Maša Cvetković na Razvojnom kampu kadetske plivačke selekcije Srbije

Na poziv selektora plivačke reprezentacije Srbije, gospodina Igora Beretića, mlada plivačica  La kolubare  Maša Cvetković, inače učenica OŠ Andra Savčić, proteklu nedelju od 02.04. do 05.04.provela je u Razvojnom kampu kadetske selekcije PSS. Na spisku se naslo 12 najboljih plivačica u Srbiji rodjenih 2006. i 2007 .godine. Kamp se  održao u Nacionalnom trenažnom centru  u Košutnjaku, a uz  selektora Beretića treninge su vodili Dejan Pejinović predsednik stručnog saveta PSS, kao treneri plivačke reprezentacije Srbije.

Kriterijumi za ulazak u Razvojni kamp su biili postignuti rezultati na upravo završenom Prvenstvu Srbije za kadete koji se odžao u Somboru, gde je Maša bila ubedljivo najbolja plivačica u svom godištu( 2007). U disciplinama 400m i 800 m kraul, kao i u disciplini 200m lednim stilom Maša je bila ubedljivo prva u kategoriji mladjih kadeta. U ukupnom plasmanu ( devojčice 2006 i 2007 godište) Maša je zauzela 9 mesto sa 509 FINA bodova. Ona je ujedno i jedina mladja katetkinja koja je isplivala preko 500 FINA bodova.

Kuriozitet je što je Maša rodjena 21.12.2007.godine , sto znači da pliva u konkurenciji devojčica koje su po skoro 2 godine starije od nje. Takodje je interesantno da je ona najmladja plivacica koja je ikada bila u Razvojnom kampu , od kada on postoji.

Maša je i na ovaj način opravdala priznanja koja je dobila – Nagradu grada Valjeva u oblasti sporta i nagradu kao najbolji mladi sportista Valjeva dodeljenu od strane Sportskog saveza Valjeva , dokazujući da su ove nagrade otišle u prave ruke.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.