Vaistinu, rešili problem!

Član Gradskog veća Miroljub Ivanović u izjavi o Šestoj školi pokušao da minimizira  i negira 55 razloga zbog kojih se škola smatra nebezbednom. Ivanović priču sveo na kilogram farbe i zavrtanje slavine. „ Kreči, kreči gospodine!“ kaže Ivanović. Ali, iza svega je „veći igrač“, teorija zavere , kamen spoticanja napretku, ne valjda i „Budućnosti Srbije“?

Na sednici Komisije koja je prethodila sednici Skupštine, član Veća Miroljub Ivanović krivicu za neuseljenje učenika u novi objekat Šeste škole, po ugledu na gradonačelnika, preneo na direktorku škole Natašu Badovinac iako je javnosti poznato da direktorka škole nije nadležna da odlučuje o ovom pitanju već odluku donosi Školski odbor.

Ivanović je otišao korak dalje u teoriji zavere objašnjavajući kako je to jedan prelep objekat i kako bi svi bili srećni da se u školu usele.

Ipak koliko bi bili srećni roditelji djaka koji bi trebalo da se kreću po mraku jer kako je navedeno kada se u jednom hodniku upali svetlo , nestaje struje u celom bloku, da se kreću pažljivo jer vire strujni kablovi i žice i verovatno da nikako ne odvrću vodu jer odmah nastane havarija pa sve bude poplavljeno, to Ivanović nije pitao. Istini za volju, biće im sigurno lakše tamo gde kazančići i slavine uopšte ne rade. Kad nestane struje nema ni testova, djaci bi stvarno bili srećni.

Dečijoj radosti očito ne bi bilo kraja jer nema utikača pa se računari ne mogu priključiti, to je već jedan predmet manje. Oni bi već u ranim danima svog školovanja naučili šta je dualno obrazovanje jer osigurači neprestano iskaču pa bi ih mogli naučiti praktično i menjati.

Ideju useljenja pozdravile bi okolne prodavnice jer bi vodu prodavali nemilice sobzirom da u spremniku za vodu ima korozije i postrojenje nije bezbedno. Naši mališani svakako bi mogli da informatiku recimo zamene odbranom i zaštitom s obzirom da protivpožarni aparati nisu dobro pričvršćeni i svako malo po neki padne . Izbegavanje padajućih aparata, izlaz kroz zaglavljena vrata , hidranti za koje nikad ne znate kada će pasti, neučvršćeni prozori koji pri otvaranju padaju , daće našim mališanima utisak sličan bombardovanju pa će lako naučiti kako da zalegnu , (atomski sleva i atomski s desna), a česti nestanci struje omogućiće im da nauče šta je stvarno zamračivanje.

Takav jedan poligon dopunjuju brojne prepreke u dvorištu što svakako doprinosi većem stepenu obučenosti. Nakon 15 dana u školi deca bi odmah mogla na polaganje zakletve u kasarnu Vojvoda Mišić.

Kada bi se uselili deca bi bila zdravija jer bi recimo mogli da se istežu i vežbaju na nezaštićenim cevima za vodu na zidovima. Roditelji bi sigurno uštedeli koji dinar na kupovinu bojica jer kabinet likovnog prokišnjava pa bi vodene boje bile primarna tehnika. Svi bi listom usavršili francuski jezik jer kisne u hodniku ispred te učionice pa bi deca odmah ulazila unutra . Problem je doduše sa bibliotekom koja takodje prokišnjava, ali današnji klinci slabo i čitaju pa bi imali opravdanje što su samo pročitali  autentične knjige koje imaju veze sa vodom i morem :„Starac i more“, „Mobi Dik“ ili „Mačji sto“, „Ralje“, a nadasve biće oduševljeni knjigom „Lord Džim „ koja je priča o britanskom oficiru koji sa posadom napušta brod koji tone. Spilbergovo ostvarenje Titanik, doživelo bi svoj drugi deo, a djaci ove škole bili bi autentični sagovornici, scenaristi , a ko zna možda i statisti.

Ivanović je tako preskočio i potpuno ignorisao 55 razloga koji postoje i iz svog iskustva, kako je rekao priču sveo na fleku na fasadi: „Zate kako ja to vidim. To se gradilo 20 godina i normalno je da se pojavi fleka. Ali šta sam ja predložio , Veće, svaka škola ima hauz majstora pa neka direktorka kupi kilo farbe i četku za frbanje, domar radi osam sati i lepo kaže –Pa kreči, kreči gospodine. I? Rešena fasada. I tako“.

Ipak u daljem izlaganju jasno je da je Ivanović rešio i problem poplave u školi pri odvrtanju slavine. Evo na koji način: „ Slavina nije dobro zavrnuta, imamo hauzmajstora , zavrni majstore , imaš klešta zavrni!“

Ivanović na važnosti ovakvoj ideji daje konstatacijom da je to jednoglasan stav Gradskog veća. A na samoj sednici pomenute Komisije teoriju zavere potpuno je obelodanio odbornik Aleksandar Ranković rekavši da iza direktorke stoji jedan sigurno drugi „veći igrač“.

Pa da, to je taj  „igrač“ koji ne dozvoljava da se deca praktično osposobljavaju, sabotira ministartvo prosvete u nameri da zaživi dualno obrazovanje, stoji na putu turističkom razvoju grada jer ovakav obrazovni prostor nisu imala ni „Slobodna deca Samerhila“, a Finci bi namah ostali posramljeni. Taj se neko drznuo, „veći igrač“,da sabotira ministartsvo odbrane jer deca bi iz škole izlazila sa činom vodnika u najmanju ruku.   

Jasno je šta „veći igrač“ radi – sabotira. I to koga ? Gradsku vlast koja ima papir Upotrebna dozvola. Gradsku vlast koja je objekat posle dvadeset godina završila, a zna se da to niko na ovom „bjelom dunjaluku“ nije mogao.  I takav jedan da stoji na putu napretka, budućnosti i ko zna čega sve ne?

Ali , ova vlast je „većem igraču“ doskočila. Prosto i jednostavno: Curi-zavrni majstore, ili Fleka-Pa kreči , kreči gospodine!

Vaistinu, rešili problem!

S.V.

10 comments on “Vaistinu, rešili problem!

 1. dedagaga

  Jao, ljudi, ako je sve tako kako je VAmedia opisala, a sigurno jeste jer je nova škola još uvek prazna, onda pod hitno treba odustati od završetka Gerontološkog doma u Gradcu. Zamislite nemoćne starice i starce kako odvrću i zavrću slavine iz kojih nema vode, kako kreče fleke i rade druge ovde opisane radnje. Neka, HVALA, takav nam smeštaj nije potreban.

  Reply
 2. Ludilo

  Prica o ovoj skoli je kao „carevo novo odelo“! A novinarke Slavica i Darija su ono iskreno dete koje je jedino reklo istinu. Boze, spasi i sakloni!

  Reply
 3. Cacak

  Dr teca je fiskultura,zavrsio bi tako u poljoprivrednoj skoli da ga mika jokic nije protiv zakonito preveo u okrug,zaposlio rankovica suprotno zakonu po isteku uredbe,nominovo bobu za celnika i zaposlio klnobera namesto koje je vec bilo obecano grujicu.Zstk je on najvece zlo valjeva
  Nego sta je sa klonberom nema ga.
  ponove se povlacj i skriva tragove.ovoga puta se nece izvuci jer je u zizi ovih koji dolaze
  Na kraju oprost za dr tecu nije on kriv malo se razigrao vise.
  .

  Reply
 4. Betonska stazica

  Kome je on teča? Imam i ja teču. Jel može moj teča nešto da se pita oko tendera?

  Reply
 5. Emilija

  Samo vi novinarke pisite,a lova ode u Bg,a znate da gradonacelnik ne voli da se njegov nerad iznosi u javnost.Tako ce biti i sa domom za stare,tako i sa obdanistem. Bitni su tenderi,pustite skolu. Diplome su na trzistu. Svi su ih pokupovali. Neki Majsak ce sve ovo na Gvozdenovicevim medijima demantovati a Dariju i Slavicu omalovaziti sto ne predstavlja nikakvo nasilje. Ni na jednom protestu niko ne proziva ovu lokalnu vlast a gledamo zlo svakog dana.

  Reply
 6. Fany

  Puna kotlarnica vode!
  Pukla cev ili sta?
  Dalje ne bih, a koliko znamo mi iz Brdjana nije vama kriva Natasa vec vasa pohlepa?
  Doduse imaju Brdjanci inicijativu po mojim sumnjama koja nece dati nista da se desi van zakona i propisa, pravilnika?
  Brdjanska vas je upozorila da vam nije po pravilniku ni jedna horizontalna (asfaltna) signalizacija a uzmite pravilnik i pogledajte, sumnjam da jeste, o atestu znakova nece ni da razgovaraju, a tek ce da bude kaze problema ako trotoare ne zavrsite kako valja?
  Doduse izgleda se i Aleksandar Vucic ukljucio i to je ono sto koci sve?

  Reply
 7. Pjerili

  Oh bože,dal’su valjevski čelnici izgubili kompas. Zar je moguće da kadrovi iz zdravstva, prosvete, pravne struke,media… svi u funkciji vršenja vlasti, mesecima pokušavaju da građanima Valjeva i javnosti širom Srbije serviraju ne istine o školi Milovan Glišić u mesnoj zajednici Brđani. Za razliku od prethodno navedenih kadrova (“stručnjaci za sve“), koji se neodgovorno ponašaju, školski odbor, savet roditelja zajedno sa direktorom škole uz pomoć struke zapisnički su konstatovali 55 nedostataka, svaka stavka navedena je kratko obrazložena i valjevski mediji su pisali i navode u pisanom prilogu tj. nedostatke na školskom objektu potkrepili slikama, koje školski objekat čine nepogodnim i nebezbednim za korišćenje. Ove podatke ‘’stručnjaci za sve’’ nisu negirali niti je moguće validne dokaze negirati. Stručnjaci u svojim komentarima javno tvrde da je objekat-škola dobila upotrebnu dozvolu 6.12.2018godine, pa da bi javnosti bili uverljiviji ističu’’ko ne veruje nek proveri.’’ Poštovani,NEODGOVORNOST NIJE VRLINA VEĆ MANA,al čelnike kao da bezbednost đaka u šklskom objektu neinteresuje,već guraju svoju priču?! U konkretnom slučaju nameće se pitanje šta je tačno tj.ŠTA JE ISTINA? Uvidomu u podatke (www.rgz.rs) katastra nepokretnosti Valjevo,istaknuto je;da se u ulici PRVA PROLETERSKA kućni br.6, na kat.parceli br.4885/1 nalazi ZGRADA OSNOVNOG OBRAZOVANJA, POVRŠINE 3898m2 da objekat ima odobrenje za upotrebu, imaoc prava na objektu je GRAD VALJEVO,sa udelom 1/1, a u teretnom delu lista nepokretnosti navedeno je da se delovi zgrade nalaze na katastarskim parcelama i da ZA OBJEKAT NIJE IZDATA UPOTREBNA DOZVOLA ,datum upisa podataka za školski objekat je 11.7.2017, a podaci su ažurirani 8.4.2019, ko neveruje neka proveri, na osnovu navedenih podatka RGZ Republike Srbije.

  Reply
  1. Ivana

   Uvidomu u podatke (www.rgz.rs) katastra nepokretnosti Valjevo!
   Fiskulturna sala kao i deo koji se vodi kao fiskulturna sala i deo z kulturu (onaj veliki amfiteatar nemaju gradjevinske dozvole .

   Link u prilogu!

   https://scontent.fbeg5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/56843812_405339743597471_2111021063579107328_n.png?_nc_cat=110&_nc_eui2=AeHwwfU_LBLorxipC1vzcIUgL9RRoTww3yrIULzC4fQHkPJf2bZPWJaZKgDswa5P4DeYUYLszyW6HNIybVkmk63mcDvSLYtUcVVYMe3I620UGQ&_nc_ht=scontent.fbeg5-1.fna&oh=907ed512d850c513a1270130bffcb962&oe=5D3928DC
   To je prva sala !

   Dva!
   Sad amfiteatar

   https://scontent.fbeg5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/56942439_331326400919993_9214830463594528768_n.png?_nc_cat=108&_nc_eui2=AeGMq3XOaon7Log2yRaIizJcq1AvK6Av5c0dHz8fw6YfL8yUsjF1WeaaEb9XmOxB4AI3UFSuHY8Gk-bOmVpGdLX6_d2b5eLSfP-H_VXb6Q6hjA&_nc_ht=scontent.fbeg5-1.fna&oh=b6178f9bc37211cef7b6947587bc5344&oe=5D31F0BD

   Pripremite se strucni za strajk?

   Reply
   1. Pjerili

    BRAVO IVANA,otkrivena je još jedna neistina,jer Vaše raskrinkavanje “stručnjaka za sve“ je uspešno. Za Ivanu poklon-jedan stih iz pesme “JA ĆU DA GLEDAM, A VI ZAŽMURITE . . .“od Dobrice Erić
    “Крив сам што пишем и читам ћирилицом
    Крив сам што певам, смејем се и псујем
    а понекад и лајем
    Крив сам и признајем
    да не знам што знам и да знам што не знам“

    Reply
 8. Emilija

  Gradjani protestvuju a skolu niko ne pominje. Zasto niko iz Inicijative noje do sada gradjanima Valjeva izneo cinjenice jer ne citaju svi portale,grupe,fb.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.