebezbedno za decu, a ovde ih ima dosta. U levom kraku Jakova Nenadović ima oko 50 kuća, negde oko 150 gradjana, to je 1km do Šabačkog puta, na toj razdaljini nema ni puta ni uličnog osvetljenja. Mi kao da zivimo negde u srednjem veku, zaostali za civilizacijom”, pričaju ogorčeni meštani.

Oni navode da su potpisali i peticiju u februaru, istu ppredali Mesnoj zajednici , ali I gradu . Odgvoora na sve nije bilo .

“Mislim, MZ je nemoćna tu, ništa oni toliko ne mogu jer oni u Upravi kolo vode jer ne radi se po prioritetu, asfaltira se il ljubavnici, tazbini il sebi, što da ne? Put je katastrofa, prepun rupa, nesnosno je ovuda prolaziti.. Nisu krpili 2 godine, obraćali smo se nekoliko puta da dodju i da zakrpe, samo obećanja al ko jos veruje u to? Mene je sramota gde živim jer neko je selo urbanije od nas, a ovo je periferija grada”, objašnjavaju svoju situaciju gradjani zaboravljene ulice.

Na pitanje kako je uopšte živeti u takvim uslovima odgovaraju: Vidite I sami . Ovo je  21 vek, a mi živimo u mraku. Il da okacimo fenjere i da nabavimo konje i zaprežna kola? Šta mislite da je bolje?”

2 comments on “Fenjeri I zaprežna kola rešenje za stanare ?

  1. Prolaznik

    Da li je neko iz Opstinske vlasti cuo za selo Stapar. Da ih podsetim da se to selo nalazi u Opstini Valjevo. U tom selu je nekada bio neki put. Sad ga prakticno nema jer unisten. Smilujte se obidjite to selo i bacite neku lopatu i na taj put

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.